ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Νο2 - MORTE MACABRE

19 June 2006
8,661
symphonicholocaust.jpg



Αυτό το αριστουργηματικό prog-κινηματογραφικό πόνημα έχει ηχογραφηθεί από Σουηδούς μουσικούς, μέλη των Landberg και Anekdoten το 1998.
Το Symphonic Holocaust είναι η άποψη των μουσικών αυτών είτε με διασκευές, είτε με δικές τους δημιουργίες, για το πως καλύπτουμε σαν soundtrack b-movies τρόμου.
Prog δομές με φλάουτα, στοιχειωμένα πλήκτρα, έγχορδα και βέβαια πρωταγωνιστή το mellotron.

staden.jpg


Tο άλμπουμ ξεκινάει με το εκπληκτικό Apoteosi del mistero ,την άποψη τους σε κομμάτι που βρίσκεται μέσα στο City of the living dead.
H εξέλιξη και η κορύφωσή του είναι μοναδική.

thebeyond.jpg


Το εξαιρετικό Sequenza ritmica e tema υπάρχει μέσα στη ταινία The Beyond και είναι μία σύνθεση του Ιταλού F, Frizzi.

rosemary.jpg


Το μαγικό dark-murder-lounge Lullaby είναι ένα αργό δολοφονικό νανούρισμα που σε ρουφάει μέσα στη μαύρη του διεστραμένη ομορφιά.
Το κομμάτι βέβαια είναι βασισμένο στο πασίγνωστο la,la,la,la ,της Μία Φάροου, παρμένο από την ταινία ''Το μωρό της Ρόζμαρυ''.

beyond.jpg


Yπάρχουν ήχοι και μουσικές εμπευσμένες από τις ταινίες Beyond The Darkness και Cannibal Holocaust, όπως επίσης και από την πορνοταινία Golden Girls.

goldengirls.jpg


Περιέχει βέβαια και δικές τους συνθέσεις όπως αυτό που κλείνει το άλμπουμ, το έπος και ομώνυμο Symphonic Holocast που διαρκεί σχεδόν 18 λεπτά και είναι δική τους σύνθεση.

Το διαμάντι αυτό παρέμενε κρυμένο μυστικό για πολλά χρόνια και λίγοι τυχεροί είχαν την ευκαιρία να το ακούσουν.

Πρόκειται για ένα Post-prog-rock αριστούργημα, μία μίξη ήχων και μουσικών από ταινίες cult στο είδος τους.

MUST.
 
14 December 2006
4,265
Η κινηματογραφική μουσική είχε και θα έχει τουλάχιστον όσον αφορά εμένα ένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Τα συγκεκριμένα δε κομμάτια που διασκευάζονται εδώ και που μεγάλος μέρος τους ανήκουν στην giallo horror ιταλική κινηματογραφική μουσική σκηνή αποτελούν το ευρύτερο πλαίσιο των μουσικών μου αναζητήσεων τουλάχιστον για τα τελευταία δύο χρόνια

Αντιλαμβάνομαι πάντως ότι το μεγαλύτερο μειονέκτημα στα μουσικά κινηματογραφικά θέματα και κυρίως αυτών που ντύνουν σκηνές δράσης ψυχωτικής βίας κλπ είναι ακριβώς το ότι πρέπει να ακολουθήσουν την διάρκεια της σκηνής ,Συχνά λοιπόν οποιαδήποτε ιδιοφυής σύνθεση, και ναι υπάρχουν πάρα πολλές σε ταινίες τέτοιου ύφους, εγκλωβίζονται στην εικόνα έχοντας συνήθως μικρή διάρκεια και γρήγορο ρυθμό

Οι Morte Macabre λοιπόν έρχονται να δώσουν στα κομμάτια αυτά αυτό που λογικά θα τους άξιζε “χρόνο”, αλλά και μια διαφορετική οπτική αφού όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο Δημήτρης ο προσανατολισμός είναι καθαρά prog –rock, οπότε σε αυτό το πλαίσιο αναπτύσσονται οι συνθέσεις.
Με σιγουριά επίσης το λέω εφόσον η επίδραση του συγκεκριμένου υπήρξε καταλυτική για μένα σε σημείο που αναζητώ τα διασκευασμένα κομμάτια στην Original μορφή τους ότι το Sequenza ritmica e tema του Fabio Frizzi έχει απογειωθεί και είναι το πιο πιθανό να συμβαίνει αυτό και με τα υπόλοιπα διασκευασμένα του δίσκου.

Δίσκος ο οποίος εξ αρχής σε αγκαλιάζει με το Apoteosi del mistero βυθίζοντας σε στις εμμονές του και καταλήγει με το ομότιτλο Symphonic Holocaust που είναι δική τους σύνθεση ένα ευρηματικό 18λεπτο έπος με δραματικό φινάλε που συναγωνίζεται επάξια τα ήδη γνωστότερα μουσικά θέματα και που ίσως αποτελεί και το καλύτερο track του δίσκου και που παρά την μεγάλη του διάρκεια σαν “υπνωτισμένος” σε οδηγεί στο να τοποθετήσεις την βελόνα πάλι στην αρχή.


ΥΓ.
Εννοείται Δημήτρη ότι τσίμπησα το βινύλιο.
 
Last edited:
27 June 2006
7,771
O δίσκος είναι μοναδικό art rock διαμάντι. Τυχαία έπεσα πάνω του απόψε ξανά.
Ρost trip hop cinemorama... σε κάνει να ψάχνεις μέσα σου για τα ανείπωτα..

Δεν είναι τυχαίο που έρχονται από τη τρίτη σε σειρά χώρα παγκοσμίως σε παραγωγή μουσικών και μουσικής σε χιλιάδες είδη.
Εδώ συνεχίζουμε ακάθεκτοι να παράγουμε γκαρσόνια...

l_1b64186b073cc740b4fe47db19a6e77e.jpg
 

Haagenti

AVClub Fanatic
18 November 2006
16,559
Ministry Of Silly Walks
Εκεί σου κάνουν μια κιθάρα δώρο στα πέμπτα σου γενέθλια ....
Εδώ σου αγοράζουν playstation (πλέον)...
Έχει διαφορά πως να το κάνουμε
 
27 June 2006
7,771
Εκεί σου κάνουν μια κιθάρα δώρο στα πέμπτα σου γενέθλια ....

κι εδώ στην κάνουν δώρο..
αλλά στα επόμενα γενέθλια στην βγάζουν άχρηστη κι αχρείαστη και σου παίρνουν τζι αι τζο και φανέλλα Κορδονούρης:fahne90:


ο δίσκος είναι απίθανη περίπτωση πάντως:beatnik2: