Πετρόφατσα (Stonephace)

Stergito

Μέλος Σωματείου
11 November 2006
14,527
Θεσσαλονίκη
41xrzzD2QfL._SL500_AA240_.jpg


Μόλις ολοκλήρωσα μια δεύτερη ακρόαση στο ντεμπούτο των Stonphace. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι στη μπάντα συμπεριλαβάνεται ο Adrian Utley των Portishead.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα μείγμα ψυχεδελικής funk και hip-hop, προσαρμοσμένο στο σήμερα. Πάντως, σε πολλά σημεία η μουσική γινόταν τελείως τζαζ.

Οι τύποι έχουν το δυναμισμό και το beat του hip-hop, αλλά οι συσχετισμοί με το είδος τελειώνουν εκεί. Το άλμπουμ είναι αυστηρά instrumental, το ψυχεδελικό στοιχείο πάρα πολύ έντονο. Πολλά πνευστά, πολύ funk ήχος με καταβολές δεκαετίας '60.

Πιστεύω ότι όχι απλά αξίζει την προσοχή σας, αλλά όσοι ασχολείστε με το είδος θα το λατρέψετε. Ιδανικό για υπόκρουση ένα ζεστό απόγευμα στην παραλία, παρέα με ένα cuba libre ή ένα sex on the beach...


Υ.Γ. Το limited edition είναι must για συλλέκτες!
 

Stergito

Μέλος Σωματείου
11 November 2006
14,527
Θεσσαλονίκη
Στο amazon.co.uk είχε σαν ημερόμηνία κυκλοφορίας 4 Μαϊου. Εγώ το έχω κρατημένο από του Πάκη εδώ και δυο εβδομάδες.

Στη δε Αμερική, κυκλοφορεί στις 19 του μήνα.


Αξίζει με χίλια. Να το ακούσει οπωσδήποτε και ο Μπάιρα.
 
17 June 2006
14,350
Από τους πιο εντυπωσιακούς δίσκους της χρονιάς που μας πέρασε.
Μόνοι γνωστοί εδώ ο σαξοφωνίστας-φλαουτίστας και multi-instrumentalist Larry Stabbins (παληά μέλος των Working Week, ενός το λιγότερο 'ασυνήθιστου' παλιού Βρετανικού pop group) και ο Adrian Utley των Portishead, "guitarnoise". Συμπράττουν Jim Bar στο μπάσσο, ένας DJ -Krzysztof Otalski ("beats & noise") - και 3-4 γνωστές και μη εξαιρετέες 'μούρες' της Βρετανικής τζαζ.
Ενα απ αυτά τα άλμπουμ που σκάνε μύτη θά'λεγες από το Πουθενά και στα οποία οι Βρετανοί έχουν μεγάλη παράδοση, εκπληκτικό υβρίδιο από το οποίο ξεπηδά ένα φαντασμαγορικό ηχητικό τοπίο ψυχεδελικής funk, hip-hop, electronica, Techno, Dub, τζάζ και ό τι άλλο βάζει ο νούς.

Buy Now!
 
Last edited: