o Ian Fraser Kilmister....παρουσιάζεται

Simos.I

Moderator
Staff member
17 June 2006
25,525
Land of Dystopia
O κύριος Fraser Ian Kilmister, γεννημένος τα χριστούγεννα του 45 στο Burslem Stoke, από πρώην στρατιωτικό ιερέα της RAF, ο οποίος τους παράτησε όταν ο Ian ( Lemmy ), ήταν 3 ετών και η μητέρα του, παντρεύτηκε τον George Willis, που είχε άλλα 2 παιδιά, έμελλε να γίνει ένας από τους μεγάλους ροκ σταρ της παγκόσμιας ροκ ιστορίας.

Τα παιδικά του χρόνια τα περνά στο Anglessey στην Βόρεια Ουαλλία και από πολύ μικρός άρχισε να δείχνει ενδιαφέρον για την μουσική, τα κορίτσια και τα…άλογα!!!

Η πρώτη επαφή με τα μουσικά δρώμενα γίνεται στα 16, όταν με φίλους βλέπει τους Beatles στο Cavern, μαθαίνει πολύ γρήγορα κιθάρα, συμμετέχοντας σε τοπικά γκρουπάκια της εποχής ένα από αυτά και οι Rocking Vickers, υπογράφουν με την CBS, κάνοντας και Ευρωπαϊκή τουρνέ στην Γιουκοσλαβία ( μάλλον από τις πρώτες περιοδείες βρεττανικού γκρούπ σε χώρα του Ανατολικού Μπλόκ ).

Πέρασε αρκετό διάστημα και ξαφνικά υπογράφει στους Hawkwind ως μπασίστας , ( έχοντας ένα πρωτόγονο και μονολιθικό παίξιμο κάτι που έμελε στα επόμενα χρόνια να αποτελεί και σήμα κατατεθέν) , πια και έχοντας εξαιρετικά ενδιαφέρον και συμμετοχή στα τραγούδια τους, όπως το Silver Machine που έφτασε νο 3 στα chart το 1972-1973.

Το 1975, συνελήφθη στο Καναδά για κατοχή ουσιών, με αποτέλεσμα να απολυθεί από τους Hawkwind.
Στην επιστροφή στο νησί, Larry Wallis –κιθάρα Chris Took φωνή και Lucas Fox- Druss, σχηματίζουν τους προάγγελους των Motorhead, με την επωνυμία Bastards.

Πήραν οριστικά το όνομα Motörhead, από το τελευταίο τραγούδι του Lemmy στους Hawkwind.

Πολύ γρήγορα πήραν πόδι Larry Wallis και Lucas Fox και αντικαταστάθηκαν από τους “Fast” Eddie Clark και Phil “Philthy Annimal” Taylor.

Mε την οριστική σύνθεση, εντυπωσιάζουν μιας και βασιζόμενοι λίγο στο punk που έσβηνε ( τέλη του 70 γαρ ), λίγο στην έκρηξη του σκληρού ρόκ συνθέτουν ένα εντυπωσιακό αμάλγαμα τεχνικής.

Ηχος δυνατός, χαρακτηριστικά φωνητικά, συνεργασίες με όλα τα κορυφαία γκρούπ στην δεκαετία του 80 και του 90 τους κατατάσσουν στα καφτά ονόματα του σκληρού ροκ.


mh.jpg


Είναι εξαιρετικά συνεπής με το κοινό τους, απίστευτη σκηνική παρουσία, με τον Lemmy να είναι η πιο cult παρουσία στο χώρο του ροκ κατά την ταπεινή μου γνώμη.


motorhead.jpg

Πολλά live, με απίστευτο φανατικό κοινό, το No Sleep 'til Hammersmith του 81, να αποτελεί την επιτομή συμμετοχής κοινού σε ροκ συναυλία.

Ξεχωρίζω τα Motörhead του 1977, Ace of Spades του 1980, Orgasmatron του 1986, αλλά και τα σχετικά πρόσφατα Inferno 2004 και Kiss of Death του 2006.

Τώρα για τραγούδια από πού να αρχίσω Κilled by Death, Witch Doctor, Αces of Spades, Eat the ritch, Cause if got the power doesn mean you got right,
Metropolis, Keep us on the road, Teach You How to Sing the Blues.


Οι εμφανίσεις τους στην Ελλάδα έχουν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, είχα την τύχη, να το δώ όταν είχαν έρθει στο Ρόδον στα μέσα του 90.

lemmy460.jpg



Aς τους έχει ο θεός καλά, να μας χαρίζουν τόσες όμορφες στιγμές -bye-
 
Last edited:

Simos.I

Moderator
Staff member
17 June 2006
25,525
Land of Dystopia
lemmy2.jpg


Σύμφωνα με το Billboard.com, θα γυριστεί ντοκυμαντέρ για τη ζωή και την καριέρα του Lemmy Kilmister των θρυλικών Motorhead κι αναμένεται να βγει στις αίθουσες μέχρι και το τέλος του 2009. Οι Greg Olliver και Wes Orshoski, σκηνοθέτης και παραγωγός αντίστοιχα του «Lemmy», παραδέχθηκαν πως μέχρι τώρα δε συνάντησαν και ιδιαίτερες δυσκολίες στον τομέα των συνεντεύξεων, καθώς σε όσους απευθύνθηκαν είχαν να πουν και μια κουβέντα για τον ιδρυτή των Motorhead.

