Αλεξισφαιρα μπλουζ απο το Λιβερπουλ...

petros_m

Supreme Member
18 June 2006
8,210
Αλιμος
Οι Apollo four fourty ερχονται απο το Λιβερπουλ αλλα επρεπε να κατεβουν στο Camden του Λονδινου ωστε να καταφερουν να ηχογραφησουν το πρωτο τους αλμπουμ, το 1994, ενω ειχε προηγηθει το υπεροχο single Liquid cool. Ακολουθησαν ακομα 3 εως το 2003, οπου κυκλοφορησαν το κορυφαιο τους, το Dude Descending a Staircase.

Οι Apollo 440 παιζουν με το hip hop, το rock, το dub, την dance, το ambient, αλλου οι κιθαρες θυμιζουν ψυχεδελεια, αλλου τα πνευστα θυμιζουν τζαζ. Προτεινω το Electro Glide in Blue(7/10), με το εκπληκτικο Pain in any language και φυσικα το διπλο Dude Descending a Staircase(ισως και 9/10).

41r5dWo4IwL._SS400_.jpg


513m1ovaRDL._SS500_.jpg
 
Last edited:
27 June 2006
7,771
To electro glide in blue είναι μακράν το καλύτερο που έκαναν κι ένα από τα σπουδαιότερα albums μιας ωραίας περασμένης εποχής.
Απόσταγμα κι απομεινάρι της techno φρενίτιδας που κυριάρχησε στα πρώτα χρόνια των 90'ς μπολιασμένη όμως με ευγενικές διαθέσεις ποπ, τζαζ και ροκ ηχοτοπίων.
Κατάφεραν με το δίσκο αυτό να προτείνουν κάτι πέρα από απλή σαλάτα ανακατεμένων ειδών, κάτι που στα χρόνια εκείνα ήταν πολύ συνηθισμένο αλλά με μέτρια αποτελέσματα.


Πολύ μεγάλος δίσκος και πάντα αγαπημένος.
Το δε ομώνυμο track λεωφόρος χρωμάτων και τοπίων.


Δυστυχώς με τα επόμενα άλμπουμς εμπορικοποιήθηκαν θεόστραβα και κατέληξαν τσίχλα.
 
Last edited: