Αλλαγή της αμερικάνικης σημαίας στη menubar

 • Αγαπητοί φίλοι

  Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2024

  Την Κυριακή, 3/3/2024 και ώρα 14:00 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2024.

  Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

  Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

17 November 2006
5
Αθήνα
Μερικοί ίσως θυμάστε ότι στις beta εκδόσεις του Tiger υπήρχε ένα κομψό εικονίδιο για την διάταξη πληκτρολογίου -(a) για τα αγγλικά και (α) για τα ελληνικά- που αντικαθιστούσε την βαρετή σημαία (η οποία δεν ταιριάζει και με το γενικό look της μπάρας). Δυστυχώς στην τελική έκδοση τα γράμματα εξαφανίστηκαν και παρέμεινε η σημαία.
Για όσους λοιπόν θέλουν κάτι διαφορετικό, ιδού ένας εύκολος τρόπος:
Υπάρχουν δυο συνημμένα αρχεία: International English.icns.pdf και International English.keylayout.doc. Σβήνουμε τις καταλήξεις pdf και doc αντίστοιχα (τις έβαλα γιατί δεν ανέβαιναν διαφορετικά - invalid file extensions) έχουμε πλέον τα αρχεία International English.icns και International English.keylayout.
Αντιγράφουμε τα στον κατάλογο user name/Library/Keyboard Layouts. Το ένα (International English.icns) είναι το νέο εικονίδιο και το δεύτερο (International English.keylayout) είναι απλώς ένα αντίγραφο του U.S.keylayout.
Στη συνέχεια κάνουμε logout και ξαναμπαίνουμε. Ανοίγουμε το System Preferences - International - Input Menu και τσεκάρουμε το International English. Κανονικά θα πρέπει να ξετσεκάρουμε το U.S. αλλά το σύστημα δεν αφήνει (και ίσως καλά κάνει). Τώρα κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της μπάρας θα εμφανιστεί και μία ακόμα γλώσσα (International English), η οποία είναι στην ουσία τα αγγλικά. Αν την επιλέξουμε, το εικονίδιο θα αλλάξει από σημαία σε (a). Αν έχουμε ενεργοποιήσει μόνο αγγλικά και ελληνικά, τώρα θα υπάρχουν τρεις επιλογές (έχει προστεθεί και η International English). Εφόσον με command-space υπάρχει εναλλαγή μεταξύ των δύο τελευταίων γλωσσών που χρησιμοποιήθηκαν, αν πατήσουμε μία φορά ελληνικά και μία International English, η εναλλαγή γίνεται ακριβώς όπως και πριν.
Σημείωση: υπάρχει και πιο δραστικός τρόπος για να αλλάξουμε την αμερικάνικη σημαία, αλλά χρειάζεται να πειράξουμε τα resources του συστήματος με hex editor κλπ, πράγμα κάπως επικίνδυνο.
Με τον παραπάνω απλό τρόπο, δεν υπάρχουν επεμβάσεις στο σύστημα και έχουμε την δυνατότητα να επανέλθουμε στην προηγούμενη κατάσταση, απενεργοποιώντας την επιλογή International English από το System Preferences - International - Input Menu και προαιρετικά να σβήσουμε τα δύο αρχεία που αντιγράψαμε τον κατάλογο user name/Library/Keyboard Layouts.
Πιθανόν κάποιοι να θεωρήσουν παραφωνία την ύπαρξη της ελληνικής σημαίας, αφού τώρα δεν υπάρχει αμερικάνικη σημαία. Για να υπάρχει ομοιομορφία θα πρέπει και η ελληνική σημαία να αντικατασταθεί με το (α). Και γι' αυτό υπάρχει λύση. Αν υπάρχει ενδιαφέρον ευχαρίστως θα επανέλθω.
 

Attachments

 • International English.keylayout.doc
  56 KB · Views: 19
 • International English.icns.pdf
  28.8 KB · Views: 23
17 November 2006
5
Αθήνα
Φυσικά, άλλωστε και το (a) εικονίδιο είναι. Θα πρέπει να φτιάξεις ένα icns από όποια φωτογραφία, σχέδιο κλπ θέλεις και να του δώσεις το όνομα International English.icns. Ο μόνος περιορισμός είναι οι διαστάσεις: η αρχική εικόνα πρέπει να είναι 22Χ22 pixels.
 
17 November 2006
5
Αθήνα
Διόρθωση: επειδή πρόκειται για icns που περιλαμβάνει εικονίδια διαφόρων μεγεθών (τις φτιάχνω με το img2icns), δεν ισχύει ο περιορισμός του μεγέθους της αρχικής εικόνας. Αυτός ισχύει για τα υπόλοιπα εικονίδια της μπάρας.
 

nikosxeng

Banned
16 September 2007
795
πολυ ενδιαφερον..
απο τα πρωτα που μου χτυπησαν στο ματι..
θα προσπαθησω να κανω την ελληνικη σημαια..
υγ.:χαιρετισματα..
ημουν και παλια μελος, αλλα ξαναεκανα εγγραφη..
 

nikosxeng

Banned
16 September 2007
795
τελικα νομιζω οτι η ευρωπαικη θα δειχνει ποιο..
λεω να κανω αυτο:
 

Attachments

 • eu.jpg
  eu.jpg
  24.9 KB · Views: 63