Airpulse A300

petros32

Senior Member
27 January 2007
394
Περιστέρι/Αττική
Γεια χαρά!
Χθες παρήγγειλα τα Airpulse A300 designed by Phil Jones (δεν ξέρω ποιος είναι αυτός) καθώς και τις βάσεις τους καθώς τα πέτυχα -20% (899 ευρώ) από την τρέχουσα χαμηλότερη του skroutz και ψαχνόμουν αρχικά να αγοράσω τα Edifier S3000PRO.

Έκανα την αγορά με τρόπο πληρωμής κατάθεση σε λογαριασμό για να έχω 6 μέρες να το επεξεργαστώ. :)

Οι ερωτήσεις μου:
α) κάνουν για home audio ή πρόκειται για studio monitors με flat ήχο; Στη σελίδα του κατασκευαστή λέει πάντως Brilliant bass unit and tweeter for 3D audio in your room. Η αρχική ιδέα ήταν τα Edifier S3000PRO που είναι σίγουρα για home χρήση σε multimedia, όμως βρήκα σε κοντινή τιμή τα Airpulse (είναι της Edifier κι αυτή). Η χρήση θα είναι για μουσική και που και που ταινίες, συνδεδεμένα μέσω USB.
β) ο κατασκευαστής προτείνει να γεμίσουμε τις βάσεις με άμμο. Που τη βρίσκω αυτή την άμμο βρε παιδιά, καμία άοσμη για γάτες κάνει; τι ποσότητα θέλει; :download:
γ) Σε μια κριτική για τα S3000PRO διάβασα ότι κάποιος αγόρασε ακριβό USB καλώδιο για να δει διαφορά. Συγκεκριμένα αυτό. Ισχύει/ αξίζει η αγορά του;

Σελίδα κατασκευαστή Airpulse A300 - χαρακτηριστικά

Airpulse_A300_01-7zQjKPU4fCMqod4NJAQpqSLmM7enVq47.jpg1111.png
 

petros32

Senior Member
27 January 2007
394
Περιστέρι/Αττική
Ερώτηση για τη συνδεσιμότητα με PC: ουσιαστικά είναι σαν να είναι και κάρτα ήχου υπολογιστή (USB) ή τροφοδοτεί τον ήχο από το chip της κάρτας ήχου πχ της μητρικής πλακέτας του υπολογιστή;
Σε αυτό το χωρίο των χαρακτηριστικών αναφέρεται στο USB:
USB interface of the system is based on XMOS XU216 chipset, which boasts to have upto 2000MIPS computing horse power. [...]
The USB audio interface supports UAC2 audio application. A300’s USB interface supports an input sample rate up to 192 KHz. This audio application effectively avoids signal degradation and dynamic range loss due to the PC audio DAC, and provides a new way of high definition audio playback.
Image_bg_35_S1JEHwK_7(1).jpg
 

Δημοκηδής

Supreme Member
23 June 2006
9,094
Θα λειτουργεί σαν εξωτερική κάρτα ήχου.

Το καλώδιο από μια usb έξοδο του υπολογιστή σου θα μεταφέρει ψηφιακό σήμα το οποίο θα μετατρέπεται σε αναλογικό από τον μετατροπέα του ηχείου ... το ηχείο αυτό δεν το γνώριζα, στα χαρτιά φαίνεται μια χαρά.

Καλές ακροάσεις.
 
  • Like
Reactions: petros32

kimon

Established Member
Ο Phil Jones είναι ο ιδρυτής της Acoustic Energy, εταιρείας ηχείων με καλό όνομα στον χώρο. Προφανώς η Edifier θέλησε να προσδώσει κύρος στο "μωρό" της με την συνεργασία αυτή. Πάντως πρέπει να είναι καλό ηχείο, γιατί κανένας σχεδιαστής που σέβεται την φήμη του δεν θα υπέγραφε μια "πατάτα".
 
  • Love
Reactions: petros32

petronik

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
18,240
Θεσσαλονικη
Σε ευχαριστώ για την απάντηση!
Πιστεύεις ότι αξίζει να γίνει αγορά καλής ποιότητας USB καλωδίου σαν αυτό (1.5 μέτρο), ή να βασιστώ σε αυτό που έχει η συσκευασία;
Τα usb καλώδια σχεδόν ποτέ δεν είναι το πρόβλημα ,εκτός αν είναι τελείως χάλια ποιοτικά .
 
