"Σου τηλεφώνησα στις 6 το πρωί, για ενα γαλλικό φιλί..."

petros_m

Supreme Member
18 June 2006
8,210
Αλιμος
Lil' Louis - From the Mind of Lil' Louis (1989)
Lil_Louis.jpg


Οχι, ο Marvin Louis Burns δεν ειναι ενας απο τους συνηθισμενους Dj's και παραγωγους των τελευταιων 30 ετων. Ειναι ενας απο αυτους που λεμε πως "το'χουν". Μεγαλωσε στο Σικαγο και ηταν ενα απο τα επιφανη μελη της house σκηνης της πολης, στην οποια αλλωστε δημιουργηθηκe το house στις αρχες της δεκαετιας του '80, απο Dj's οπως ο μεγαλος Frankie Knuckles.

Το From the Mind of Lil' Louis κυκλοφορησε το 1989 και ουσιαστικα εκανε παταγο στην παγκοσμια dance κοινοτητα, καταφερνοντας ομως να περασει και σε πιο mainstream ακροατηρια μεσω των αναλογων ραδιοσταθμων. Περιεχει ενα απο τα απολυτα classics του ειδους, το περιβοητο French Kiss, στη διαρκεια του οποιου το tempo χαμηλωνει, ουσιαστικα σταματαει ο ρυθμος και ξαναξεκινα. Ολα αυτα υπο τα βογγητά της Shawn Christopher... Μονο οποιος το εχει ακουσει (υπαρχει κανεις που δεν???) καταλαβαινει ακριβως τι συμβαινει εκει.

Ομως, το French Kiss δεν ειναι το καλυτερο track του δισκου. Προτιμω το I Called U, το 6 A.M, το It's The Only Thing. Απο τη μεση του δισκου και επειτα το deep house δινει τη θεση του σε πιο αργους ρυθμους.

Καλοκαιριαζει και αλλαζει η διαθεση. Μεχρι και για κλαμπινγκ στην παραλιακη το σκεφτομαι, για οφθαλμολουτρο, οφ κορς...

9/10 (αλλα μονο για τους φιλους του house)
 

Tasos_Th

Supreme Member
5 September 2006
3,060
Goteborg, Vastra Gotaland, SVERIGE
Καλημέρα και καλό μήνα !!! Έγραψες Πέτρο ! Ετοιμάζω κι εγώ ένα αφιερωματάκι για την House και τον Frankie Knuckles !!!
Χάρηκα πολύ που διάβασα αυτήν την παρουσίαση !:grinning-smiley-043
 

petros_m

Supreme Member
18 June 2006
8,210
Αλιμος
Το From the Mind of Lil' Louis αν το δει κανεις απο τη σκοπια της ευρυτερης electronica, ειναι ανωτερο απο αλμπουμς οπως π.χ. το Untrue του Burial. Ομως, ο Lil' Louis δεν παιρνει τον εαυτο του τοσο στα "σοβαρα" ωστε να προσκολληθει αποκλειστικα στο underground. Eιχε το νου του περισσοτερο στο fun της υποθεσης.
 

Haagenti

AVClub Fanatic
18 November 2006
16,559
Ministry Of Silly Walks
το είχα σε κασέτα.,...κανείς δεν ξέρει τι απέγινε....μάλλον είχε την τύχη του αγύριστου δανεισμού όπως και τόσα άλλα....που το θυμήθηκες?
 

petros_m

Supreme Member
18 June 2006
8,210
Αλιμος
Απάντηση: Re: "Σου τηλεφώνησα στις 6 το πρωί, για ενα γαλλικό φιλί..."

που το θυμήθηκες?

Kαπου το πηρε το ματι μου και το ξανακουσα 3-4 φορες αυτες τις ημερες. Ασε που μου θυμιζει τα νιατα μου...:music-smiley-005:
 

Haagenti

AVClub Fanatic
18 November 2006
16,559
Ministry Of Silly Walks
αμυδρά το θυμάμαι έως και καθόλου...πάντως θυμάμαι ότι τότε το έβλεπα σαν δισκαρα...αν το ακούσω τώρα μπορεί και να έχω άλλη γνώμη αλλά μπορεί και όχι...

τότε είχα κολλήσει και με τους Rockford η κάπως έτσι...ούτε το όνομά τους δεν θυμάμαι αλλά ξέρω ότι αν τους ξαναακουσω θα γουστάρω
 

parson

New member
6 December 2007
26
Τσίμπησα από τον τίτλο και λέω λες να...... (ίσως γιατί αυτός ο δίσκος ξεφεύγει λίγο από τα μουσικά ακούσματα του petros_m) αλλά δικαιώθηκα.... Μπράβο Πέτρο για την παρουσίαση, συμφωνώ απολύτως οτι ο Louis δεν έπαιρνε και πολύ στα σοβαρά τον εαυτό του και το χιούμορ του διαπερνά αυτό το δισκάκι με κλασσικά house anthems.....

Ψιλοδιαφωνώ ότι είναι 9/10 για τους φίλους του είδους (τότε τι βαθμό να βάλουμε στις παραγωγές της DJ International, Acid Trax κτλ κτλ) αλλά λόγω καλοκαιριού και χαλαρότητας its OK.....(για μένα 7/10)

@Tasos_Th άντε με το καλό το αφιέρωμα να δούμε και κάτι διαφορετικό, ξεκίνα εσύ και βοηθάμε οι γνωρίζοντες