SIDDHARTHA-Trip to innerself

difilnti

New member
14 May 2009
32
Σαν νέο μέλος στο forum, αισθάνομαι λίγο αγχωμένος που καταθέτω την πρότασή μου για να τσεκάρετε μια μπάντα, αλλά ελπίζω να το ξεπεράσω.
Στο ψητό λοιπόν..Οι Siddhartha είναι μία μπάντα με καταγωγή από τη γειτονική Τουρκία. Έτυχε να ακούσω κάποιο track της σε μια εκπομπή ενός internet radio πριν 2 χρόνια πρίπου και μου κέντρισε πραγματικά το ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα να αρχίσω να ψάχνομαι λιγάκι,προσπαθώντας να βρω κάποια κυκλοφορία τους. Το μόνο που αρχικά βρήκα μέσω ενός site τους, ήταν 2 tracks με κακό ήχο,τα οποία όμως έκαναν ακόμη πιο έντονο το ενδιαφέρον μου για αυτήν τη μπάντα. Επίσημη όμως κυκλοφορία εγώ τουλάχιστον, δεν έβρισκα πουθενα. Μέχρι που πριν λίγο καιρό, ξαναψάχνοντας για τους Siddhartha, και τσεκάροντας τη σελίδα τους στο myspace (http://www.myspace.com/siddharthasound), επιτέλους άκουσα ολοκληρωμένη δουλειά τους, με τίτλο ' A trip to innerself'.

Σε αυτό το album,διακρίνει κανείς έντονα τα στοιχεία ψυχεδέλειας και space rock, την post-rock διάθεση σε αρκετά σημεία,ενώ οι ανατολίτικες κλίμακες εμφανίζονται σε μια πολύ προσεγμένη δοσολογία και δίνουν το στίγμα της καταγωγής της μπάντας. Σίγουρα οι Siddhartha έχουν 'λιώσει' τα albums των Pink Floyd, Eloy, αλλά και των Porcupine Tree, μην αφήνοντας τις prog καταβολές τους στη σκιά, ενώ σε σημεία και ιδιαίτερα στο track με τίτλο 'Black', σίγουρα αφήνουν να διαφανεί ότι έχουν και trip-hop ακούσματα.
Έχουν την ικανότητα να δημιουργούν ταξιδιάρικες ατμόσφαιρες χωρίς να μπαίνουν στη λογική του drone,επαναλαμβάνοντας διάφορα μουσικά θέματα και χωρίς να ξεχειλώνουν σε διάρκεια τα κομμάτια τους.

Αυτό βέβαια που είναι το clue της ιστορίας με τους Siddhartha, είναι ότι το 'A trip to innerself', κυκλοφόρησε το 1998, και διαθέσιμη πλέον είναι μόνο η επανακυκλοφορία του (από την Τrail records), ενώ η μπάντα είναι στην ουσία ανενεργή. Στο myspace του group, υπάρχουν πέρα από τα tracks του album και κάποια που είχαν συμπεριληφθεί σε κάποια compilations. Μακάρι όλες οι επανακυκλοφορίες να έφερναν τέτοιου είδους διαμαντάκια στο φως.
 

Δημήτρης Ν.

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,209
Θεσσαλονίκη
πω πω δισκάρα . Ξεκίνησα να ακούσω από περιέργεια- άλλος ενας δίσκος από την Τουρκία ...τίποτα τσιφτετελοειδή υπό το πρόσχημα της ψυχεδέλειας , λέω , θάναι - και αντ' αυτού αποκαλύφθηκε ένας δίσκος που θάκανε περήφανους τους Porcupine Tree και δη της καλής περιόδου τους -Stars die , Sky's gone out .
Μπράβο φίλε μου που πήγες και τους ανακάλυψες .
 
19 June 2006
8,661
Καλώς τον. Άργησες λίγο αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Εύχομαι καλή διαμονή και πάντα με τέτοιες δισκάρες.
Γράψε άφοβα για ότι γουστάρεις.
Ευχαριστούμε πολύ για την παρουσίαση.