2η κάμερα Low budjet

vagmak

Established Member
19 August 2009
218
Καλησπέρα σε όλους. Οπως καταλαβαίνεται και απο τον τίτλο, ενδιαφέρομαι για μια 2η κάμερα ώστε να υποστιρίξω την Sony Nex-vg20 που χρησιμοποιώ ως βασική και μοναδική αυτή την στιγμή.
Είναι σωστή σκέψη η αγορά μιας δεύτερης αλλά και χαμηλότερης κατηγορίας "μηχανή"?
Eνδιαφέρομαι για γάμο - βάπτιση & εκδηλώσεις. Η χρήση θα είναι επαγγελματική & o ρόλος της συμπληρωματικός
Δυστυχώς λεφτά δεν υπάρχουν για να κινιθώ στα ιδια επίπεδα με την Sony Νex-vg20.
Το ποσό που διαθέτω είναι 400e (max)
 
22 June 2006
32,773
NEO HRAKLEIO
Με μια nex εισαι καλυμμενος... και θα μπορεις να εχεις τους ιδιους φακους και ιδια ποιοτητα εικονας !
Αν παρεις κατι αλλο, δε θα εχεις την ιδια αισθηση και θα δυσκολευτεις να "ταιριαξεις" την εικονα... θα φαινεται ασχημα.
 

Photis

Supreme Member
4 July 2006
4,784
behind the camera
Συμφωνώ με τον Γιάννη, αλλά με μια παρατήρηση. Η προσοχή σου θα πρέπει να είναι στη ΝΕΧ5 και όχι στην VG20, αν πάς μόνος σου στην παραγωγή. Η NEX έχει περιορισμό στον χρόνο του κάθε κλιπ. Αν δλδ, έχεις μια κάμερα για τα κοντινά σου και μια για το γενικό, θα πρέπει να βαλεις την VG20 για το γενικό και να την αφήσεις να γράφει, ενώ εσύ ασχολείσαι με την NEX και τα κοντινά σου πλάνα.
 

vagmak

Established Member
19 August 2009
218
....Ενδεδειγμένη λύση μια nex, δεν μου είχε περάσει απο το μυαλό. Βέβαια οικονομικά ξεφεύγει λίγο το πράγμα. Θα το κοιτάξω.
Εγω σκεφτόμουν μια handycam Sony σε τριπόδι για γενικά, και κοντινά με την vg-20. Τα υπόλοιπα θα έρθουν με color correction.....γίνεται?
 

Photis

Supreme Member
4 July 2006
4,784
behind the camera
Νομίζω πως το οπτικό matching που γίνεται στις δύο μηχανές, όπως σου τις προτείνει ο Γιάννης δεν θα το βρεις αλλού. Κι αυτό γιατί έχουν σχεδόν ίδιο αισθητήρα και επεξεργαστή. Μια σκέψη που κάνω τώρα είναι και η χρήση της ΝΕΧ5Ν ΚΑΙ σαν δεύτερη φωτογραφική, επιμερίζοντας το κόστος σε δύο πλευρές (video και photoshoot). Να έχεις δηλαδή έναν δευτερο φωτογράφο/κάμεραμαν που θα τραβάει φωτογραφίες και κοντινά πλάνα στο video. με αυτόν τον τρόπο μπορεί να δουλέψει καλά το setup, να έχεις όλες τις κάμερες να κινούνται και να επιμερίσεις το κόστος.