Ηδονιστική ποπ ...όπως πρέπει.!

Δημήτρης Ν.

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,209
Θεσσαλονίκη
c85124pvd0i.jpg


The way that Sue is moving
is nothing but divine
and only in the disco
I know she can be mine”

( “Daily Disco”)


Yello / Claro que Si ( 1981 Ralph cd/lp)

Δεύτερο κατά σειρά πόνημα των σοφιστικέ Ελβετών electropopsters και παρά τα όσα διαδίδονται άλλο ένα αριστούργημα . Προηγήθηκε το επίσης αριστουργηματικό "Solid Pleasure" και ακολούθησε το "You gotta say yes to another excess" . Ο πολυεκατομμυριούχος Dieter Meier και ο συνθέτης Bris Blank είναι οι υπεύθυνοι , υποβοηθούμενοι από τον Carlos Peron , για τούτο 'δω το arty κατασκεύασμα / επιτομή της στυλιστικής υπεροχής , της ψυχρής ματαιόδοξης και κενόδοξης ματιάς του post electronic disco pop στα λικνίσματα της πλανεύτρας πίστας ( disco floor) .

Παγωμένες εικόνες από ένα ασπρόμαυρο παρελθόν εισάγουν σε ένα φουτουριστικό , πολύχρωμο μέλλον.Σινεφιλ ενσταντανέ , ντετέκτιβς σαν τον Φίλιπ Μάρλοου , πλατινένια αδίστακτα θηλυκά σαν την Τζην Χάρλοου , σεξοβόμβες όπως η Τζέϊν Μάνσφηλντ , στροβιλίζονται σε μια αποσπασματική πραγματικότητα ενός ιδανικού κόσμου . Ηδονιστικές μελωδίες , ρυθμοί που σπάνε κόκκαλα και ξεβιδώνουν τα κορμιά που προσφέρονται θυσία στον μετρονόμο της πίστας , φωνητικά με επιτηδευμένο γαλλικό αξάν , αραβικά lyrics , τσα τσα , ντίσκο , σάμπες , ρέγκε , ευφάνταστες ηλεκτρονικές παρεμβολές, ηχοτοπία και ηχοχρώματα στυλιστικών αναζητήσεων ενός life style που επιθυμεί να περάσει στην ιστορία ως πρόταση ζωής .

Περισσότερο ναρκισσιστικό μέσα στην επιτηδευμένη κομψότητα του παρά συναισθηματικό μέσα στην νοσταλγία του , το Claro Que Si ισορροπεί με χάρη και αισθαντικότητα ανάμεσα στον αυτοερωτισμό και τον αντιερωτισμό , επιβεβαιώνοντας την αδυναμία της αληθινής επαφής και του πραγματικού έρωτα βορά στις ηδονές του τεχνητού και του ψεύτικου .
 

Γιώργος Κουν.

Supreme Member
19 June 2006
8,024
Αιγάλεω
Το δυστύχημα είναι πως τότε δεν υπήρχε περίπτωση να έχω την υπομονή να τους ακούσω.
Την καρδιά και την ψυχή πυρπολούσαν άλλα πράγματα.
Σήμερα όμως ανακαλύπτω ενδιαφέροντα πράγματα σε αρκετούς δίσκους τους..