Αγορά e-ink display

  • Αγαπητοί φίλοι

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2024

    Την Κυριακή, 3/3/2024 και ώρα 14:00 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2024.

    Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

milk

New member
21 November 2011
83
Εχει κανείς εμπειρία απο ink displays? θέλω να προβώ στην αγορά κάποιου διότι κοντεύω να τυφλωθώ διαβάζοντας PDF βιβλία στο netbook.Tι πρέπει να προσέξω?έχετε να προτείνετε κάποιο μοντέλο?
 
Last edited by a moderator:
17 June 2006
9,721
Απάντηση: Αγορά ink display

Πρώτα από όλα διάβασε το θέμα που έχουμε ανοίξει εδώ και καιρό για το θέμα.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/29993-eBook-Readers

Οι εξελίξεις στις e-ink οθόνες δεν γίνονται και με τους πιο γρήγορους ρυθμούς. Βασικά αν θέλεις να διαβάζεις βιβλία λογοτεχνικά (κείμενο) σχεδόν ότι και να πάρεις θα σε καλύψει γιατί με τη χρήση δωρεάν λογισμικού θα μετατρέπεις ότι έχεις στο φορμά που υποστηρίζει καλύτερα ο ebook reader που θα πάρεις και θα είσαι μια χαρά. Δύο πράγματα μόνο:
- Αν θες να διαβάζεις επιστημονικά άρθρα με δίστηλα κλπ που είναι φορμαρισμένα σε pdf Α4 τότε να κοιτάξεις μόνο κάτι σε μεγάλο μέγεθος (>8 Inch), γιατί η μετατροπή είναι δύσκολη και το reflow σχεδόν ποτέ δεν δουλεύει σωστά αν υπάρχει περίπλοκη μορφοποίηση με εικόνες, πολλές στήλες κλπ.
- Πρόσεξε λίγο αυτά που έχουν touch screen γιατί μερικοί παραπονούνται ότι γυαλίζουν πολύ στο φως.

Για μένα πάντως είναι το καλύτερο gadget που έχω αγοράσει τα τελευταία χρόνια και σχεδόν έχω καταργήσει τις αγορές έντυπων βιβλίων (διαβάζω 15-20 βιβλία κατά μέσο όρο το χρόνο - ανάλογα βέβαια και με το μέγεθός τους)...
 

milk

New member
21 November 2011
83
Re: Απάντηση: Αγορά ink display

Ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες.Εγώ διαβάζω ιατρικά-επιστημονικά βιβλία που όντως είναι δίστηλα.Επίσης αρκετά λογοτεχνικά και μουσικά. Εχεις κάτι συγκεκριμένο να μου προτείνεις?
 
17 June 2006
9,721
Για λογοτεχνικά αποκλειστικά θα σου πρότεινα ότι φθηνότερο βρεις στην αγορά. Τελικά όσες εξτρά λειτουργίες και να έχει, μόνο μια τουλάχιστον χρησιμοποιώ πια εγώ...το να διαβάζω. Με τη χρήστη του Calibre ότι και να βρεις στο δίκτυο το περνάς στο φορμάτ του ebook reader και τελείωσες. Ακόμη και για λογοτεχνικά pdf που είναι σκαναρισμένα χωρίς οπτική αναγνώριση χαρακτήρων, έχω περιγράψει στο άλλο θέμα πως μπορείς να τα φέρεις στα μέτρα του ebook reader. Μπορείς και σε Landscape να διαβάσεις και pdf με κάποιο zoom (σωστό reflow δεν έχω δει ακόμη για περίπλοκα κείμενα) - δεν είναι πρακτικό όμως.
Από εκεί και πέρα τώρα όταν πάμε για επιστημονικά βιβλία με δίστηλα, εικόνες που παίζουν πολλές φορές και στις 2 στήλες κλπ η μόνη λύση είναι μεγάλο σε μέγεθος. Υπάρχουν από 8-10 ίντσες αρκετές. Προφανώς είναι μεγαλύτερες και δεν είναι τόσο εύκολο να τις παίρνεις μαζί σου. Επίσης πρέπει να αποφασίσεις αν θες touch screen για να μπορείς να σημειώνεις πάνω στα pdf (υπογραμμίσεις, σχόλια κλπ). Touch screen μόνο για να αλλάζεις σελίδα εμένα μου φαίνεται άσκοπο.
Εγώ προσωπικά περιμένω έγχρωμη e-ink κοντά στις 10 ίντσες που θα μπορώ να διαβάζω και επιστημονικά άρθρα και βιβλία, αλλά και pdf περιοδικών. Έχουν ήδη ανακοινωθεί εδώ και μήνες, αλλά ακόμη δεν έχουμε δει στην αγορά. Το κακό είναι πως το κοινό είναι τόσο μικρό που αργούν να πέσουν οι τιμές.