Search
Search titles only
By:
Search titles only
By:
Home
Forums
New posts
Search forums
What's new
New posts
Latest activity
Members
Current visitors
Κανονισμός Λειτουργίας
Σωματείο AVClub
Log in
Register
Search
Search titles only
By:
Search titles only
By:
New posts
Search forums
Menu
Install the app
Install
Reply to thread
Home
Forums
AVClub Lounge
Επί παντός
Χαρίζω Κεφίρ
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Message
<blockquote data-quote="mipi" data-source="post: 557214" data-attributes="member: 694"><p><strong>Re: Χαρίζω ΚΕΦΙΡ</strong></p><p></p><p>Παιδιά, αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι ναί μεν χρειάζεται ψυγείο ειδικά τώρα το καλοκαίρι για να μήν κόβει το γάλα, αλλά εξαρτάται πόσο δυνατή είναι η ψύξη.</p><p>Στη Λέσβο για παράδειγμα που έκανα το λάθος και έβαλα το θερμοστάτη του ψυγείου τέρμα ψηλά νομίζοντας ότι το ψυγείο ήταν χαμηλής ποιότητας και δεν πάγωνε, πέρασαν 2 μέρες και ακόμη παρέμεινε γάλα.</p><p>Στο ψυγείο του σπιτιού μου που το έχω χαμηλά (στο 1,5 με μέγιστο 5) και δεν είναι και από τα πιό δυνατά ψυγεία, σε μιά μέρα γίνεται υπέροχο παχύ κεφίρ όχι αρκετά ξυνό.</p><p>Προσοχή λοιπόν σε πόσο δυνατό ψυγείο το καλλιεργείτε γιατί δεν θα γίνεται η ζύμωση.</p><p>Γι' αυτό και κάποιοι φίλοι που πήραν κεφίρ παραπονέθηκαν ότι μετά και από 3-4 μέρες δεν γινόταν τίποτα. Το κανονικό είναι σε 1, άντε το πολύ 2 μέρες να ολοκληρώνεται η ζύμωση και να το αλλάζετε.</p><p>Προσοχή λοιπόν, σε 3 πράγματα:</p><p>* ποσότητα γάλακτος όχι υπερβολικά μεγάλη για τους μήκυτες που έχετε</p><p>* ψύξη ψυγείου μέτρια (να μην χαλάνε και τα τρόφιμα), προτιμάτε τα πάνω ράφια που η θερμοκρασία είναι ψηλότερη, και</p><p>* χρόνος ζύμωσης (πολύς=πηχτό/ξυνό, λίγος=γλυκό/αραιό σχετικά.):grandpa:</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mipi, post: 557214, member: 694"] [b]Re: Χαρίζω ΚΕΦΙΡ[/b] Παιδιά, αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι ναί μεν χρειάζεται ψυγείο ειδικά τώρα το καλοκαίρι για να μήν κόβει το γάλα, αλλά εξαρτάται πόσο δυνατή είναι η ψύξη. Στη Λέσβο για παράδειγμα που έκανα το λάθος και έβαλα το θερμοστάτη του ψυγείου τέρμα ψηλά νομίζοντας ότι το ψυγείο ήταν χαμηλής ποιότητας και δεν πάγωνε, πέρασαν 2 μέρες και ακόμη παρέμεινε γάλα. Στο ψυγείο του σπιτιού μου που το έχω χαμηλά (στο 1,5 με μέγιστο 5) και δεν είναι και από τα πιό δυνατά ψυγεία, σε μιά μέρα γίνεται υπέροχο παχύ κεφίρ όχι αρκετά ξυνό. Προσοχή λοιπόν σε πόσο δυνατό ψυγείο το καλλιεργείτε γιατί δεν θα γίνεται η ζύμωση. Γι' αυτό και κάποιοι φίλοι που πήραν κεφίρ παραπονέθηκαν ότι μετά και από 3-4 μέρες δεν γινόταν τίποτα. Το κανονικό είναι σε 1, άντε το πολύ 2 μέρες να ολοκληρώνεται η ζύμωση και να το αλλάζετε. Προσοχή λοιπόν, σε 3 πράγματα: * ποσότητα γάλακτος όχι υπερβολικά μεγάλη για τους μήκυτες που έχετε * ψύξη ψυγείου μέτρια (να μην χαλάνε και τα τρόφιμα), προτιμάτε τα πάνω ράφια που η θερμοκρασία είναι ψηλότερη, και * χρόνος ζύμωσης (πολύς=πηχτό/ξυνό, λίγος=γλυκό/αραιό σχετικά.):grandpa: [/QUOTE]
Verification
Post reply
Home
Forums
AVClub Lounge
Επί παντός
Χαρίζω Κεφίρ
Top
Bottom
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
Accept
Learn more…