RAMASES - SPACE HYMNS

27 June 2006
7,771
RAMASES - SPACE HYMNS

51u341A8GWL._SL500_AA240_.jpg



Φαντάζομαι πως λίγος θα είναι ο κόσμος που έχει ακούσει το μοναδικό single με την υπογραφή του μυστηριώδους ντουέτου "Ramases and Seldek" με τίτλο CRAZY ONE. Mια τρομερής έμπνευσης στιγμή των αρχών των '70ς με όλη την αφέλεια και τη μαγεία της εποχής μέσα του, μα κυρίως με τη μοναδική μελωδία που το κάνει αθάνατο. Κι επειδή έχουμε συνηθήσει να μιλάμε για αθάνατες μουσικές αναφερόμενοι μόνο σε καθιερωμένα γνωστά ονόματα, θα σας πω ότι μια ακρόαση αυτής της πανδαισίας είναι αρκετή να αναστήσει τα πάντα.
Δυσεύρετο όσο τίποτα, το παραπάνω single θα μπορούσε να αποτελέσει αιτία για το μαγικότερο soundtrack σημερινής ταινίας όχι μόνο του Ταραντίνο (ο οποίος θα γονάτιζε παρακαλώντας να πάρει δικαιώματα), αλλά και πολλών άλλων.
Το SPACE HYMNS ηχογραφημένο το 1973, είναι το πρώτο άλμπουμ του Ramases, ενός γκουρού Βρετανού που κουβαλούσε το δώρο μιας μαγικής φωνής αλλά και την υπαρξιακή κατάρα μιας φύσης εξωγήινης.
Στα δυο άλμπουμ που έκανε τραγουδούσε μαζί με τη γυναίκα του Sel υποδυόμενοι τους πολίτες ενός άλλου πλανήτη. Η μουσική τους ήταν η μουσική που άκουγε το πλήθος εκεί. Ένα τραγικό λάθος τους φυλάκισε στη γη χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα διαφυγής ποτέ.
Η μουσική είναι μια ιδιαίτερη πρόσμειξη space folk με έντονα progressive στοιχεία και ασύγκριτες μελωδικές εξάρσεις. Μια αύρα ποπ γκοθίλας υπάρχει κι αυτή. Έπος.
Το Quasar One είναι μια διασκευασμένη εκδοχή του προαναφερθέντος Crazy One αλλά μακράν υποδεέστερη του original single (ηχογραφημένο το '71).

Δίσκος που πέραν της συλλεκτικής του αξίας είναι κι ενα ανεκτίμητο διαμάντι του πλούσιου prog/underground ήχου του Νησιού.
Ασύγκριτο με οτιδήποτε άλλο (ίσως μόνο με τους Julian's Treatment ή τους Salamander...).
 
Last edited:

Dinah

Senior Member
19 June 2006
450
Aν μου επιτρεπεις.....:smile:

Μολις εχθες κυκλοφορησε το παρακατω στο ΥΤ:


LIFE CHILD

 
27 June 2006
7,771
Οι πληροφορίες λένε ότι οι Kevin Godley και Lol Creme που βρίσκονται στα όργανα κατά την ηχογράφηση του δίσκου, ήταν αυτοί που εκείνη τη περίοδο δημιούργησαν τους πασίγνωστους 10cc.

ramases_crazy_one.jpg


Ο ίδιος ο Ramases είχε δυστυχώς σκληρό τέλος, αφού αυτοκτόνησε κάπου στις αρχές των '90ς.

ramsel.jpg


ram_inside.jpg


To Space Hymns ήταν ενα άλμπουμ που έθετε τα βασικά ερωτήματα του ανθρώπου για την αποστολή του και τη θρησκευτική φιλοσοφία. Οι απαντήσεις βρίσκονται όλες εκεί έξω, πέρα από τη στρατόσφαιρα και μακριά από τη θρησκοληψία. Το τεράστιο ένθετο πόστερ της original έκδοσης του album έδειχνε ακριβώς αυτό. Ένα διαστημόπλοιο να εκτοξεύεται μέσα από εκκλησιαστικό ναό.
ramases.jpg

rdspace.jpg


Mε τη δεύτερη long play δουλειά τους, το Glass Top Coffin ήρθε και η λύτρωση, αφού οι δυό τους κατάφεραν να σπάσουν τα δεσμά της γήινης ματαιότητας και να ταξιδέψουν προς τη Πατρίδα πάλι. Έτσι τελειώνουν τα πάντα και τα ίχνη τους εξαφανίζονται..
front500.jpg


To σπάνιο διαμάντι crazy one βρίσκεται σε κάποιες μετρημένες στα δάχτυλα ψυχεδελικές συλλογές. Εγώ το ανακάλυψα πριν μια δεκαετία στο compilation "The Rubble Series Volume 3" του label Bam Caruso. Από τότε είμαι στοιχειωμένος μαζί του.
Ακούστε εδώ γιατί: http://www.rock.co.za/ramases/ramases_crazy.mp3

Crazy One don't you know
That I'd touch the sun
just for you, just for you

Crazy One don't you know
That the rivers run
just for you, just for you

Crazy One don't you know
That the world's begun
just for you, just for you