Manilla Road

superfly

Moderator
Staff member
21 November 2008
15,733
πετρουπολη
οι Manilla Road δημιουργηθηκαν το 1977 στη Γουιτσιτα του Κανσας σαν ενα progressive - space rock με χεβυ στοιχεια τριο.Μετα απο τους 2 πρωτους δισκους στην πορεια αλλαξαν προς το καθαρο χεβυ μεταλ.
Οι τρεις επομενοι δισκοι τους ηταν καθαρο επικο χεβυ μεταλ.Στιχοι εμπνευσμενοι απο τη νορβηγικη μυθολογια,κιθαρες αλλες φορες αγριες αλλες φορες λυρικες,εξαιρετικη rythm section αυτο το συγκροτημα ηταν απο τα καθοριστικα στη διαμορφωση του χεβυ μεταλ ηχου της απεναντι πλευρας του ατλαντικου.
Οπως εγραψα και στο Now playing τα μεσα του ’80 ηταν μια εποχη ακαταλληλη για καθαροαιμο χεβυ μεταλ.Το thrash ειχε κανει την εμφανιση του για τα καλα και σιγα - σιγα γινοταν μοδα οπως και συγκροτηματα τυπου Poison,Motley Crue πουλαγαν τρελα.
Δεν υπηρχε χωρος για καθαρο χεβυ.Μονο οι Manowar κραταγαν ισως γιατι ειχαν πολυ ποζα.Αυτο δεν εμποδισε βεβαια τους Μanilla Road να βγαλουν δισκους διαμαντια του μεταλ τα οποια στην πορεια αναγνωριστηκαν.Χαμηλων τονων συγκροτημα,χωρις ποζες κοιταγε μονο τη μουσικη και καλα εκανε.
Στην ευρωπη παρ’ολα αυτα ειχαν μια σχετικη επιτυχια.Διαλυθηκαν το ’91 και το 2001 ξαναενωθηκαν.Η τελευταια τους δουλεια ηταν το 2008.

To κλασσικο line-up τους ηταν

* Mark Shelton - Lead vocals, 6- and 12- string guitars
* Scott Park - Bass Guitar
* Rick Fisher - Backing vocals, Drums and percussion

Oι σημαντικοτεροι δισκοι τους ηταν οι

Crystal Logic (1983)
Manillaroad_crystallogic.jpg



Open The Gates (1985)
manillaroad.jpg


The Deluge (1986)
Manilla_road_the_deluge.jpg