DEMON

superfly

Moderator
Staff member
21 November 2008
15,733
πετρουπολη
Το Νew Wave Of British Heavy Metal (ΝWOBHM)αρχισε να σκαει μυτη οταν αρχισε να κατακαθεται η σκονη που σηκωσε το πανκ.Συγκροτηματα σαν τους Maiden,Saxon,Diamond Head,Angelwich,Def Leppard,Venom εσκασαν τοτε στα τελη των 70’ς προτεινοντας εναν καινουριο ηχο στο σκληρο ροκ.
Πατησαν πανω στην κιθαρα του Ιommy των Sabbath,του Fast Eddie Clarke των Motorhead και του Angus Young των AC/DC(ιδιως οι Saxon) αλλα και στους Priest,παρα στα μεγαλα ροκ συγκροτηματα των αρχων του 70 (εκτος απο τους Sabbath).
Oι Demon ηταν ενα πιο αντεργκραουντ συγκροτημα απο τα υπολοιπα.Δημιουργηθηκαν στο Staffordshire και αντιθετα με τους υπολοιπους αυτοι πατησαν στους Rainbow,στους Thin Lizzy,στους UFO ακομα και στους Sweet για να διαμορφωσουν τον ηχο τους ιδιαιτερα στα φωνητικα.
Ο 1ος τους δισκος Night of the Demon εχει και τα 2 στοιχεια.Απο τη μια εχει μπολικη σκληραδα,ριφφς απο την αλλη εχει και τραγουδια αρκετα στο υφος των παραπανω.Βεβαια προκειται στο συνολο του για σπουδαιο δισκο ενα forgotten jewel του μεταλ που αντεχει στο χρονο.
Το ιδιο γινεται και με το 2ο αλμπουμ τους The Unexpected Guest (1982).Eδω ακολουθειται η συνταγη του 1ου απλα προσθεσαν και συνθεσαιζερ.Μαλιστα γινονται και πιο πομπωδεις,δραματικοι και γοτθικοι στο στιλ τους.Επισης σπουδαιος δισκος με εξαιρετικα τραγουδια ηρθε σαν φυσικη συνεχεια του 1ου φτιαχνοντας μια καλη παρακαταθηκη.Τα δε live τους ηταν extreme,αγρια γεματα θεατρικοτητα.Και με τα χρονια εδειχναν να τους ενδιαφερει περισσοτερο αυτος ο τομεας της δουλειας παρα το στουντιο.Στη συνεχεια αρχισαν να γινονται πιο προοδευτικοι αλλα παρολα αυτα συνεχισαν να υπαρχουν.Ο τελευταιος τους δισκος ηταν το 2001.Οι 2 πρωτοι τους δισκοι ομως δεν ξεπεραστηκαν ποτε και περιεχουν οτι καλυτερο εβγαλε αυτο το συγκροτημα.Δισκαρες.....

Υ.Γ. αφιερωνεται στο μουκ που εριξε την ιδεα και μπραβο που τους θυμιθηκε.Τους δισκους τους ειχα αλλα καποιος π.... μου τους εφαγε.Για να γραψω τα παραπανω πηρα βοηθεια απο το allmusic.com.

Line up

Dave Hill φωνη

Mal Spooner κιθαρες

Les Hunt κιθαρες

Chris Ellis μπασο

John Wright ντραμς

Eπιλεγμενη Δισκογραφια


Night Of The Demon (1981)
Demon-Night-Of-The-Demo-6130.jpg



The Unexpected Guest (1982)
DemonUK-TheUnexpectedGuest.jpg
 
27 June 2006
7,771
Το'κανες βρε μπαγασάκο τελικά...:worshippy:

Συμφωνώ απόλυτα με τα γραφόμενα της παρουσίασης, μόνο που στην επιλεγμένη δισκογραφία τους θα πρόσθετα πανεύκολα και το τρίτο άλμπουμ The Plague το οποίο δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τα 2 πρώτα..
Από εκεί και μετά τους έχασα μια για πάντα (πρέπει να έκαναν μεγάλη δισκογραφία τελικά..), αλλά οι τρεις δίσκοι με κορυφαίο το The Unexpected Guest ήταν για την εποχή τους κατάσταση...
Το NWOBHM έχει μεγάλα πράγματα αφήσει πίσω.
O Manson πολύ αργότερα έχτισε καριέρα πάνω τους βασιζόμενος σε πανομοιότυπο hype (και Alice Cooper μαζί για να μην αδικώ).

517kysw6DkL._SL500_AA240_.jpg
 
Last edited:
27 June 2006
7,771
Παρατηρείστε το προφητικό εξώφυλλο στο The Plague...
Ο δίσκος κυκλοφόρησε το 1983...:SFGSFGS5:



την εποχή που έγραφαν ιστορία ονόματα, η ασχολία με τους παράπλευρους άρχιζε να φουντώνει νωρίς νωρίς;)
 
Last edited: