Undead

ecodrifter

Supreme Member
27 January 2009
3,012
519h4ZsZbVL._SS420_.jpg


The Swans - My Father Will Guide Me Up A Rope To The Sky (2010)


Μόλις το 2006 ο Michael Gira, frontman των Swans, ορκιζοταν ότι η μπάντα του που οδήγησε από το 1982 έως το '97 είχε τελειώσει οριστικά τον κύκλο της . Όμως, 12 χρόνια μετά την κυκλοφορία του διπλού live άλμπουμ τους Swans Are Dead, οι Κύκνοι είναι, μάλλον… undead και κυκλοφορουν φετος το My Father Will Guide Me Up A Rope To The Sky.
Οι Swans στις δυο δεκαετίες της ζωης τους έχουν κερδίσει το στατους του θεμελιώδους ροκ συγκροτηματος. Οι επιδράσεις τους στη νεωτερη σκηνη αμέτρητες, πχ μέσα από ολα τα "dark" γκρουπς της τελευταίας δεκαετίας απο τη σκανδιναυία ή την κεντρικη ευρώπη (και όχι μόνο) προσωπικά ακούω τη δεύτερη περίοδο των Swans σε βαθμό προβλέψιμο.

Η πορεία που διεκοψαν με το αριστουργηματικό Soundtracks for the Blind to '96 συνεχίζεται εδω. Έχουν όμως περάσει 14 χρονια από τότε και μέσα στα καινούργια τραγούδια έχει προστεθεί η επίδραση των Angels of Light, του συγκροτήματος του Gira από το 1998: σκοτεινή, πνευματική neofolk και άνοιγμα στο ψυχεδελικό ροκ, που όσο και αν μην είναι εμφανές αφήνει ενα χαρακτηριστικό aftertaste στό τελικό αποτέλεσμα του My Father will guide me.. .
Οι Κύκνοι έχουν προ πολλού εγκαταλείψει το ανηλεές σφυρικόπημα της πρώτης περιόδου για να περάσουν από το industrial κολαστήριο σχεδόν στην ασκητική. Είναι εκπληκτικό ότι μετα απο τόσα χρόνια ο χώρος αυτός εξακολουθεί να παραμένει δικός τους: το ίδιο τρομακτικοί είτε όταν ψιθυρίζουν είτε όταν βροντούν, ακούγονται σαν την ιερή έκσταση και οργή τη μέρα της αποκάλυψης.

Το γκρουπ περιλαμβάνει τον κιθαρίστα Norman Westberg απο τους παλιούς Κύκνους, που έκανε ντεμπούτο στο Filth το 1983, ενώ συμμετέχουν και μουσικοί από την περίοδο των Angels of Light. Πολυ εμφανής η έλλειψη της Jarboe.

ΥΓ. Το εβαλα στις Παρουσιάσεις αντι στις Νεες Kυκλοφοριες όπως είχα σκοπό (γιαυτο και το συντομο) αλλά εκεί το συστημα, δυο-τρεις φορες που προσπαθησα, δεν με αφηνει να ανοιξω thread ("you don't have priviledges ...etc").
 
19 June 2006
8,661
SWANS - Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Ποιος θα περίμενε ότι μετά από τόσα χρόνια απουσίας, ο ενεργός σε άλλα πρότζεκτ M. GIRA, θα μας έδινε το 2010 ένα άλμπουμ καθαρόαιμο Swans.
H μπάντα είναι εδώ.

Κυνικός, δολοφονικός, φτύνει στίχους με τη γνωστή θεατρικότητα του.
Κάνει πατινάζ με τις λεπίδες του σε παγωμένες ψυχές.

Ναι είναι πιο εκλεπτυσμένη η οργή του, η σκοτεινή του ειρωνεία αλλά ο κίνδυνος παραμονεύει.

Πιστός στην αηδία του για το ψέμα και την προδοσία, δεν φοβάται να εξωτερικεύσει τους φόβους του.

Η απώλεια σε πρώτο πρόσωπο, αλλά και μία μαύρη αισιοδοξία ότι αν ομολογήσεις τα ''εγκλήματα'' σου θα φτάσεις στην αντίπερα όχθη προετοιμασμένος και ''καθαρός''.

Όταν ακούω Swans ,η ματαιότητα μένει σαν δυνατή επίγευση.
Είναι πάντα ένα συναισθηματικό δεκανίκι στις μεγάλες απογοητεύσεις.

Μεγάλο άλμπουμ οδηγός.

Υ.Γ. Γεύση στο fresh air.
 
Last edited by a moderator: