Αγορά ψηφιακής...

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,953
Θεσσαλονίκη
ilias said:
Ναι, αλλα εγώ νομίζω ότι από την αρχή μέχρι το τέλος της παραγράφου το κείμενο αναφέρεται στη Leica, λέγοντας ότι το σήμα που αναγράφεται στο φακό είναι ιδιοκτησία της Leica και φτιαχνεται ελέγχεται κτλ κτλ από την Leica και υπάρχει στο δικό της προιόν(panasonic) εν γνώση και κατόπιν αδείας της ίδιας (Leica).

δεν προσπαθώ να σε πείσω για το αντίθετο, απλά για ένα προϊόν που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του κατασκευαστή του οποίου φέρει και την επωνυμία συνήθως δεν τονίζεται ότι κατασκευάζεται με μηχανήματα και συστήματα ελέγχου της ποιότητας εγκεκριμένα από τον κατασκευαστή αυτόν.
Μια τέτοια διατύπωση είναι εντελώς περιττή.
Εκτός και εάν κατασκευάζονται από άλλον κατασκευαστή σε άλλο εργοαστάσιο ;)
 

fonzi

Senior Member
29 June 2006
370
Καλημέρα και υποβάλω μιά πρώτη ερώτηση:
Επειδή βρίσκομαι σε παρόμοιο δίλημμα για αγορά μιάς βολικής μικρής φωτογραφικής και είμαι μεταξύ fuji f30, panasonic fx-01, panasonic lx1, canon sd700is θα ήθελα τη γνώμη σας (εάν φυσικά έχετε δει ή αποκτήσει κάποια από αυτές...)
Θα ήθελα ευρυγώνιο και οπτικό σταθεροποιητή αλλά και manual επιλογές και καλή διάρκεια μπαταρίας και χαμηλό θόρυβο! Δηλαδή μιά fx1 or lx1 αλλά με λογισμικό fuji :)

Α, και αν είναι δυνατόν με το pixel mapping της olympus!

Tι να πάρω; Υπάρχει κάποιο άλλο μοντέλο που μου διαφεύγει;
 

fonzi

Senior Member
29 June 2006
370
ΒΛΑΣΙΔΗΣ said:
Ποιές είναι οι ανάγκες σου; Για ποιό λόγο θέλεις να αγοράσεις ψηφιακή φωτογραφική μηχανή;

Κυρίως για ερασιτεχνική οικογενειακή χρήση. Οχι εξειδικευμένα πράγματα...

Είχα μιά canon s-50 και δεν μπορώ να πω ότι έμεινα ευχαριστημένος: Μικρή διάρκεια μπαταρίας, μάλλον βαριά, ποιότητα κατασκευής όχι πολύ καλή (έβγαλε καμμένο πίξελ στον αισθητήρα και ξάβαψε το ροδάκι επιλογής mode), shutter lag χάλια, και κουνημένες φωτογραφίες (εκεί φταίει το χέρι μου).

Για d-slr δεν το βλέπω διότι με ενδιαφέρει και η φορητότητα.
 

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Για να υπάρχουν όλα αυτά που ζητάς, να δεις σε μεταχειρισμένα τις OLYMPUS 5060, 7070, MINOLTA A1.

Αν θέλεις καινούρια να πάρεις τη FUJI F30. Αλλά και πάλι δεν θα ικανοποιηθείς. Έτσι είναι όλα.... ζητούμε τα πάντα από τα μηχανήματα και μάλιστα στο χαμηλότερο -μη δυνατό- κόστος, αλλά εμείς δεν συμβιβαζόμαστε, ούτε κοιτούμε να εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατότητές τους.