  • Like
Reactions: petros32

petros32

Senior Member
27 January 2007
394
Περιστέρι/Αττική
Λοιπόν παιδιά, θα ήθελα τις απόψεις σας για την τοποθέτηση των ηχείων (δεν τα έχω παραλάβει ακόμα, αλλά μάλλον τα θέλω).
Λοιπόν αυτός είναι ο χώρος μου με τις σκέψεις μου για την τοποθέτηση.

20211126_143048.jpg

Οι βάσεις των A300 είναι μόλις 66cm ύψος (ενώ το γραφείο 73), ύψος κατάλληλο για όταν κάθεσαι σε πολυθρόνα. Δηλαδή και μπροστά από το γραφείο να της βάλω, τα ηχεία θα είναι πιο χαμηλά και τα tweeter πιο κάτω από το αυτί. Άλλη μου ανησυχία είναι πως είναι τεράστιες στο κάτω plate (40cm x 32cm η καθεμία) και θα μου φάνε πολύ χώρο στο δωμάτιο (θα αναγκαζόμουν να αφαιρέσω το λευκό δεξί γραφείο), γι αυτό λέω να μην τις αγοράσω τις βάσεις και να κάνω τις εικονιζόμενες αλλαγές. Τα ηχεία επίσης έχουν depth 34cm!!
Επεξήγηση:
Επειδή έχω φίλο ξυλουργό, μπορώ να προσθέσω στο γραφείο περισσότερο βάθος (red) το οποίο θα είναι κυρίως αριστερά και δεξιά της οθόνης, ώστε τα ηχεία να ευθυγραμμιστούν με την οθόνη. Προφανώς το γραφείο θα έρθει πιο μπροστά, η 43ρα οθόνη θα παραμείνει στη θέση της.
Προσθέτω άλλα δύο πόδια λευκά (είναι από ΙΚΕΑ) για στήριξη.
Το 5.1 σύστημα θα ξηλωθεί τελείως.
Βάφω όλο το γραφείο λευκό (αφού όλα τα έπιπλα είναι λευκά στο δωμάτιο, ακόμα κι αυτά που δεν φαίνονται - είμαι psycho :p )

Πως σας φαίνεται σαν ιδέα;
Ίσως χρειαστεί να αγοράσω και πάτους ξέρω γω από μαλακό υλικό για τις δονήσεις. Δεν μου έρχεται άλλη ιδέα για καλύτερη τοποθέτηση. Είναι και η πόρτα αριστερά και δε μπορώ να κάνω installation στις άκρες του δωματίου. Το δωμάτιο είναι 3,35x3,07 μέτρα και υπάρχουν κι άλλα πράγματα στη φωτο που δεν φαίνονται (κρεβάτι, ντουλάπα, βιβλιοθήκη και κομοδίνο).
 

petronik

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
18,240
Θεσσαλονικη
Αν μπορέσεις να αφαιρέσεις το έπιπλο δεξιά και μεταφέρεις το γραφείο πρός τα δεξιά ,ίσως έχεις καλύτερο αποτέλεσμα αν τοποθετήσεις ανάλογα και τα ηχεία .
Ετσι όπως το σχεδιάζεις δεν είναι πρακτικό ,γιατί είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ρίξεις -κατα λάθος -κάποιο ηχείο
Δεν συζητώ για το ακουστικό αποτέλεσμα ,αυτό έρχεται σε δεύτερη μοίρα
 

petros32

Senior Member
27 January 2007
394
Περιστέρι/Αττική
Δυστυχώς ο φίλος μου ο επιπλοποιός το έχει κλείσει το ξυλουργείο (βιοτεχνία σαλονιών), οπότε το modication στο γραφείο άκυρο.
Σκέφτομαι να διώξω και τα δύο γραφεία και να βάλω ένα γραφείο 180x70. Στη μέση η οθόνη (η οποία έχει μήκος 94cm) και αριστερά - δεξιά τα ηχεία. Υπάρχουν και φθηνά γραφεία στην αγορά με 130 - 150 ευρώ.