Camcorder ή DSLR με APC

taxiarchis

New member
14 December 2011
9
Αγαπητοί φίλοι,

Είμαι έτοιμος να προχωρήσω στην αγορά μιας βιντεοκάμερας που θα χρησιμοποιώ για τις οικογενειακες μας στιγμές.
Και επειδή θέλω ότι καλύτερο σε εικόνα σκεφτόμουν τις εξής επιλογές:

Sony HDR-CX730E
Panasonic HC-X900, HDC-TM900 και HDC-SD900

Στο ψάξιμο που έκανα και με δεδομένο ότι δεν έχω κάποια καλή ψηφιακή φωτογραφική (χρησιμοποιώ μια compact Sony WX1), μου πρότεινε ένας φίλος από τη Sony να αγοράσω τη NEX-7 ή έστω τη NEX-5N, με τις οποίες θα έχω πολύ καλό βίντεο και φωτογραφία λόγω του APS-C αισθητήρα και του καλύτερου φακού. Επίσης μου είπε ότι οι αισθητήρες στις βιντεοκάμερες μπορεί να έχουν αναλύσεις των 24MP αλλά σαν μέγεθος είναι πολύ μικροί με ότι αρνητικό συνεπάγεται αυτό.

Αναρωτιέμαι όμως αν μια NEX έχει τόσο καλό βίντεο, πως δικαιολογεί τα 800-1.000 ευρώ μια βιντεοκάμερα;
Και αν υπάρχει διαφορά στη ποιότητα του βίντεο, πόση είναι αυτή;

Ελπίζω να μπορέσετε να με βοηθήσετε να ξεμπερδευτώ
 

evanfotis

Moderator
Staff member
26 March 2008
5,249
Οι DSLR & mirrorless APC-S sensor cameras, έχουν πολύ καλύτερη απόδοση σε σκοτεινά πλάνα με λίγότερο θόρυβο κ λάσπωμα στο χρώμα απο μια εφάμιλλής τιμής camcorder. Δίνουν δυνατότητα πιο κινηματογραφικών πλάνων λόγω του οτι οι φακοί μπορουν να εναλλάσονται και με "γρήγορους" φακους με ανοικτό διάφραγμα χρειάζεται λιγότερο φώς αλλά επίσης δινoυν και μικρό βάθος πεδίου θαμπώνοντας ότι είναι ανεστίαστο κατι που οι camcorders δε καταφέρνουν με τους μικρότερους σένσορες. Αλλά χρειάζεται καλούς φακούς κ ψάξιμο για καλό αποτέλεσμα. Οι φακοί αυτοί έιναι εξτρα και κοστίζουν σε σχέση με τους Kit φακούς.

Οι camcorders είναι φτιαγμένες για λήψεις που διαρκούν πολύ περισσότερο, δέν υπερθερμένονται τόσο, τις αφήνεις και γράφουν, έχουν ενσωματομένο ζούμ φακό απο ευρυγώνιο σε τηλεφακό.
Η τιμή τους εγκειται στην εργονομία και όλες τις ρυθμίσεις που προσφέρουν για βίντεο-είναι φτιαγμένες για αυτό, σε αντίθεση με τις dslr που η εργονομία στο βίντεο υστερεί.
Άν αναζητάς μια πιο καλλιτεχνική προσσέγγιση, έχεις φακούς γρήγορους, και τραβάς μικρά κλιπάκια (μέχρι 30 λεπτά) και σε όχι πολύ φωτεινόυς χώρους πήγαινε σε DSLR/mirrorless. Τα αποτελέσματα είναι καλύτερα. Και έχεις κ φωτογραφική επιπέδου ταυτόχρονα!
Απλά έχε υπόψη οτι οι καλοι φακοί στοιχίζουν αλλά αυτό γίνεται μια μακρόχρονη επένδυση σε ένα συστημα που θα έχεις κ στο μέλλον, κάτι που δέν ισχύει στις camcorders/ handycam οχι τις pro..

Αν όμως θέλεις μια βιντεοκάμερα πιο πρακτική, για λίγο απ' όλα, κυρίως εξωτερικά πλάνα, αθλητικά, χώρις ιδιαίτερη προετοιμασία, πήγαινε σε camcorder.
 
Last edited:

taxiarchis

New member
14 December 2011
9
Re: Απάντηση: Camcorder ή DSLR με APC

Τελικά κατέληξα σε Camcorder και έχω ήδη παραγγείλει τη SONY HDR-CX730E. Τι θέμα είμαι ότι τώρα έχω μπερδευτεί με τις επιλογές στις μνήμες.
Έχω να διαλέξω ανάμεσα σε memory stick Pro HG Duo και SD class 10 και άνω. Πόση μνήμη πρέπει να πάρω με δεδομένο ότι σε πλήρη ανάλυση η Sony γραφει στα 28Mbps και επίσης ποιο τύπο να διαλέξω;
 

taxiarchis

New member
14 December 2011
9
Χωρίς να έχω δει την απάντηση σου πηρα από το amazon την Sandisk Extrene (45ΜΒ/s) 64GB μόνο 58 λίρες!