A Place To Bury Strangers - Exploding Head

14 December 2006
4,265
ddd-300x300.jpg




O Αη Βασίλης κατά την γνωστή του συνήθεια, έχει ξεκινήσει ήδη από την Καισαρεία, για να φέρει δώρα σε όλα τα καλά παιδάκια του κόσμου. Φέτος παραδόξως σκέφθηκε και αυτά με το στρεβλωμένο μυαλό. Σκέφθηκε επίσης όλους εκείνους που δεν γουστάρουν πολύχρωμα λαμπάκια, βεγγαλικά και ψεύτικη θαλπωρή, και προτίθενται να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους με βίδες, τανάλιες, συρματοπλέγματα, πετρωμένα δάκρυα και μαύρες μπάλες .Επίσης όλους αυτούς που το βράδυ των Χριστουγέννων θα αγνοήσουν επιδεικτικά την ζεστή ατμόσφαιρα αναζητώντας ένα παγωμένο τοπίο για να ακουμπήσουν τις μνήμες τους.
Για αυτό τον λόγο ο γλυκούλης κατά τα άλλα άγιος φέτος έρχεται φορτωμένος με ένα τόνο distortion και feedback

Η Νέα Υόρκη είναι ο τόπος προέλευσης των δώρων, και ο δημιουργός τους, ο Oliver Ackermann θεωρείται γκουρού στα guitar effects. Ιδρυτής της Death by Audio, κατασκευάζει εδώ και χρόνια πετάλια, έχοντας ως πελάτες του ονόματα όπως oi Nine Inch Nails, Wilco, U2.Επίσης λατρεύει τους Sonic Youth.

To 2007 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο των A place to bury Strangers ( της μπάντας του) και φέτος επιστρέφει λίγο πριν το τέλος της χρονιάς με το εξαιρετικό Exploding head. Στο exploding head για μια ακόμα φορά οι A place to bury strangers πατούν γερά στους Jesus and Mary Chain, στους Joy Division, στους Bauhaus, τους Depeche Mode, εντρυφούν στην shoegaze σκηνή, δημιουργώντας έτσι ένα σταθερό υπόβαθρο ποτισμένο με σκοτεινές μνήμες

Όλο αυτό το υπόβαθρο επιπροσθέτως τυλίγεται σε ένα αδιόρατο πέπλο ψυχεδελικού rock, και τελικά προσκρούει πάνω σε ένα πελώριο τοίχο όπου κυριαρχεί ο θόρυβος και η στρέβλωση. Κάποιες φορές ο θόρυβος έντεχνα αφήνει το υπόβαθρο να έρθει στην επιφάνεια, να τον γρατζουνίσει, να τον χρωματίσει διακριτικά ή ακόμα και να τον προσπεράσει, ενώ άλλες λειτουργώντας ως τραμπολίνο το στέλνει πίσω στα μαύρα βάθη παραμορφωμένο και απαλλαγμένο από κάθε λογική του


Ο μεταλλαγμένος μελωδικός θόρυβος της χρονιάς
 

ecodrifter

Supreme Member
27 January 2009
3,012
Πολυ καλο, μου αρεσε: γκαραζ, shoegaze, New Order και JAMC, νοσταλγικα ακουσματα απο 80s και 90s. Πιο πολυ φερνει σε αγγλικο ηχο παρα αμερικανικο.
Θορυβο δεν θα ελεγα οτι διεκρινα, ισως ελαχιστα.
 
27 June 2006
7,771
Στη δεκάδα της χρονιάς με μεγάλη άνεση Γιώργο.
Ακόμα δεν μπορώ να διανοηθώ πως θα βγήκε ζωντανά τούτο το πράμα στα 5 υπόγεια τετραγωνικά του Ροντέο πριν κανα δυό βδομάδες...:bigcry:

Για μένα είναι οι Spacemen 3 όπως θα ακούγονταν σήμερα αν ακόμα υπήρχαν..
Φυσικά, το psychocandy βρίσκεται διάσπαρτο παντού στα αυλάκια του δίσκου και το shoegaze στροφάρει με τη παραμόρφωση στη κατηγορία των υπερβαρέων.
Απίστευτο μπαράζ.

τσέκαρε και το πρώτο.
 

Ηλίας Κ

Supreme Member
7 July 2006
4,931
Αθήνα
Μπραβο για την ωραία παρουσίαση και την πρόταση,
Aν κρίνω και από τα σχόλια που ακολούθησαν πρέπει να είναι πολύ καλό,
θα το ακούσω και τα ξαναλέμε -bye-
 
19 June 2006
8,661
Mπράβο Γιώργο για την παρουσίαση.
Τους είχαμε ανακαλύψει από την αρχή τους εδώ μέσα, τους ακολουθούμε πιστά.

Wall of killer sound, joy division πέπλο, ηλεκτρικά πριόνια serial killer και ποπ μελωδίες όταν αρχίζεις να βγάζεις ένα-ένα αργά ,τα όργανα τους από τις μπρίζες.

Εξαιρετική κυκλοφορία, έτσι και αλλιώς.
 

Haagenti

AVClub Fanatic
18 November 2006
16,559
Ministry Of Silly Walks
O Γιώργος δεν μας τα λέει καλά..πάνω που πάει να μας βγάλει απ το πηγάδι με funky προτάσεις απ το τηλέφωνο,έρχεται εδώ και μας δίνει μια,πετώντας μας πάλι μέσα...

Αχ βρε Γιώργη....
 
14 December 2006
4,265
O Γιώργος δεν μας τα λέει καλά..πάνω που πάει να μας βγάλει απ το πηγάδι με funky προτάσεις απ το τηλέφωνο,έρχεται εδώ και μας δίνει μια,πετώντας μας πάλι μέσα...

Αχ βρε Γιώργη....


Ο Μανωλάκος "φταίει" για όλα.Του βούτηξα το cd του.:idea:
Κατά τα άλλα βρίσκομαι σε σύγχυση. Πολλά πράγματα καταφθάνουν λίγο πριν το τέλος του 2009.:music-smiley-004: