''It's only rock n roll but I like it''

Back Door Man

AVClub Enthusiast
20 March 2009
992
Αθήνα
Μία διαχρονική όπως αποδείχτηκε φράση των Stones. Αν και τείνει να γίνει κλισέ και πολλές φορές χρησιμοποιείται λάνθασμένα, την θεωρώ απολύτως κατάλληλη για περιγραφή δίσκων όπως αυτός του Slash.


Συνολικά δεκατέσσερα τραγούδια, διαφορετικών παρακλαδιών του ροκ, με διαφορετική θεματολογία, με ένα κοινό στοιχείο:το στήσιμο όλων τους γύρω από ένα – δύο εξαιρετικά riffs. Η ευθυμία που αποπνέουν τα περισσότερα τραγούδια είναι επίσης χαρακτηριστικό του δίσκου. Γενικά είναι ευδιάκριτη η νοοτροπία των Guns n Roses. Αναπόφευκτα βέβαια, μίας και μιλάμε για ένα τέτοιο (πρώην) μέλος τους. Ευτυχώς όμως, είναι αρκετά πιο ευρηματικός και γεννημένος από πιο ποιητική μήτρα. Ο ροκ τσόγλανος που δεν καταλαβαίνει τίποτα και απολαμβάνει το περιθώριο του μπορεί να είναι πρωταγωνιστής μουσικά αλλά στιχουργικά, είναι κομπάρσος. Ίσως βέβαια γι αυτό να ευθύνεται το ότι δεν ηγείται ο Axl Rose στη σύλληψη των στίχων αλλά συμμετέχουν στη σύνθεση οι ερμηνευτές των κομματιών, οι οποίοι έχουν μεγάλη διάσταση απόψεων μεταξύ τους στη νοοτροπία, στο στυλ και στη μουσική τους. Που αλλού θα μπορούσε να συναντήσει κανείς το ζωντανό ηφαίστειο των Motorhead(Lemmy Killmister), δίπλα απ τον μεγάλο Dave Grohl και τη ναζιάρα Fergie? Πουθενά... Μόνο στο πλευρό ενός ροκ αστέρα του οποίου ο ήλιος δύει σιγά σιγά και οι φίλοι του είναι κοντά του για να τον βοηθήσουν να βγάλει έναν δίσκο και να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα απ όλα στη ζωή του: να γράφει μουσική.


slash.jpg



Το άλμπουμ από μία άποψη, είναι καθαρά αμερικάνικο προϊόν:μία...ομάδα από ‛βαρβάτα’ ονόματα του star system ενώνονται ύπο το πρίσμα της ψυχαγωγίας και του ροκ. Είναι σίγουρα ένα promotion trick αλλά δεν παύει να είναι και ουσιαστική μορφή ψυχαγωγίας και ένας αρκετά ευχάριστος δίσκος.

Track listing:

1.Ghost (feat. Ian Astbury)
2.Crucify the dead (feat. Ozzy Osbourne)
3.Beautiful dangerous (feat. Fergie)
4.Back from Cali (feat. Myles Kennedy)
5.Promise (feat. Chris Cornell)
6.By the sword (feat. Andrew Stockdale)
7.Gotten (feat. Adam Levine)
8.Doctor alibi (feat. Lemmy Killmister)
9.Watch this (feat. Dave Grohl & Duff McKagan)
10.I hold on (feat. Kid Rock)
11.Nothing to say (feat. M.Shadows)
12.Starlight (feat. Miles Kennedy)
13.Saint is a sinner too (feat. Rocco DeLuca)
14.We re all gonna die (feat. Iggy Pop)




 
Last edited:

Simos.I

Moderator
Staff member
17 June 2006
25,525
Land of Dystopia
Μάλλιστα ένας δίσκος σταθμός για το σκληρό ροκ.

Ο Slash όλοι λίγο πολύ ξέρουμε ποιός είναι και τι μπορεί να κάνει, ( ενας Guitar hero με πολύ ενέργεια ), ωστόσο εδώ δείχνει φαίνεται και είναι "απελευθερωμένος".:twoguns::twoguns:

Σημαντικό στοιχείο, όπως εύστοχα παρατηρεί και ο Νίκος, ο απεγκλωβισμός από την ιστορική μπάντα των GnR.

Τα τραγούδια κινούνται μεταξύ σκληρού street rock και λίγο περισσότερο σκληρότερων φορμών.

Σημαντικό στοιχείο η Χημεία όλων με τον Slash.

Τέσσερις στιγμές με έκαναν και γύρισα το κεφάλι( χωρίς τα υπόλοιπα να μην.....), για να αγοράσω τον δίσκο, η συνεργασία με τον Lemmy, το κομμάτι βρωμμάει Motorhead από χιλιόμετρα αλήτικο και ανελέητο με τον γερόλυκο να "σπέρνει" , ο Ozzy που δείχνει σε εκλπηκτική φόρμα κάποιοι τον θεωρούαν τελειωμένο, εδώ έχει την απάντηση, η κυρία Fergie στο Beautiful dangerous και ο αλήτης Ian Astbury.

Νίκο ευχαριστούμε !!!!:music-smiley-005:
 
Last edited: