Νew Gold Dream......και η "ξεχασμένη" παρουσίαση

14 December 2006
4,265
Newgolddreamsimpleminds.jpg



Η όπως αλλιώς λέμε, τρόποι για να παρουσιάσεις ένα δίσκο. Απλά, τραγούδι με τραγούδι? Ως ξεχασμένη ή πρόσφατη ανάμνηση? Με απουσία λέξεων ίσως?....και πόσοι άλλοι?

Σκέψεις που φευγαλέα μου πέρασαν από το μυαλό όταν άκουσα για πρώτη φορά ολοκληρωμένα το συγκεκριμένο δίσκο, κάτι που δεν συνέβη στην εποχή του, αλλά πολύ πρόσφατα σε ταξίδι με αυτοκίνητο συνοδηγός, του Πολυχρονίδη με προορισμό την Αργολίδα, όπου το συγκεκριμένο cd κόλλησε στο player, και συνοδεύτηκε από μία επιθυμία σύντομης απόκτησης του, και με την βεβαιότητα πως με κάποιο τρόπο θα αναφερθώ στην συγκεκριμένη δουλειά εδώ.

Λίγες μέρες αργότερα έγινα κάτοχος ενός μεταχειρισμένου δίσκου ο οποίος πέρα από το καθαρά μουσικό κομμάτι μου επιφύλασσε και μία μεγάλη και πολύ ιδιαίτερη έκπληξη.

Ο προηγούμενος κάτοχος του ξέχασε ή θέλησε να ξεχάσει μέσα στο δίσκο ένα υπό μίαν έννοια προσχέδιο παρουσίασης ή ίσως κανονική παρουσίαση όχι ακριβώς του συγκεκριμένου δίσκου αλλά της μέχρι τότε πορείας του γκρούπ. Μία παρουσίαση πριν από πάρα πολλά χρόνια σε κιτρινισμένο και φθαρμένο πια χαρτί τετραδίου, και ένα κείμενο με αρκετές μουτζούρες, δυσανάγνωστο σε σημεία, και με χρήση πολυτονικού συστήματος.

Αισθάνθηκε λίγο σαν κλέφτης
Αλλά μια στιγμή……….!
Ίσως τελικά η ευχάριστη αυτή έκπληξη να αποτελεί ένα ακόμα τρόπο για να παρουσιάσει κανείς τον δίσκο.
Παραθέτω λοιπόν το κείμενο του αυτούσιο, ελαφρώς κακοποιημένο δυστυχώς, στα σημεία που δεν μπορώ καθαρά να διαβάσω.
 
14 December 2006
4,265
**H Ιστορία των Simple Minds αρχίζει το 77 με τους Johnny and the Self Abusers, ένα από τα ………….γκρουπ του Σκοτσέζικου new wave, που δημιουργήθηκαν το Φεβρουάριο της ίδιας χρονιάς. Το γκρουπ απέκτησε ένα ασυνήθιστα μεγάλο κοινό πριν ……………………………..το Νοέμβρη του 77, ακριβώς την ημέρα κυκλοφορίας του πρώτου και βέβαια μοναδικού μικρού τους δίσκου.
Α/1
Αρχές του 78, τρία από τα ……μέλη των Abusers,-ο τραγουδιστής Jim Kerr, ο κιθαρίστας Charlie Burchill και ο ντράμερ Brian Mc Gee- έφτιαξαν με δύο νέες προσθήκες τους Simple Minds.Έδωσαν συναυλίες στην Σκοτία σε όλη την διάρκεια της χρονιάς και τον Δεκέμβρη υπέγραψαν συμβόλαιο με την εταιρεία Zoom Records.Το πρώτο τους άλμπουμ, life in a day κυκλοφόρησε στην Αγγλία τον Απρίλη του 79 και έφτασε στο Νο ……του τόπ φίφτι.
A/3
Μετά από μίαν εκτεταμένη εγγλέζικη περιοδεία. οι Simple Minds κυκλοφόρησαν το δεύτερο τους lp τους Real to Real Cacophony, το Νοέμβρη του 79.Το τρίτο τους, Empire and Dance κυκλοφόρησε στα μισά του 1980 και είχε μια ενθουσιώδη αποδοχή από τον μουσικό τύπο. Οι Simple Minds είχαν, όπως λέγεται στην γλώσσα των σόου μπίζνες “φτάσει”
A/4
Το 81, οι Simple Minds υπέγραψαν με την virgin και χάρη της δύναμης της εταιρείας είχαν τα δύο πρώτα τους μεγάλα χίτς στην Αυστραλία Η εξέλιξη των πωλήσεων του γκρουπ σε αυτή και την επόμενη χρονιά απέδειξε πως η μουσική τους είχε μεγαλύτερη απήχηση στο Αυστραλέζικο από το Αγγλικό γούστο. Το άλμπουμ τους Sons and Fascination ακολουθήθηκε από το New Gold Dream, στα μισά του 82, ενώ η σύνθεση του γκρουπ είχε περάσει από ριζικές αλλαγές.
Β/1
Τα τελευταία χρόνια, οι Simple Minds, με ένα σωρό άλλα ονόματα του Βρετανικού new wave, κάνουν προσπάθεια για μια επιτυχία στην Αμερική. Αυτό δεν έχει εμποδίσει την νέα τους δουλειά να παραμείνει εξίσου ……… και ενδιαφέρουσα με τις πρώτες τους προσπάθειες.
Β/3**

**Αγνώστου