Let us Pray!

HE 6

Established Member
6 November 2008
119
Ύστερα απο πολλά χρόνια κατάφερα και απέκτησα μια κόπια του Sower.Μου ήρθε σήμερα και κατάφερα και το άκουσα πριν απο λίγο.To εν λόγω album είναι το τελευταίο(και καλύτερο) μιας μπαντας απο το Cleaveland που φέρει το όνομα All Saved Freak Band.Το συγκρότημα αυτό λοιπόν ανήκει στο λεγόμενο Jesus Rock και θεωρείται ένα απο τα πιο ξακουστά του.Βέβαια ξακουστο είναι και για τις εκτος μουσικης "δραστηριοτητες" του αλλα αυτό είναι άλλο θέμα.

Μέλος των ASFB είναι ο Glenn Schwartz που πριν την ακούσει με τον Χριστο άνηκε πρώτα στους γνωστους James Gang και έπειτα στους Pacific Gas and Electric.Γνωστος για το ταλεντο του στην ηλεκτρικη κιθάρα το οποιό αναγνωρίζεται απο την πρώτη ακρόαση ο Schwartz στο Sower συνεισφέρει 2 απο τις κορυφαίες στιγμές του album.H πρώτη είναι το Peace Like A River.Φανταστείτε τους Zombies με μια μικρή δόση απο California pop.Ενα πολυ catsy κομματί που σε συνδιασμό με την εξαιρετική φώνη του Larry Hill σε αφήνει με ανοιχτο το στόμα να αναρωτιέσαι πως αυτοί οι τύποι μέσα στο "καψιμο" τους κατάφεραν και "έδωσαν" κάτι τόσο φωτεινό.

Αυτο ήταν ο Κίσαββος του album.O Όλυμπος είναι το All Across The Nation.Ένας psych-blues oγκολιθός βγαλμένος απο τα πιο υγρά όνειρα όλων των απανταχού φίλων της ψυχεδέλειας.Σκοτείνο,μανιασμενο,evil.Μπροστά του το Green Manalishi ακούγεται σαν παιδικό τραγούδι.Καταλαβαίνεις πως ο Schwartz προσπαθεί να εξορκίσει τους δαίμονες του με την κιθάρα του.Και οι χριστιανοί έχουν πολλούς δαίμονες...

Το sower γενικά χαρακτηρίζεται απο μια ποικιλία.Και κάτι τέτοιο είναι φυσιολογικο μιας και μιλαμέ για 14μελή μπάντα.Country Rock,Folk Rock,Sunshine Pop.Όλα όμως βγαλμένα απο ανθρώπους αληθινούς που δεν στερούνται ταλέντο.Κυκλοφόρησε απο την War Again το 1980 και ηχογραφήθηκε λίγα χρόνια πριν.Ύστερα απο αυτο το κλείσαν το μαγαζί.


Υ.Σ. Να με συγχωρειται για την όποια υπερβολή μου αλλά ο ενθουσιασμός μου είναι τόσο μεγάλος που ήθελα να τον μοιραστώ με κάποιους.Βλέπετε η γυναίκα μου δεν νιώθει με αυτά που ακούω και η ώρα είναι περασμένη για να τηλεφωνώ σε φίλους και γνωστούς...
 

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,351
Είχα την εντύπωση ότι ο Glenn τα είχε παρατήσει εντελώς.
Δεν ξέρω αν έχουμε εδώ μιά άλλη περίπτωση Peter Green, πάντως ακούγεται ελκυστική σαν ιδέα...
 
Υ.Σ. Να με συγχωρείτε για την όποια υπερβολή μου αλλά ο ενθουσιασμός μου είναι τόσο μεγάλος που ήθελα να τον μοιραστώ με κάποιους.Βλέπετε η γυναίκα μου δεν νιώθει με αυτά που ακούω και η ώρα είναι περασμένη για να τηλεφωνώ σε φίλους και γνωστούς...

Αγαπητέ, ούτε λόγος. Όλοι μας εδώ μέσα, αυτό κάνουμε! :BDGBGDB55:
 
27 June 2006
7,771
Μπράβο για τον τρόπο και τον ενθουσιασμό της παρουσίασης. Κυρίως για το δεύτερο...
Η περιγραφή με ψήνει αν και πείθομαι ότι μιλάμε για άνισο δίσκο. Αισθάνομαι όμως ότι οι καλές στιγμές θα είναι απογειωτικές. Το ψάχνω από τώρα..
 

HE 6

Established Member
6 November 2008
119
Στο youtube υπαρχει το κατώθι τραγουδί απο το Brainwashed album.Eίναι οτι πιο κοντινο στο All Across The Nation.Aν σου αρέσει το πρώτο τότε θα σκαλώσεις σίγουρα με το δεύτερο.

http://www.youtube.com/watch?v=lFqZJ2Svxf4
 
17 June 2006
62,722
Χολαργός
Υ.Σ. Να με συγχωρειται για την όποια υπερβολή μου αλλά ο ενθουσιασμός μου είναι τόσο μεγάλος που ήθελα να τον μοιραστώ με κάποιους.Βλέπετε η γυναίκα μου δεν νιώθει με αυτά που ακούω και η ώρα είναι περασμένη για να τηλεφωνώ σε φίλους και γνωστούς...

Σε καταλαβαίνω απολυτως...

Και απο εμάς πολλοί λειτουργούμε κάτω απο συνθήκες ´Κρυφού Σχολειού´..:flipout::flipout:

Καλή αρχή άν και τά δείγματα στά περί progr πού έγραψες προσφάτως ήταν γιά μένα τουλάχιστον ιδιαιτέρως αποκαλυπτικά..:ernaehrung004:

Υ.Γ.
Δεν γράφω παραπάνω γιατι κυκλοφορεί άλλος διαχειριστής που θα με μπανάρει επειδή συμφωνώ με οσους δέν συμφωνούν με το progr..:flipout::flipout:
 

HE 6

Established Member
6 November 2008
119
Την κόπια την πήρα απο Ολλάνδό μεγαλέμπορα και ήταν εκτός λίστας.Η κατάσταση του είναι vg+ και στο βινύλιο και στο εξώφυλλο.Σε βινύλιο τα albums τους δεν έχουν επανεκδοθεί.Σε cd έχουν επανεκδοθεί (επίσημα) πριν απο κανα 2 χρόνια περίπου όλη η δισκογραφία τους απο την Ηidden Vision.Στο ebay που μόλις κοίταξα υπάρχει στην τιμή των 19,99$.Κυκλοφορεί επίσης και μια συλλογή απο την Rock the World Revival με τραγούδια και απο τα τέσσερα τους χώρίς όμως να περιέχει το Αll Across The Nation.Το τελευταίο βρίσκεται στην πολύ καλή συλλογή Ηoly Fuzz(και αυτη απο την Hidden Vision) και την συστήνω σε όσους ενδιαφέρονται γι αυτο το παρακλάδι της rock μουσικής.

Μόλις βρω χρόνο θα ξεκινήσω ένα νήμα για το Relegious Rock στα sixties και στα seventies μιας και πέρα απο τους ASFB υπάρχουν κι άλλοι εξίσου σπουδαίοι μουσίκοι που μαζί με την ηλεκτρική κιθάρα κρατούσαν και την Βίβλο.Ο Έλληνας Tom Maxairas είναι μια απο αυτές...