Αγορά τηλεόρασης 3D LED

xainis

New member
24 February 2010
88
Καλησπέρα...

Μπήκα στο "τρυπάκι" για αγορά νέας τηλεόρασης όταν παραμονή Πρωτοχρονιάς είδα σε προσφορά στο Multirama Αγίας Παρασκευής μια Samsung 46D700 στα 850 euros (εκθεσιακό κομμάτι), αλλά την έχασα μιας και είχα καιρό να ασχοληθώ με τις εξελίξεις στο χώρο.. Απλά με εντυπωσίασε η εικόνα και η εμφάνιση. Οπότε άρχισα να ψάχνω σιγά σιγά την προοπτική να αλλάξω την Sony 40V3000 που έχω στο σαλόνι.

Η απόσταση θέασης είναι 3.1-3.3 μέτρα, σε φωτεινό χώρο, με την παρουσία μικρού παιδιού που σημαίνει πως πολλές φορές μένουν στατικές εικόνες στην οθόνη από διάφορα αρχεία με παιδικά τραγούδια (ή το μενού του WD Media player που έχω). Έχω PS3 αλλά δεν παίζω σχεδόν καθόλου (τώρα, όταν μεγαλώσει ο μικρός είναι άλλο θέμα). Οι ώρες θέασης είναι αρκετές (κυρίως Degea και ταινίες από το media player).

Κινούμαι ανάμεσα στις (εξαιρώ τις πλάσμα για διάφορους λόγους)
Samsung 46D7000 ή D8000
Samsung 55D7000 ή D8000
LG LW980s στις 47 ή στις 55"

που σημαίνει πως έχοντας διαβάσει σχεδόν όλες τις συζητήσεις δεν έχω βγάλει άκρη για τα πλεονεκτήματα των 55" σε σχέση με τα μειονεκτήματά τους (περισσότερο clouding κλπ), καθώς και τα πλεονεκτήματα της σειράς 8 έναντι της σειράς 7. Επίσης μου αρέσει σχεδιαστικά η Samsung αλλά επίσης μου αρέσει το passive vs. active.

Από την άλλη σκέφτομαι μήπως αξίζει να περιμένω τις νέες σειρές, μιας και η νέα LG είναι υπέροχη σχεδιαστικά (thin bezel) και πως ίσως λίγο πριν το επερχόμενο Euro θα υπάρξουν προσφορές... Μιας και δεν βιάζομαι ιδιαίτερα να αλλάξω τηλεόραση (την οποία παρεπιπτώντως θα την δώσω στα πεθερικά μου που έχουν CRT). Αλλά από όσα διάβασα δεν βλέπω σημαντικές διαφορές στις νέες σειρές, πέρα από voice & gesture recognition...

Επίσης δεν ξέρω αν τελικά έχω να θέσω κάποιο συγκεκριμένο ερώτημα ή απλά αν ήθελα να μοιραστώ τον πόνο μου και με κάποιους άλλους.. Ίσως κάποιο σχόλιο ξεκλειδώσει τη σκέψη.. You never know :p