Aγορά οικονομικής τηλεόρασης 40+", μάλλον plasma

____

New member
9 February 2012
2
Θα κουράσω :blush:, καθώς είναι η πρώτη tv που σκέφτομαι να αγοράσω και είμαι πρωτάρης στο θέμα. Δε βιάζομαι καθόλου.
-Απόσταση, δεν είναι καθορισμένη ( ο χώρος που θα μπει, δεν είναι αποκλειστικά σαλόνι, είναι "ενσωματωμένο" με το χώρο εργασίας), μπορεί να είναι 3m μπορεί και 1.8m. ( Ας μην περιοριστούμε σε αυτό, the bigger the better).
-Όσο φθηνότερη τόσο καλύτερα. Το όριο είναι στα ~600ε, αλλά ούτε και αυτό δε θα ήθελα να είναι καθοριστικός παράγοντας για τις προτάσεις σας, καθώς αλλάζει ανάλογα με τί αξίζει.
-Το κύριο ερώτημα είναι plasma ή lcd. Δεν ξέρω ποιοι από σας έχουν ασχοληθεί με pc monitors, εγώ θεωρώ απαράδεκτες όλα τα TN panels, και μπορώ να ανεχτώ για πολύωρη χρήση μόνο IPS ( φυσικά χρώματα, καλές γωνίες θέασης) και πάνω ( για αυτό το λόγο έχω μία Dell U2410). To ερώτημα είναι: είναι οι plasma τα αντίστοιχα ips πάνελς των pc monitors; Με την έννοια των φυσικών χρωμάτων ( όχι εντυπωσιακών, όχι "ψεύτικων" τόνων);
-Μετά το στρώσιμο μιας σημερινής plasma, πόσο λίγο χρόνο μπορείς να αφήσεις μία στατική εικόνα; Π.χ. ένα σχέδιο στο solidworks για να το παρουσιάσεις για ένα τέταρτο. Καλό είναι να μην το επιχειρήσεις καν;
-Η χρήση θα είναι κατά 80% σειρές κατεβασμένες. Κανένα pes μία στο τόσο όταν μαζευόμαστε.
Eπειδή μάλλον θα είναι κοντά στο pc, θα τη συνδέσω μόνιμα με hdmi. Ωστόσο ένα καλό media player το θεωρώ πολύ συν ( ξέρω ότι έχουν καλό player οι samsung). Εξωτερικό δεν ψήνομαι να πάρω, αν μπορώ να αποφύγω μία συσκευή θα το κάνω. Κάτι ακόμα: έχω και ένα παλιό micro hifi το οποίο αν δεν απατώμαι, έχει optical out. Θα μπορέσει να συνδεθεί; Προς το παρόν το δουλεύω με 3.5mm jack.
-3d φυσικά δε με ενδιαφέρει
-πολύ σημαντικό συν θεωρώ το καλό aftersales ( π.χ. dell, logitech). Αν κάποιος αντιπρόσωπος κουράζει, αναφέρετέ το, για μένα είναι deal-breaker.
-είμαι θεσσαλία
-είμαι διατεθειμένος να ψωνίσω και μέσω νετ αν χρειάζεται

Πήγα μία βόλτα στα μαγαζιά να δω από κοντά και έχουμε και λέμε:
lg 50pv350 vs samsung ue40d6000
Δεν μπορούσα να βάλω τηλεοπτικό σήμα, δεν ήταν συνδεδεμένες σε κεραία, οπότε ό,τι συμπέρανα είναι από ένα trailer που έπαιζε:
Xoρταστική διάσταση η lg, καλύτερα χρώματα, αλλά πολύ έντονο "σπάσιμο". Πολύ με παραξένευσε. Πόσα ( πραγματικά) hz είναι; Έγραφέ 100. Η d6000 από την άλλη, πολύ ικανοποιητική, λίγο υπερβολική φωτεινότητα, αλλά ίσως ήταν οι ρυθμίσεις, αλλά οι 40 ίντσες αμέσως μου φάνηκαν συμβιβασμός.
Αν ήταν πιο smooth η lg, μπορώ να πω ότι με κάλυπτε. Ήταν και 110ε φθηνότερη και είχε τη σωστή διάσταση.
Ο πωλητής εκθείαζε τη samsung με νούμερα αντιθέσεων ( :bang:), και πολύ μικρότερη κατανάλωση ( η lg λέει καταναλώνει τα 3πλάσια). Πάσαρε επίσης ένα πακέτο επέκτασης εγγύησης 100ε, που πάει την εγγύηση από 2 σε 5 χρόνια. <--- με τίποτα.
Σημείωσε ότι στις επόμενες 2 βδομάδες θα έρθουν πολλά νέα μοντέλα. Ισχύει;

