Καλώς τον.. :smile:
Μιας και έχουν περάσει κάποια χρόνια και οι τρέχουσες υλοποιήσεις έχουν κλείσει εδώ και καιρό, καλό είναι να κάνουμε μια επανάληψη για τους "νεότερους" που μπορεί να ενδιαφέρονται.
Λοιπόν, έχουμε και λέμε, από τα "δύσκολα" στα πιο εύκολα:
1) Εμπειρία (ή έστω διάθεση να αποκτηθεί αυτή) σε κόλλημα εξαρτημάτων SMD διάστασης έως και 0603. Τα πιο δύσκολα εξαρτήματα είναι τα LT3042, τα οποία είναι σε πακέτο
MSOP-10.
2) Εξοικείωση (ή έστω διάθεση να αποκτηθεί αυτή) με το περιβάλλον ανάπτυξης του Arduino. Ικανότητα προγραμματισμού δεν χρειάζεται, αλλά θα πρέπει να φτάσεις σε σημείο να μπορείς να ανεβάσεις (έτοιμο / γραμμένο) κώδικα στον ελεγκτή.
3) Πλακέτες. Η πιο βασική είναι η κύρια πλακέτα, με τα 2 x AK4493. Η δεύτερη είναι το στάδιο εξόδου, η τρίτη είναι ο ελεγκτής. Έχω ποστάρει συγκεντρωμένο το σχετικό υλικό στο blog μου:
http://www.dimdim.gr/2017/11/arduino-controlled-dual-mono-ak4490-dac-part-1/ http://www.dimdim.gr/2018/03/arduino-controlled-dual-mono-ak4490-dac-part-3/ http://www.dimdim.gr/2017/12/arduino-controlled-dual-mono-ak4490-dac-part-2/ Υπόψη, τα posts αναφέρονται στην πρώτη έκδοση των πλακετών, με τα 4490. Έχει υπάρξει Rev. 2 το οποίο είναι με 4493. Επίσης υπάρχει Rev. 2 του σταδίου εξόδου με κάποιες βελτιώσεις. Θα ανεβάσω τις σχετικές πληροφορίες αν υπάρξει τελικά ενδιαφέρον. Επίσης θα χρειαστεί και μια πλακέτα που να έχει πάνω κάποιο receiver. Αυτή τη στιγμή οι πιο πολλοί παίζουμε με αυτή που έχω σχεδιάσει εγώ με ένα XMOS USB receiver και ένα AK4118 για τις s/pdif. Είναι η μόνη πλακέτα που υποστηρίζεται as-is από τον κώδικα που έχω γράψει, οπότε δεν χρειάζεται να γίνει καμία αλλαγή σε αυτόν. Ο Στέλιος Περ. παίζει με μια Amanero, οπότε υπάρχει και μια έκδοση του κώδικα που υποστηρίζει αυτή, αλλά δεν υποστηρίζεται οθόνη.
4) Τροφοδοτικά. The sky is the limit. Όσο πιο καλά είναι, τόσο καλύτερα θα παίξει το dac. Υπάρχουν κάποιες "έτοιμες" επιλογές, αυτές που θα δεις στις υλοποιήσεις των Κώστα Sagganakis και Στέλιου Περ. και από εκεί και πέρα παίζουν και Salas κτλ.
Χονδρικά, αυτά..