Απορία με HDMI

Νίκος Σχ.

Supreme Member
12 July 2006
4,221
Θεσσαλονίκη
Βλέπουμε διάφορες υλοποιήσεις HDMI σε κάρτες γραφικών και αυτό είναι καλό ...

Εαν όμως θέλουμε να μεταφέρουμε εικόνα και ήχο πχ στην HDTV τι παίρνουμε;
με το DVI πέρναμε ξεχωριστά τον ήχο , με το HDMI παίρνουμε μαζί και τον ήχο , αλλά κατά πόσο καλό είναι ο ήχος που παίρνουμε; απο την στιγμή που το παίρνουμε απο την κάρτα γραφικών και όχι απο την κάρτα ήχου, περνάει από άλλα chipάκια;
 

sfortis

Administration Team
Staff member
3 August 2006
11,408
t3.large
Οι hdmi enabled vga, έχουν spdif-in υποδοχή πάνω τους, ωστε να συνδέσεις το spdif-out απο την κάρτα ήχου σου και να περάσει στο hdmi ;) Αφου δεν παρεμβάλεται καμία ψηφιοαναλογική μετατροπή ,τότε δεν εχεις απώλειες στην ποιότητα.
 

indy

New member
21 December 2006
58
ΛΟΥΤΡΑΚΙ
Απο όσο γνωρίζω ως τώρα Οι κάρτες γραφικών δίνουν μόνο εξοδο video (dvi) . Υπάρχουν adaptors dvi -> hdmi αλλα απο το hdmi εξακολουθεί να περνάει μόνο video . Τον ήχο τον παίρνουμε απο την κάρτα ήχου κ όχι απο την κάρτα γραφικών.

Αν συνδέσουμε απευθείας με την κάρτα γραφικών [ dvi-> hdmi out] με είσοδο hdmi της TV τότε λογικά θα βλέπω μόνο εικόνα χωρίς ήχο. Άρα θα πρέπει να συνδέσω και την έξοδο/ους της κάρτας ήχου με την την αντίστοιχη είσοδο/ους της τηλεόρασης .... :chinscratch:

Edit: Με πρόλαβε ο προηγούμενος , αρα συμπεραίνω οτι οι καρτες αυτές δεν κάνουν καμία επεξεργασία ήχου αλλα τον παίρνουν απο την κάρτα ήχου και το εξάγουν μαζί με video απο την hdmi
 
Last edited:
Ακριβώς. Παίρνουν είσοδο S/PDIF και απλά την περνάνε απείραχτη από το καλώδιο HDMI.

Σχόλιο δικό μου: άχρηστο feature για τους περισσότερους από εμάς - προτιμάμε να συνδέουμε απευθείας τον προβολέα με την κάρτα video, οπότε η μεταφορά ήχου μέσω HDMI μας αφήνει αδιάφορους..