Και δύο tvs που δε με ενδιαφέρουν, αλλά θα γράψω την άποψή μου βλέποντάς τες να παίζουν δίπλα δίπλα ένα ποδοσφαιρικό hd sample:
ue40d7000 vs txp42u30
Τα χρώματα και το κόντραστ της samsung είναι καλό; Ήταν επικίνδυνα φωτεινά :p. Καταλαβαίνω ότι η σειρά 7000 θεωρείται αρκετά καλή και δεν ξέρω πόσο σοβαρά μπορεί να πάρει κάποιος την άποψή μου, αλλά επειδή έχω φίλους που πήραν led tvs λέγοντάς μου ότι έχουν "φανταστικά χρώματα", περίμενα κάτι παραπάνω από το ..έντονα. Αν μου διαφεύγει κάτι, συμπληρώστε

Κάτι ακόμα: νομίζω είχε πάρει το μάτι μου για μία samsung lcd που φορούσε ips πάνελ. Ισχύει; Έχουν βγει και άλλα μοντέλα με ips πάνελ;

Προηγούμενη τηλεόραση ---> 14άρα :)music-smiley-005::flipout:)
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,516
BVR (Beyond Visual Range)
Καλωσόρισες

Είναι λίγο άσχημη η εποχή που ψάχνεις για τηλεόραση γιατί σε 1-2 μήνες θα γεμίσει η αγορά από τα νέα μοντέλα του 2012.

Αν μπορείς να ανέβεις στα λεφτά πάρε αυτήν (αν την βρεις κάπου γιατί σπανίζει)...

http://www.skroutz.gr/s/330760/Panasonic-TX-P50ST30E.html?keyphrase=50ST30

Αλλιώς είτε την PV350 είτε αυτήν...

http://www.skroutz.gr/s/404973/Samsung-PS51D530-51.html?inf=1&keyphrase=51D530

Και άσε τον πωλητή να αγοράσει την τηλεόραση "LED" στο "χορταστικό" μέγεθος των 40".

Η 530 έχει αναφερθεί στο νήμα της ότι με "χακάρισμα" μπορεί να παίξει όλα τα αρχεία από usb.

http://www.avclub.gr/forum/showthre...S-D530-Plasma-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια/page3
 

Michalis3

Supreme Member
25 February 2011
7,857
Οδοστρωτήρας... :smile: Θα συμφωνήσω με τις προτάσεις του Yperion με αυτή ακριβώς τη σειρά. Το "σπάσιμο" στην κίνηση που ενδεχομένως να είδες στην PV350 ίσως ήταν λόγω λάθος ρυθμίσεων στην πηγή. Αν είχαν δηλαδή υλικό (video) στα 24 Hz και το player με το οποίο ήταν συνδεδεμένες οι τηλεοράσεις στο κατάστημα έπαιζε στα 50 ή 60 Hz είναι λογικό να είδες κάποια "σπασίματα". Όσο για την κατανάλωση και τα λοιπά νούμερα που σου ανέφερε "καλοπροαίρετα" ο πωλητής, μάλλον το παράκανε. Ούτως ή άλλως συγκρίνεις μια τηλεόραση 40" με μια 50", δηλαδή με διπλάσια περίπου μεγαλύτερη επιφάνεια. Πάρε plasma και δεν θα το μετανιώσεις. Απλά πρόσεχε λίγο με τις στατικές εικόνες, ειδικά στην αρχή και μην τη χρησιμοποιήσεις για gaming για τις πρώτες 100 ώρες τουλάχιστον.
 

____

New member
9 February 2012
2
Re: Απάντηση: Aγορά οικονομικής τηλεόρασης 40+", μάλλον plasma

Οk, έχω κλειδώσει σε 50"+ και plasma :p
Λοιπόν, είδα την U30 σε 50" και μου φάνηκε πολύ ωραία. 679
Υπάρχουν και ένα-δύο ST30 στα 890 , με παραγγελία. Δε μου αρέσει η τιμή όμως. Τι διαφορές έχει από την U30;

Yperion, σκέφτομαι σοβαρά να περιμένω. Λες ότι θα υπάρχουν τόσο οικονομικές επιλογές στις 50 ίντσες ( κάτω από 600ε), παρόλο που θα είναι σχεδόν όλες 3d όπως έχω ακούσει;

Michalis3, thanks. Για τις στατικές εικόνες, δεν έχω καταλάβει πόσο ζημιά μπορεί να κάνουν˙ κάποιοι αναφέρουν ότι μετά το στρώσιμο μπορείς να αφήσεις για ένα τέταρτο κάποια στατικά στοιχεία χωρίς καμία επίπτωση και κάποιοι ότι πρέπει να αποφεύγονται πάση θυσία.

Θα ψάξω λίγο και για lcd με ips πάνελ, έτσι για την ιστορία
 

JL_?

Moderator
Staff member
19 September 2008
15,351
Terra
H ST30, σε σχέση με την U30 έχει: καλύτερο μαύρο, καλύτερη κίνηση, καθαρότερη εικόνα, λιγότερες ανακλάσεις, 3D...

Για τις στατικές εικόνες:

Οποιαδήποτε στατική εικόνα, δοθέντος ικανού χρόνου, μπορεί να προκαλέσει image retention ή burn-in...

Aναλόγως του πόσο φωτεινή ή διάφανη είναι αυτή η εικόνα, ο "ικανός χρόνος" μπορεί να μεταφράζεται από λεπτά έως ώρες για image retention και από μέρες έως μήνες για burn-in...