UNDER COVER MUSIC

10 July 2006
5,257
Θεσσαλονίκη
WAX TAILOR - Tales of the Forgotten Melodies (2005)

waxtailor_freeb.jpg
1059.jpg


Hitchcockιτκό φίλμνουάρ-ντούς, στημένο πάνω σε hip-hop με jazzy πινελιές και επαναλαμβανόμενα samples από κινηματογραφικές ατάκες & μελωδίες από τον αραβικής καταγωγής Γάλλο JC Le Saout (Wax Tailor)

Απατηλές μουσικές ξενοδοχείου που χαϊδεύουν τ'αυτιά και ανυποψίαστα ξεκλειδώσουν το μυαλό, που κινούνται από την πλάνη των RESIDENTS μέχρι την ειρωνική τραγικότητα των TUXEDOMOON. Όσο προχωρούν οι νότες, τόσο γλιστράμε απ'τον δόλο στην αλήθεια και μετατρεπόμαστε από απλό παρατηρητή σε καθορηστή των εξελίξεων. Από τα ετοιματζίδικα κομπογιαννίτικα κολπάκια που φυτρώνουν στην νόηση, ως την αντιβίωση που γεννιέται δυό πιθαμές πιό κάτω. Δίσκος γι'αυτούς που πιστεύουν πως όσο και αν κόστισαν οι προηγούμενες μέρες, αυτές δεν είναι κεφάλαιο κεκτημένο να τις λατρέψουμε αλλά σάπιο που από πάνω μας χρειάζεται να ξεκολλήσουμε.

***1/2 για την μουσική, ***** για το κολάζ ήχων, ***** για την σύλληψη και ενορχήστρωση και **** για την εγγραφή
 
14 December 2006
4,265
Βασίλη ο τρόπος που εκφράζεις τα πράγματα τελευταία σε μένα προσωπικά τουλάχιστον, λειτουργεί ενθαρυντικά στο να ακούσω τις παρουσιάσεις σου.
Πολύ ενδιαφέρον το soundtrack μουσικά, και ακόμα περισσότερα σε επίπεδο κολάζ ήχων όπως επισήμανες και εσύ.
Ενα όμορφο "παγωμένο" σάουντρακ όπως θα άρμοζε σε ένα σύγχρονο νουάρ φιλμ.Πολύ "χειμωνιάτικη" το όλο άκουσμα κάποιες φορές ίσως και ανεπαίσθητα "παγερό", εμένα περισσότερο μου δίνει την εικόνα μια πόλης την νύχτα που ζει σε σκοτεινούς και δίχως νοήμα ρυθμούς με λίγο φως ,όπου γεννά την ανάγκη να περπατήσεις σε κάθε της γωνιά ψάχνοντας ένα νόημα ένα φωτεινό σημείο που δεν έρχεται γρήγορα....αργεί....και έτσι κάπου στην αναζήτηση σε βρίσκει το χάραμα.

Ελπίζω για όλα αυτά να μην ευθύνεται το γεγονός ότι το άκουγα χθες με ανοιχτή την μπαλκονόπορτα και έχοντας πιεί κανα δύο ποτάκια:flipout:

Πάντως το σάουντρακ είναι των "λεπτών αποχρώσεων".Καποιες φορές σε εμένα που είμαι λίγο των έντονων και εμφανώς δραματικών σημείων σε κινηματογραφική μουσική κυρίως, λειτουργεί αρνητικά αυτό αλλά στο συγκεκριμένο όχι.