ΑΝΤ1

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,731
Ναι, το λέει και το άρθρο που ανέβασα, ότι στις LCD τηλεοράσεις δεν είναι καθαρό burn in, αλλά image retention. Και εγώ στο πρώτο post που το ανέφερα είπα για κάτι σαν burn in. Όταν έγινε με τα εικονίδια του louncher του android TV box μου που ξέχασα για κάνα δίωρο, έκανε δύο μέρες να φύγει, και έκλεινα και την τηλεόραση από το κουμπί της το βράδυ, γιατί κάπου αλλού διάβασα ότι μετά από 2 - 3 ώρες μόνιμης προβολής μίας μπάρας ή σήματος πρέπει να κλείνουμε την τηλεόραση για λίγο, από το κουμπί της νομίζω, για να μην κάνει σημάδι. Κρίμα που δεν αποθήκευσα τότε την σελίδα, νομίζω ότι ήταν για OLED τηλεοράσεις που και εκεί υπάρχει πρόβλημα, όπως στις πλάσμα και τις παλιές CRT. Εγώ έχω απλή LCD που δεν έχει θέμα μόνιμου burn in, αλλά είπα να το δοκιμάσω, και όντως βοήθησε.
Αλλά στην μπάρα του Παπαδάκη δεν βοηθάει. Μια φορά την βδομάδα βλέπω μαζεμένα όσα κομμάτια της εκπομπής με ενδιαφέρουν, τα οικονομικά κυρίως. Για αρκετή ώρα όντως. Αλλά η μπάρα κάνει μέρες να φύγει. Όταν μετά από μέρες αρχίζει να ξεφτίζει έχει περάσει η βδομάδα, και πάλι θα δω τον Παπαδάκη και θα γίνει πάλι έντονη η μπάρα. Εδώ και δύο βδομάδες το σημάδι της μπάρας είναι μόνιμο. Ξεφτίζει λίγο με τις μέρες, αλλά δεν φεύγει. Και μετά βλέπω πάλι Παπαδάκη και γίνεται πάλι πολύ έντονο. Πρέπει να βρω ένα από τα βιντεάκια που διορθώνουν το πρόβλημα για να λύνεται πιο γρήγορα το πρόβλημα. Αλλά η λύση του προβλήματος θα ήταν να κάνουν κάτι όλες οι ενημερωτικές εκπομπές με τις αδιαφανείς μπάρες. Όπως είπα, 4 ώρες πρωινής ενημερωτικής εκπομπής, Παπαδάκη ή άλλης, κάνα δύο δελτία ειδήσεων την ημέρα, και το βράδυ καμία αθλητική εκπομπή ή talk show, όπου όλα έχουν αδιαφανείς μπάρες, σίγουρα κάτι αφήνουν στην τηλεόραση μέχρι το βράδυ που την κλείνεις.
Η τηλεόραση μου είναι παλιά Philips LCD δεκαετίας, μην μου πουν ότι φταίει η παλιά τηλεόραση μου που δεν αντέχει τις μπάρες, να μου δώσουν τότε λεφτά να πάρω καινούργια τηλεόραση που θα αντέχει τις μπάρες τους.
Αλλά δυστυχώς το burn in ή image retention αφορά όλες τις τηλεοράσεις, οπότε κάτι πρέπει να κάνουν τα κανάλια.


Πέρασε στα ψιλά ότι υπάρχει πληροφορία ότι το προσεχές Μουντιάλ ο ΑΝΤ1 θα το μεταδώσει με συνδρομή, πρώτη φορά που θα πρέπει να πληρώσουμε για να δούμε Μουντιάλ, ελπίζω να μην είναι αλήθεια.
 

kurkosdr

Senior Member
14 December 2014
304
Πρώτη φορά βλέπω οθόνη να έχει θέμα image retention που εμφανίζεται μετά από λίγες ώρες και να κάνει εβδομάδες να εξαφανιστεί. Μάλλον έπεσες στην περίπτωση. Εγώ την LG μου την αφήνω ώρες να δείχνει το desktop των Windows και κανένα πρόβλημα.

Προφανώς κανείς πάροχος περιεχομένου δεν έχει υποχρέωση να αλλάξει τα γραφικά του επειδή η δική σου τηλεόραση έχει θέματα image retention, ή επειδή μερικοί άλλοι επένδυσαν σε μια εξωτική τεχνολογία (OLED), ειδικά αν αναλογιστούμε ότι τα περισσότερα πάνελ (LG, Samsung, Vestel) δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τις στατικές εικόνες, και οι διαφανείς μπάρες κάνουν το κείμενο λιγότερο ευανάγνωστο ενώ τα κινούμενα γραφικά κουράζουν τον θεατή.

Στο θέμα των λύσεων όπως σου είπα δοκίμασε ένα picture mode με λιγότερο contrast. Επίσης δοκίμασε να δουλέψεις λίγο την τηλεόραση σε περιεχόμενο χωρίς στατικές εικόνες, βάλε κάτι να παίζει στο repeat όλη μέρα. Άλλη μια λύση είναι να τη βάλεις στην άκρη για κάνα μήνα και βλέπεις από καμιά φορητή.
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,731
Η εφαρμογή του ΑΝΤ1 αναβαθμίστηκε, μετονομάστηκε σε ΑΝΤ1+, στο τάμπλετ μου παίζει κανονικά όπως και πριν, στο android TV box μου συνεχίζει να μην ανοίγει καν όπως και πριν, η βαθμολογία στο Play Store ανέβηκε από 1,5 σε 2, που ακόμα είναι από τις χειρότερες στο Play Store, και από τις 12 Απριλίου θα γίνει λέει συνδρομητική όπως είχε διαρρεύσει εδώ και καιρό.
Να θυμίσω ότι το Μουντιάλ αρχίζει σε 7 μήνες και το έχει ο ΑΝΤ1, μάλλον τελικά θα μεταδοθεί με συνδρομή όπως είχε διαρρεύσει εδώ και καιρό, και όχι μόνο ίσως θα πρέπει να πληρώσουμε για να το δούμε για πρώτη φορά στην ιστορία, αλλά θα πρέπει να το κάνουμε μέσω μίας εφαρμογής που στον περισσότερο κόσμο δεν δουλεύει και έχει μία από τις χαμηλότερες βαθμολογίες στο Play Store. Θα γελάσουμε πολύ όταν έρθει εκείνη η ώρα.
ΑΝΤ1+ συνδρομητική πλατφόρμα
 
  • Like
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ

NetSurfer_g7

Established Member
2 September 2018
203
Αθήνα
Αν κατάλαβα καλα ,αν δεν πληρώσεις συνδρομή,μετα απο 30 μερες δεν θα εχεις πρόσβαση ούτε στο web tv των σειρων και των εκπομπων του ελεύθερου καναλιου ?


Sent from my iPad using Tapatalk
 

Chan Terism

Senior Member
20 February 2012
327
χανια κρητη
Αυτό το antenna plus είναι η ιβριδικη υπηρεσία του αντ1 ,πουλάκια μου λεφτά θέλατε εσείς για να βγάλετε , και εσείς υβριδική
 

loufjohn

AVClub Enthusiast
29 December 2007
985
Απαγορευεται απο την FIFA η μεταδοση του Μουντιαλ σε συνδρομητικες πλατφορμες
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
79,578
Εκεί ψηλά.....
Μπορει να παιξουν μισες μισες μεταδοσεις......οχι σαν την ΕΡΤ που επαιζε μουντιαλ και στα δυο ή και τρια της καναλια ταυτοχρονα.....

Διαφορετικα που θα τα παιζει στο Μακεδονια tv ?
 

AntonisTz

Established Member
16 November 2019
205
Τύρναβος
Απαγορευεται απο την FIFA η μεταδοση του Μουντιαλ σε συνδρομητικες πλατφορμες
Αν δεν κάνω λάθος έχει ορίσει έναν συγκεκριμένο αριθμό παιχνιδιών που τουλάχιστον αυτά πρέπει να προβληθούν σε ελεύθερο κανάλι και τα υπόλοιπα μπορούν τα κανάλια να τα προβάλλουν σε συνδρομητική.
 
  • Like
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ

skysound

Supreme Member
28 January 2007
6,180
Θεσσαλονίκη
Αυτό το antenna plus είναι η ιβριδικη υπηρεσία του αντ1 ,πουλάκια μου λεφτά θέλατε εσείς για να βγάλετε , και εσείς υβριδική
Μαλλον θα ακολουθησουν και οι αλλοι. Αυτα εχουν οι οπτικες ινες και οι γρηγορες συνδεσεις
 

loufjohn

AVClub Enthusiast
29 December 2007
985
Θα δειχνει και απο το Μακεδονια TV. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ μεταδοση σε κλειστη τηλεοραση.
 

Hacker?pcs

Senior Member
22 August 2010
363
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση το μουντιάλ να το δείξει με συνδρομή, μέχρι και πολιτική παρέμβαση παίζει να γίνει σε τέτοια περίπτωση. Ίσως αν γίνει κάτι είναι να βάλει σχολιασμούς/postgame κτλ με συνδρομή αλλά είναι νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι θα πληρώσει κανείς να δει καρπετόπουλους με πληρωμή, όπως και γενικά η συνδρομή είναι για γέλια και θα πάει άπατη
 

Monstars143

New member
1 March 2020
33
Ο ΑΝΤ1 και ο κάθε ANT1 είναι ιδιωτική επιχείρηση και όπως κάθε ιδιωτική επιχείρηση σκοπό έχει τα κέρδη αν θεωρήσει ότι έχει αποκτήσει την πελατειακή βάση που θέλει και αφού έχει το ελεύθερο από τη FIFA στην Αμερική οι αγώνες προβάλλονται από το CBS και από το paramount plus τότε γιατί να μην το κάνει.Μπορεί εκείνη την περίοδο να δώσει μία ειδική προσφορά όπως είχε κάνει το eurosport με το australian open που κοστολόγησε τη συνδρομή στα ένα ευρώ πιστεύω αρκετοί θα είναι αυτοί που θα πληρώσουν για να δούνε τους αγώνες. Πολιτική παρέμβαση τι να γίνει εδώ δεν έγινε όταν η nova απέκτησε τα αποκλειστικά δικαιώματα για την εθνική Ελλάδος στο μπάσκετ για τρεις μεγάλες διοργανώσεις και δεν δέχεται να συνομιλήσει με την ΕΡΤ για να δείχνει την Εθνική σε ελεύθερο κανάλι και αναγκαστικά τώρα όλοι θα πρέπει για να δουν την εθνική να πληρώσουν συνδρομή.Εάν δεν κατατεθεί και εγκριθεί η λίστα με τους αγώνες μείζονος σημασίας τότε κανείς δεν είναι αναγκασμένος να κάνει τίποτα.
 

Hacker?pcs

Senior Member
22 August 2010
363
Δεν είναι τα ίδια τα κοινά σε ΗΠΑ και Ελλάδα όπως και δεν είναι ίδιο το μπάσκετ με το ποδόσφαιρο. Απλά την πρόβλεψη μου λέω ότι δεν υπάρχει περίπτωση ματς να είναι συνδρομητικό
 
  • Sad
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ

Monstars143

New member
1 March 2020
33
Δεν είναι τα ίδια τα κοινά σε ΗΠΑ και Ελλάδα όπως και δεν είναι ίδιο το μπάσκετ με το ποδόσφαιρο. Απλά την πρόβλεψη μου λέω ότι δεν υπάρχει περίπτωση ματς να είναι συνδρομητικό
Προφανώς δεν έγινε σύγκριση της αγοράς ΗΠΑ Ελλάδας απλά έγινε αναφορά σε μία χώρα η οποία χρεώνει κάποια παιχνίδια της που σημαίνει ότι η FIFA το επιτρέπει οπότε δεν θα ήταν παράνομο για να επέμβει κάποιος. Τώρα το αν ο ΑΝΤ1 προβεί σε μία τέτοια ενέργεια είναι στο δικό του χέρι και μένει να το δούμε.Κουβέντα κάνουμε :)
 

Psilos2003

Senior Member
17 October 2013
368
  • Like
Reactions: Hacker?pcs

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,731
21 Νοεμβρίου ξεκινάει το Μουντιάλ στο Κατάρ. Όπως ξέρουμε το έχει ο ΑΝΤ1. Και όπως υποπτευόμασταν θέλει να το κάνει συνδρομητικό. Από τους 64 αγώνες οι 31 θα είναι συνδρομητικοί. Μόνο από την φάση των 8 και μετά θα είναι ελεύθεροι.
Συγχαρητήρια στον ΑΝΤ1. Θα έχει την πρωτιά να μεταδώσει συνδρομητικά την πρώτη μεγάλη διοργάνωση εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Και του εύχομαι ολόψυχα να αποτύχει. Αφού το επόμενο Μουντιάλ επιστέφει στην ΕΡΤ όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι πάλι δωρεάν. Δεν είναι και πολύ δύσκολο βέβαια να αποτύχει, αφού η εφαρμογή ΑΝΤ1+ έχει την μικρότερη βαθμολογία στο Play Store.
Φυσικά δηλώνω ότι δεν θα δώσω φράγκο στον ΑΝΤ1 για να δω κάτι που πάντα ήταν δωρεάν. Αν τους επιβραβεύσω αυτή η λογική θα παγιωθεί. Πρέπει οπωσδήποτε να αποτύχουν. Αν δεν καταφέρω να το δω με άλλους τρόπους (ιντερνετικά, δορυφορικά, έστω και με ξένη περιγραφή, ακόμα και αραβική) ,τότε προτιμώ να μην το δω καθόλου.
Επίσης η σκέψη ότι πρόκειται για ελεύθερη αγορά, δυνατότητα αυτοδιάθεσης, ότι έχουν το δικαίωμα να το μεταδώσουν όπως θέλουν αφού έχουν τα δικαιώματα, αυτή είναι η ροή των πραγμάτων κτλ, δεν με αφορά. Δεν θα επιβραβεύσω την πρωτιά να μεταδίδεται επί πληρωμή κάτι που ήταν πάντα ελεύθερο.
https://www.sport24.gr/football/pro...apo-toys-proimitelikoys-kai-meta.9713419.html
Σημείωση: Έτσι και αλλιώς πολλοί, ακόμα και μεγάλοι πρώην αστέρες του ποδοσφαίρου, έχουν πει ότι έτσι και αλλιώς δεν πρέπει να δούμε αυτό το Μουντιάλ. Έχουν γίνει δικαστήρια για δωροδοκίες για την ανάθεση αυτού του Μουντιάλ, και πριν κάτι χρόνια που είχε γίνει η τελευταία ανακοίνωση από ανεξάρτητες πηγές που θυμάμαι, έλεγαν ήδη για 3.500 νεκρούς ξένους εργάτες για την κατασκευή των έργων και των γηπέδων. Σίγουρα τώρα πια θα είναι πολλοί περισσότεροι.
 
Last edited:

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
79,578
Εκεί ψηλά.....
Προφανως ο ΑΝΤ1 πηρε για φετος το μουντιαλ για να σπρωξει τον ΑΝΤ1+

Ποσως ενδιαφερεται αν το επομενο θα ειναι ελευθερο στην ΕΡΤ αυτο θα ειναι σε αυτους και θα το χρησιμοποιησουν για να φερουν -πιστευουν- πελατες.
 

kurkosdr

Senior Member
14 December 2014
304
21 Νοεμβρίου ξεκινάει το Μουντιάλ στο Κατάρ. Όπως ξέρουμε το έχει ο ΑΝΤ1. Και όπως υποπτευόμασταν θέλει να το κάνει συνδρομητικό. Από τους 64 αγώνες οι 31 θα είναι συνδρομητικοί. Μόνο από την φάση των 8 και μετά θα είναι ελεύθεροι.
Συγχαρητήρια στον ΑΝΤ1. Θα έχει την πρωτιά να μεταδώσει συνδρομητικά την πρώτη μεγάλη διοργάνωση εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Και του εύχομαι ολόψυχα να αποτύχει. Αφού το επόμενο Μουντιάλ επιστέφει στην ΕΡΤ όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι πάλι δωρεάν. Δεν είναι και πολύ δύσκολο βέβαια να αποτύχει, αφού η εφαρμογή ΑΝΤ1+ έχει την μικρότερη βαθμολογία στο Play Store.
Φυσικά δηλώνω ότι δεν θα δώσω φράγκο στον ΑΝΤ1 για να δω κάτι που πάντα ήταν δωρεάν. Αν τους επιβραβεύσω αυτή η λογική θα παγιωθεί. Πρέπει οπωσδήποτε να αποτύχουν. Αν δεν καταφέρω να το δω με άλλους τρόπους (ιντερνετικά, δορυφορικά, έστω και με ξένη περιγραφή, ακόμα και αραβική) ,τότε προτιμώ να μην το δω καθόλου.
Δυστυχώς κάποιοι "τρελαμένοι" που θέλουν να το δουν οπωσδήποτε θα πληρώσουν, οπότε αν πχ πληρώσει ένα 5% των τηλεθεατών και από αυτούς καταφέρουν να μαζέψουν ένα ποσό που θα είναι όσα θα έβγαζαν από τις διαφημίσεις, θα έχουν κέρδος. Ευτυχώς που δεν βλέπω ποδόσφαιρο, οπότε έχω εξ ορισμού απαλλαγή από τον βραχνά του να κυνηγάω ματς σε κάθε λογής πλατφόρμες.

Αυτό που με ανησυχεί όμως είναι ότι το "σπρώξιμο" των συνδρομητικών υπηρεσιών μπορεί να γίνεται επειδή μπορεί να προετοιμάζονται για κρυπτογραφημένα επίγεια κανάλια μαζί με το HEVC που έρχεται. Δηλαδή υπάρχει πιθανότητα ο,τι θα κερδίσουμε σε χωρητικότητα με μια μετάβαση στο HEVC να το χάσουμε λόγω κρυπτογραφημένων επίγειων καναλιών..
 
Last edited: