EΓΚΑΥΜΑΤΑ

27 June 2006
7,771
THE GHOST - IN STORMY NIGHTS (2007 Drag City Rec.)

6135Vx10PIL._SS400_.jpg



Άλλη μια συγκλονιστική κυκλοφορία από τη σπουδαία Ιαπωνική avant progressive psych folk μπάντα.

Με χρονολογία έναρξης δραστηριοτήτων το μακρινό '84 κατάφεραν μόλις το 1991 να κυκλοφορήσουν τη πρώτη τους δουλειά (το ομώνυμο Ghost στα όρια του πειραματισμού από νεοψυχεδελική σκοπιά).

Φτάνοντας εδώ στα 2007, μας χαρίζουν το In Stormy Nights το οποίο εμένα με βρήκε κατακούτελα. Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψεις αυτό που συμβαίνει εδώ μέσα. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν όροι που από μόνοι τους δεν λένε την αλήθεια. Η καρδιά και το μυαλό σε συντονισμό βγάζουν το πόρισμα. ΕΠΟΣ!

Τα μόνα που θα πω είναι ότι οι άνθρωποι είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΠΑΝΤΑ, με εκπληκτική ικανότητα να σε μεταφέρει από τη μια άκρη στην άλλη, χωρίς να λείπει στιγμή που δεν μένεις σαστισμένος μπροστά σε αυτό που χτίζουν.
Η δουλειά που έχει πέσει στο στούντιο δεν έχει προηγούμενο, συνδυάζοντας μαγικά τα ψηφιακά της κονσόλας με την ελεύθερη αυτοσχεδιαστική τάση της μπάντας σε τέλεια ισσοροπία.

6 κομμάτια όλα κι όλα...

Το 28λεπτο "HEMICYCLIC ANTHELION" είναι ένα έπος μόνο του. Ο ήλιος στην Ανατολή φέρνει παρενέργειες.
Το "GRISAILLE" που κλείνει το δίσκο είναι μια φολκ μπαλάντα ποτισμένη με αστρική σκόνη και τόνους από ρίγη στη κορύφωσή της.
Το "CALEDONIA" είναι μια άρρωστη εκδοχή παγανιστικού παιάνα με φωνητικά τραγουδισμένα από τον Εωσφόρο μέσα σε πομπώδες απωανατολικό background με κιθάρες και βουκολικά τοπία.
Το "WATER DOOR YELLOW GATE" σε πετάει σε εφιαλτικά μονοπάτια διαβολικής καταστροφής, με κολλητικά ριφς, οπερετικά back vocals και αναλογικά σύνθια.
Η δραματικότητα του "GAREKI NO TOSHI" με τον tribal τυμπανιστικό του ορυμαγδό στο προσκήνιο γεννά εικόνες απόλυτης του Μεγάλου Τέλους. Οργιώδεις οι καμένες κιθάρες στο δεύτερο πλάνο.

Δώστε μια ευκαιρία σε αυτό το αριστούργημα να σας κατεβάσει μια βόλτα στα Τάρταρα και στο καπάκι να φτάσετε στον Κρόνο...
 

Haagenti

AVClub Fanatic
18 November 2006
16,559
Ministry Of Silly Walks
Που ήταν αυτό κρυμμένο??

Τελικά το index κάνει δουλειά...

Κώστα τελικά δεν μου είπες...οι Suishou No Fune σου "είπαν" τίποτα??
Σε έμενα κελαηδησαν κανονικότατα