Mississippi John Hurt-The Immortal

Γιώργος Κουν.

Supreme Member
19 June 2006
8,024
Αιγάλεω
41RK5577X8L._SS500_.jpg


Mississippi John Hurt -The Immortal, (LP, Vanguard, 1967)

Την εποχή που περνούσα την blues φάση, σε ενα πλανόδιο παζάρι μου πρότειναν με επιμονή τον συγκεκριμένο δίσκο. Δίστασα, γιατί έψαχνα για κάτι πιό ..επώνυμο. Στο τέλος τον πήρα και έμελε να γίνει ένας απο τους πιο αγαπημένους μου δίσκους και σίγουρα ένας ακόμη λόγος για να λατρέψω τον ήχο της folk ακουστικής κιθάρας.

O John Hurt έζησε στο Avalon του Mississippi, (εξ ού και το παρατσούκλι) εργαζόμενος στις φάρμες, παίζοντας folk-blues κιθάρα απο πολύ μικρός και έχοντας κάνει κάποιες ηχογραφήσεις το 1928 χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.
Το 1964 κάποιος μουσικολόγος-ερευνητής άκουσε αυτό το υλικό και τον αναζήτησε. Και έτσι ο Hurt, εβδομηντάρης πλέον, βρέθηκε να παίζει στο Newport Folk Festival σε τεράστια πλήθη, καθώς τα λευκά ακροατήρια ανακάλυπταν τα blues, να έχει πολύ μεγάλη αποδοχή και να κάνει διάφορες εμφανίσεις και ηχογραφήσεις, μέχρι τον θάνατό του το 1966.

Σε αυτήν την εξαιρετική ηχογράφηση, παίζει κιθάρα με την σπουδαία folk-blues fingerpicking τεχνική του με αξιοπρόσεκτη ρυθμική ακρίβεια, ξεδιπλώνει μελωδικές φράσεις που ξαφνιάζουν και τραγουδάει με τη ζεστή φωνή του τα country blues της νιότης του. ´Ενα υλικό που σε κανένα σημείο του δεν μου φάνηκε ποτέ "μουσειακό", που ακούγεται μονορούφι πάντα. Κλασσικός.

Όλες οι ηχογραφήσεις του Hurt είναι σε επανακυκλοφορία

Δείγματα απο το συγκεκριμένο δίσκο εδω


Ενα δείγμα της τεχνικής του εδώ
http://www.youtube.com/watch?v=v-GN-BP_Qlk&feature=related
 
17 June 2006
62,722
Χολαργός
Mπράβο μανούλα μ´.:grinning-smiley-043
Η κατηγορία γεμίζει απο ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από πολλά μέλη σέ διάφορα είδη οπότε μπορούν μερικοί να παίρνουν και κανένα ρεπό όταν δέν έχουν έμπνευση.
Οτι καλύτερο γιά την κατηγορία η πληθώρα ενημερώσεων και παρουσιάσεων.