Πανω απο την ερημο της Αριζονα

ecodrifter

Supreme Member
27 January 2009
3,012
61rgnYJAmOL._SS500_.jpg


Οι Guano Padano ειναι ιταλοι πειραματιστες γυρω απο τον Alessandro Steffana που εχει συνεργαστει με μουσικους οπως τον Marc Ribot και Mike Patton.
Εδω μας περιμενει μια εκπληξη οι κυριοι αυτοι γιατι επιχειρουν μια αναβιωση-tribute στη μουσικη των spaghetti western με εμφαση στο μεγαλο master φυσικα, αλλα με εντονη την αμερικανικη συνδρομη. Συμμετεχει ο κιθαριστας Gary Lucas (Captain Beefheart, Jeff Buckley) και ο κλαρινετιστας Chris Speed (John Zorn, Uri Caine). Τεραστια συμμετοχη του Alessandro Alessandroni που εκτος απο το θρυλικο σφυριγμα που εκανε στις συνθεσεις του Morricone ειναι και ο ιδιος πολυ σημαντικος συνθετης ιταλικων soundtracks των 70s (βλ σχετικο βιντεακι στη σχετικη κατηγορια).
Πετυχαινουν ετσι ενα παντρεμα της μουσικης του Ενιο με παραδοσιακα αμερικανικα μουσικα ειδη, κλασσικο μεν αλλα και φρεσκο ταυτοχρονα.
Το αποτελεσμα? Στο μεγαλυτερο μερος τους (στα δικα μου αυτια τουλαχιστον) ακουγεται σαν Morricone με στοιχεια Ry Cooder (Paris Texas) παιγμενα στο mariachi στυλ των Calexico.
Αλλου ειναι ψυχεδελικο, bluegrass, αλλου surf.
Ενα απολαυστικο soundtrack που χωρις να εχει κατι το ανατρεπτικο, ειναι οτι πρεπει για ενα ταξιδι στην ερημο κατω απο τα αστερια του ουρανου της Αριζονα. Καλοκαιρινος δισκος που μας ηρθε μεσα στο χειμωνα..
e
 

Ηλίας Κ

Supreme Member
7 July 2006
4,931
Αθήνα
Διαβάζοντας αυτό δε μπορώ παρα να συμφωνήσω με το Διονύση ότι οι Νεες Κυκλοφορίες χρειάζονται "χτένισμα". Τι έχει να ζηλέψει το παρόν ποστ από ένα αφιέρωμα; :2thumb22sup:
 

Haagenti

AVClub Fanatic
18 November 2006
16,559
Ministry Of Silly Walks
Τους άκουσα πρόσφατα και μπορώ να πω ότι μου έκαναν τρομερή εντύπωση....

Μην το παραμελήσετε το συγκεκριμένο γιατί θα αποδειχτεί μεγάλη απώλεια...

Ευρηματικό, με σωστές δοσολογίες και φρέσκος συνδυασμός ιδεών....

ps..εκείνο το Ramblin' Man ήταν πολύ αναπάντεχο,,σε σχέση με το πως κυλάει ο δίσκος μέχρι εκείνη την ώρα
 
Last edited:

ecodrifter

Supreme Member
27 January 2009
3,012
ps..εκείνο το Ramblin' Man ήταν πολύ αναπάντεχο,,σε σχέση με το πως κυλάει ο δίσκος μέχρι εκείνη την ώρα

Το Rambling Man (που δεν εχει σχεση με το ομωνυμο των Allman bros) ειναι συνθεση του Hank Williams. Απο τα κλασσικα της country μουσικης που εχει διασκευασθει απο τους Residents μεχρι τους Melvins. Εδω το αποδιδει ο Bobby Solo, ο ιταλος ... Elvis ας πουμε και ειναι φανερο οτι δεν μπορει να σηκωσει το βαρος του. Ειναι το μονο τραγουδι του δισκου και πραγματι καπου δεν κολλαει.
 
19 June 2006
8,661
Συμφωνώ απόλυτα για το άλμπουμ. Πολύ καλό πραγματικά.
Έχω μια ψιλοδιαφωνία για το Rambling man μόνο. Η εκτέλεση μου άρεσε πάρα πολύ.