Dance of the Dead

27 June 2006
7,771
61baO3kkjSL._SL500_AA280_.jpg


THE FAINT - FASCIINATIION

Όταν κατάγεσαι από τη Nebraska είναι φυσικό να σε κυριεύει η φύση και οι ήχοι της. Η αμερικάνικη φολκ άλλωστε χρωστάει πάρα πολλά σε κείνα τα μέρη.
Πόσο δύσκολα ξεφεύγει κανείς από τα birthmarks του και τι είναι αυτό που σε τραβά σε αντίθετα μονοπάτια?
Μπορεί στο εξώφυλλο του καινούργιου δίσκου των "παραδοσιακά" ιερέων της σύγχρονης synth goth pop να εικονίζεται ακόμα και ο Ευφραίμ, αλλά το περιεχόμενο κάθε άλλο από συντηρητικό μπορεί να χαρακτηριστεί.

Εντάξει, δεν ανακαλύπτουν καμιά νέα Ήπειρο πάνω στον πλανήτη, όμως λειτουργούν εξαγνιστικά στον μουσικόφιλο που δεν βολεύεται με τα χιτάκια της καφετέριας.
Η εμπορικοποίηση της αρρώστιας τους είναι εδώ το μυστικό.
Αποπλανητικές μπασσογραμμές και ιδιοφυέστατα περάσματα απ'το κουπλέ στο (κολλητικό) ρεφραίν, περνούν το μήνυμα: απλότητα στις συνθέσεις.

Ο δίσκος αποτελείται εξ ολοκλήρου από minor μελωδίες πάνω σε συνθετικά βιομηχανικά bleeps, η υπερβολή των οποίων μου προκαλεί τη μοναδική ένσταση. Η παραγωγή δίνει τη σωστή πλαστικότητα (τα μέτρια συστήματα θα τα βρουν σκούρα), αλλά η χρήση τόσων πολλών εφέ, ντύνει με υπερβολή το περιεχόμενο.
Η πανκ γκοθίλα του Dance Macabre (του καλύτερου τους δίσκου) υπάρχει σε ηπιότερη μορφή. Η αιματοβαμένη idustrial disco σε μεγαλύτερη. Οι αγριάδες τύπου I disappear ό,τι ακριβώς λέει ο τίτλος.

Αγαπημένα tracks τα "Fulcrum and Lever" με τα ανεπανάληπτα synth vocals, "Get seduced", "I treat you wrong", το funky "The geeks were right", το επικό κλείσιμο του "A battle hymn for children" και το αριστοτεχνικά χτισμένο "Forever growing centipedes" που είναι μάλλον το καλύτερο στο δίσκο.

Τριάμιση στα πέντε, μπορεί και κάτι ακόμα.
Οι υποψιασμένοι οφείλουν δοκιμή.

"Everytime i choose, i become a choice"
 
19 June 2006
8,661
Δεν γίνεται να μου λείπει. Μουκ θα το κτυπήσω έτσι και αλλιώς.
Πάντως εδώ έχουμε μία μπαντάρα που θα μπορούσε να είχε πολλαπλάσια φήμη ,θα μπορούσε να οδηγεί το ρεύμα αλλά οι τύποι πρέπει να κάνουν ότι γουστάρουν ,χωρίς να πολυασχολούνται.

Συμφωνώ για το παρελθόν τους απόλυτα με τον Μουκ και θα ακούσω σύντομα το νέο τους.
 

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
9,971
up ?????

Καλά, αυτός ο Ανδρονίδης ανέβασε το όριο για αγγελίες στα 16.000 μηνύματα ;;;