PHANTOGRAM - Eyelid Movies

19 June 2006
8,661
51tLWHAlEXL._SL500_AA240_.jpg



H Sarah Barthel και ο Josh Carter παρουσιάζουν ένα από τα σπουδαία άλμπουμ της χρονιάς. Αυτό έχει τη σημασία του, πρώτα από όλα γιατί είχαμε φέτος αρκετές κυκλοφορίες πάνω στο ίδιο περίπου μοτίβο (ηλεκτρονικό) ,κυρίως όμως γιατί πρόκειται για ντεμπούτο.

Τα keyboards του Carter οδηγούν το σχήμα, εμπεριέχουν έναν αδιόρατο σχεδόν ρομαντισμό από τα Γαλλικά 60´ς και 70´ς, ρυθμολογικά επιλέγει χρόνους Hip-Hop , πειραγμένους αισθητικά ( DJ Shadow) και βέβαια τα trip hop φίλτρα είναι παρόντα.

Ο πειραματισμός του δένει με τη φωνή της Σάρας, η οποία δεν την αναπτύσει στην ολότητα της αλλά τη χρησιμοποιεί κάπως κλειστοφοβικά.

Η επιτυχία του πρότζεκτ είναι η ροή. Είναι σαν ηλεκτρική μέγγενη που τη μία σε μαγκώνει και μόλις αρχίζει ο πόνος, σε αφήνει να γλυκάνει η αίσθηση και μετά ξαναμαγκώνει.

Από το Running with the cops, When Iam small, στο εκπληκτικό Bloody palms.

Kάνω πρόβλεψη.

Το άλμπουμ θα κάνει γκελ μέσα στο 2010 αλλά αν συνεχίσουν να αναπτύσουν την ίδια καλλιτεχνική δομή, η μπάντα είναι φτιαγμένη για πολύ μεγάλα πράγματα.

Εξαιρετικό ντεμπούτο.
 
Last edited:
27 June 2006
7,771
Κ-Α-Τ-Α-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Ο-Ι !!!!!!

υπάρχουν μέσα μερικές ευφυέστατες pop στιγμές, από εκείνη τη pop που όλοι αγκαλιάζουμε όταν βρίσκεται στα πέριξ - καθόλου μα καθόλου comercial.....
H υπογραφή του Μανωλάκου είναι ένα track-γάντζος από το άλμπουμ


PHANTOGRAM+treelinesquare.jpg