Μεταξύ αυτών είναι οι Slash, Dave Grohl, Mick Jones, Alice Cooper, Steve Vai, ο wrestling superstar Triple H. καθώς και μέλη της μπάντας, πρώην και νυν.

«Το να κινηματογραφείς τον Lemmy είναι σα να κινηματογραφείς την άγρια φύση: Δεν κάνει ποτέ αυτό που θα περίμενες και δεν κάνει ποτέ του αυτό που θα ήθελες να κάνει», δήλωσε μεταξύ άλλων ο σκηνοθέτης του ντοκυμαντέρ.


Πηγή:rocking.gr
 

Haagenti

AVClub Fanatic
18 November 2006
16,559
Ministry Of Silly Walks
αψογος....μαλλον για ακαταλληλο το κοβω το ντοκυμαντερ δια ανηλικους...
ασε που ειναι και δυσκολο να κανεις ντοκυμαντερ για τον θεο...:flipout:

με διαφορα η πιο "βρωμικη" μπαντα στον πλανητη..´..
 

jim...

Moderator
Staff member
22 February 2008
24,618
Μπακοτσιάνος...
Ο triple H μάλλον λόγω φιλίας. Θυμάμαι στα μέσα του ´90, παρουσιάστηκε σε Wrestlemania παρέα με τον Sawn Michaels (άσπονδος εχθρός) με φανελίτσα των motorhead.

Ίσως τότε υπήρχε κάποιο πρόβλημα και το έκαναν για συμπαράσταση.

Σίμο εξαιρετική παρουσίαση.-bye-
 

Simos.I

Moderator
Staff member
17 June 2006
25,525
Land of Dystopia
Ο triple H μάλλον λόγω φιλίας. Θυμάμαι στα μέσα του ´90, παρουσιάστηκε σε Wrestlemania παρέα με τον Sawn Michaels (άσπονδος εχθρός) με φανελίτσα των motorhead.

Ίσως τότε υπήρχε κάποιο πρόβλημα και το έκαναν για συμπαράσταση.

Σίμο εξαιρετική παρουσίαση.-bye-

Jim, χαίρομαι που σου άρεσε, σου θυμίζω το I'm the game, το εισαγωγικό κομμάτι όταν μπαίνει στην σκηνή ο triple H, είναι πολύ καλά φιλαράκια, επίσης στην ομάδα που είχε κάνει με τους Orton, Batista ακουγόνταν το το evolution!!!-bye-
 

pontios

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
6,736
Clermont-Ferrand, France
Θυμάμαι συνέντευξη του στην Αγγλία. Τον ρώτησε ο δημοσιογράφος για το περιβόητο περιστατικό με τον τραβεστί. Η απάντηση του θεού Lemmi ήτανε:
''If he was man enough to cut his ball off, i was man enough to f**k him''.
 

Manos S.

Senior Member
5 September 2006
572
Re: Απάντηση: o Ian Fraser Kilmister....παρουσιάζεται

''If he was man enough to cut his ball off, i was man enough to f**k him''.

:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

'Αλιμος 2004 θυμάμαι πολυύ ξύλο απ τα καλύτερα live που έχω δει, οτι κι έιχαμε πάρει το ευρωπαικό, στην εισαγωγή του Overkill κάτι είπε για την εθνική και αρχίσανε τα συνθήματα...μετά να παίζουνε το Overkill και να φεύγουνε αβέρτα μπουκάλια στη σκηνή! ανεπανάληπτες στιγμές! ανατριχιλα
 
Last edited:

superfly

Moderator
Staff member
21 November 2008
15,733
πετρουπολη
θυμαμαι τη συναυλια τους στο κλειστο του σπορτινγκ το '88.ηταν η πρωτη τους φορα στην ελλαδα και μαλιστα επαιξαν 2 βραδιες....κολαση!!!
επισης 2 δισκοι για τους οποιους γενικα δεν ακουγονται τα καλυτερα αλλα εμενα προσωπικα μου αρεσαν πολυ ηταν το another perfect day με τον brian robertson στην κιθαρα(ενα φοβερο κιθαριστα και πρωην thin lizzy) και το 1916...
παντως το no sleep till hamersmith ειναι ενα απο τα καλυτερα λαιβ που εχουν ηχογραφηθει ποτε και μαλιστα οταν βγηκε πηγε κατευθειαν νο1 στη μεγ.βρεττανια.
 

superfly

Moderator
Staff member
21 November 2008
15,733
πετρουπολη
και για να συμπληρωσω κατι πριν ο lemmy παει στους hawkwind ηταν μελος ενος underground psychedelic rock συγκροτηματος τους sam gopal οπου μαλιστα επαιζε κιθαρα και εκανε φωνητικα!ο δισκος λεγοταν escalator και ηχογραφηθηκε το '68.οποιος μαζευε το παλιο περιοδικο zoo εχει μεσα παρουσιαση αυτου του δισκου.
 

Simos.I

Moderator
Staff member
17 June 2006
25,525
Land of Dystopia
Το «Ace Of Spades» είναι το πιο γνωστό τραγούδι των Motorhead. Περιλαμβάνεται στον ομώνυμο δίσκο του συγκροτήματος που κυκλοφόρησε στις 8 Νοεμβρίου του 1980. Είναι ένα κλασικό και θρυλικό τραγούδι, από ένα εξίσου κλασικό και θρυλικό συγκρότημα, που μιλάει για τη χαρτοπαιξία και τον κίνδυνο.


If you like to gamble, I tell you I'm your man,
You win some, lose some, all the same to me,
The pleasure is to play, makes no difference what you say,
I don't share your greed, the only card I need is
The Ace Of Spades

Playing for the high one, dancing with the devil,
Going with the flow, it's all the same to me,
Seven or Eleven, snake eyes watching you,
Double up or quit, double stake or split,
The Ace Of Spades

You know I'm born to lose, and gambling's for fools,
But that's the way I like it baby,
I don't wanna live for ever,
And don't forget the joker!

Pushing up the ante, I know you wanna see me,
Read 'em and weep, the dead man's hand again,
I see it in your eyes, take one look and die,
The only thing you see, you know it's gonna be,
The Ace Of Spades

Το «Ace Of Spades» το έγραψε ο τραγουδιστής και μπασίστας των Motorhead, Lemmy Kilmister, στις 7:30 το πρωί έχοντας «σπάσει» το κεφάλι του πάνω στην ακουστική κιθάρα προσπαθώντας να βγάλει την τελική μορφή του τραγουδιού. Στην πραγματικότητα ο Lemmy, αν και του άρεσε η χαρτοπαιξία, προτιμούσε τα «φρουτάκια» αλλά, όπως είπε κάποτε κι ο ίδιος: «Δεν είναι και τόσο ωραίο να τραγουδάς για περιστρεφόμενα φρούτα». Εδώ που τα λέμε ούτε το να τραγουδάει κανείς για τον άσσο μπαστούνι ακούγεται ωραίο αλλά παρόλα αυτά το τραγούδι γνώρισε επιτυχία φτάνοντας μάλιστα μέχρι το Νο 4 της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Lemmy Kilmister έχει παραδεχτεί ότι βαρέθηκε αυτό το τραγούδι αλλά συνεχίζει να το παίζει γιατί, όπως λέει και ο ίδιος, «αν πάω σε μία συναυλία του Little Richard περιμένω ν’ ακούσω το Long Tall Sally».
Το «Ace Of Spades» είναι κάτι σαν το σήμα κατατεθέν των Motorhead. Ακόμα και μετά από τόσα χρόνια ακούγεται το ίδιο (και ακόμα πιο δυνατά) από την πρώτη ημέρα που κυκλοφόρησε.

Το «Ace Of Spades», μαζί με το «Born To Be Wild» των Steppenwolf, είναι ο απόλυτος heavy metal ύμνος των απανταχού μοτοσικλετιστών και σ’ αυτό συνηγόρησε και ο δυνατός στίχος «But that's the way I like it baby, I don't wanna live for ever» («αλλά έτσι μ’ αρέσει μωρό μου, δεν θέλω να ζήσω για πάντα») που βρήκε σημαντική απήχηση στους φίλους της ροκ μουσικής. Το γεγονός ότι ο στίχος έρχεται σε αντίφαση με το τραγούδι, το οποίο παραμένει επίμονα αθάνατο, δεν μειώνει ούτε στο ελάχιστο την αξία του.


Tα στοιχεία είναι από το musicheaven.gr/
 
19 June 2006
8,661
Η πρώτη του μπάντα ήταν οι Rockin Vickers που είχαν ηχογραφήσει κάποια σιγκλάκια. Υπάρχει το cd τους.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχε εμπλοκή και στο Punk με τη συμμετοχή του στους Damned.
Mάλιστα έχει ηχογραφήσει και με την Nina Hagen.

Θυμάμαι και τις κοπελίτσες που είχε ''ψιλοχαλάσει'' και τις έκανε μπάντα, τις Girlschool.

Αν παρατηρήσετε στην ηχογράφηση στο Hammersmith ,υπάρχει ξεκάθαρα και ο ήχος από ένα τζάμπο που περνάει πάνω από τον χώρο.

Μεγάλη και αγαπημένη μορφή.

Μπράβο Σίμο για την παρουσίαση.
 

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,351
ρε σεις....
μέρες τώρα τρώγομαι....

αυτουνού του λείπει ένα δόντι.....:grinning-smiley-043







πλάκα τέλος.
Μπράβο Σίμο !:grandpa: