Ο micro-HD δεν αποκωδικοποιεί Dolby Digital, οπότε δεν είναι ελκυστικός για αναπαραγωγή ταινιών, εξαιρουμένων όσων επιθυμούν έξοδο ακατέργαστου ψηφιακού ήχου από την HDMI. Στις εγγραφές έχει μειονεκτήματα όπως ότι δεν δέχεται χρόνο ζωντανής (μη προγραμματισμένης) εγγραφής με π.χ. πατήματα του REC. Για απλή χρήση προτιμότερος λόγο της κάλλιστης εξυπηρέτησης από την Crystal Audio, αν και οι πληροφορίες κατά την σχετικά αργή αλλαγή καναλιού εμφανίζονται επί 5" χωρίς δυνατότητα ρύθμισης. Επίσης έχει επίχρυσες υποδοχές και μεγάλους πυκνωτές, πράγμα που του δίνει ένα πλεονέκτημα ως προς την ποιότητα, αλλά και την ποιότητα εικόνας -όπως έχει ειπωθεί.
Οι 7520 και 2301 είναι κλώνοι, αλλά ο 2301 έχει μεγαλύτερη εγγύηση. Δεν έχουν το μειονέκτημα του Micro-HD στην αναπαραγωγή ταινιών, οπότε είναι προτιμότεροι, εκτός αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την HDMI ως έξοδο ακατέργαστου ψηφιακού ήχου, πράγμα το οποίο ξέρουμε ότι ο 2301 αδυνατεί ενώ για τον 7520 δεν έχουμε ακόμα πληροφορία. Έχουν τα ίδια μειονεκτήματα στις εγγραφές και την αλλαγή καναλιού.
Ο Crypto 250 είναι είδος υπό εξαφάνιση, γι' αυτό δεν τον θεωρώ επιλογή. Είναι ο μόνος με αποκωδικοποίηση DTS ήχου. Με έχει προβληματίσει η συμβατότητά του με HD βιντεάκια, δεν κατάφερα να δω παρά ελάχιστες φορές, όμως άλλα μέλη δεν έχουν αναφέρει προβλήματα. Είναι ο ογκωδέστερος, ενώ αν επαληθευτεί ότι έπαυσε την κυκλοφορία του η Crypto, που το πιστεύω κρίνοντας από την έλλειψή του απ' τα καταστήματα και από το γεγονός ότι και άλλες εταιρίες έπαυσαν την κυκλοφορία των Sunplus 1500 δεκτών τους, δεν πιστεύω να διατεθεί κάποια μελλοντική αναβάθμιση. Σε περιοχές με ιδιαίτερα κακή λήψη ίσως πρέπει να αποφευχθεί. Στα πλεονεκτήματά του, η ταχεία αλλαγή καναλιών και οι πάμπολες ρυθμίσεις που θα εκτιμήσουν οι κάπως πιο προχωρημένοι χρήστες.
Αντί του 250, θεωρώ τον 210 ως επιλογή (35 στο Mediamarkt). Έχει την ταχύτερη αλλαγή καναλιών με ρυθμιζόμενο χρόνο εμφάνισης πληροφοριών, μέτριες ικανότητες αναπαραγωγής ταινιών χωρίς όμως το μειονέκτημα του micro-HD, ενώ είναι καλύτερος για την δημιουργία εγγραφών από τους CA, F&U και Xoro.