Dali Zensor 7: Ο...λογοκριτής της "ταπεινής" κατηγορίας (;)

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2023 tην Κυριακή 02 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

Sanvean

AVClub Enthusiast
30 March 2010
971
Athens
Η Dali ξαναχτύπησε τη περασμένη άνοιξη αντικαθιστώντας την εισαγωγική της σειρά (Concept) με μια σειρά ηχείων -αν μη τι άλλο- διαφορετικής φιλοσοφίας αλλά και αισθητικής προσέγγισης, απευθυνόμενη προφανως σε ένα αρκετά μεγαλύτερο εύρος κοινού...
Η νεα σειρά, με το όνομα "Zensor", αποτελείται από ένα ηχείο βάσης (Zensor 1), δυο δαπέδου (Zensor 5 και 7) και ένα κεντρικό (Vokal). Ως συνοδευτικό subwoofer, η εταιρεία προτείνει το 12ιντσο Sub E-12. Στους "δικάναλους" όμως κατόχους των 7, και σε μεσαίο χώρο, ελάχιστα μάλλον θα λείψει.

Το Zensor 7 είναι δίδρομης σχεδίασης, τριών μονάδων (2x 7'' wood fibre midwoofer, 25mm tweeter μαλακού θόλου), και κροσσαρει στους -συνήθεις υπόπτους- 2400 κύκλους. Η τιμή της ευαισθησίας δίνεται από τον κατασκευαστή στα 90db (πειστικό, αν αναλογιστω τα δυο τελευταία -86αρια- ηχεία που ειχα στη κατοχή μου), η μεση αντίσταση στα 6Ω, και η απόκριση μεταξύ 40 και 26500 Hz (όχι τόσο πειστικό ως προς το "26500"…θα εξηγήσω όμως παρακάτω). Η οπή εκτόνωσης των χαμηλών βρίσκεται μπροστά. Οι βάσεις και οι μπόρνες είναι καλής ποιότητας, και δεν υπάρχει δυνατότητα διπλοκαλωδίωσης. Το ύψος του ειναι σχεδόν ένα μέτρο (99cm με τις ακίδες), 20cm πλάτος, και 30cm βάθος. Η πρόσθια μπάφλα είναι περασμένη με high gloss lacquer, ενώ οι γωνίες και οι άκρες της ειναι στρογγυλεμένες, πράγμα το οποίο -συμφωνα με τον κατασκευαστή- μειώνει τις διαθλάσεις, κι ως εκ τουτου και τις παραμορφωσεις.

Το ηχείο είναι ιδιαίτερα όμορφο (με ή χωρίς σήτες) και θα ταιριάξει στους περισσότερους χώρους, αλλά και στο γούστο των περισσοτέρων (παράξενων ή μη) συζύγων και συντρόφων.


Η τιμή του στην ευρώπη των γερμανών κυμαίνεται κοντά στα 760 ευρώ, ενω στη χώρα μας βρίσκεται στα 680 ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, κρίνεται ως ιδιαίτερα δελεαστική...
 

Sanvean

AVClub Enthusiast
30 March 2010
971
Athens
Στο ψητό… :D

Η περιοχή των χαμηλών συχνοτήτων χαρακτηριζεται απο εξαιρετικό έλεγχο και περιγραφή. Με ενα "τυπικό" στήσιμο (50-60cm από πισω τοίχους, 70cm από πλαινούς) σε ένα χωρο 25τμ (ή μεγαλύτερο), και με τη χρήση κατάλληλου καλωδίου ηχείων, δεν θα παρουσιάσει κανένα πρόβλημα μπερδέματος, μπουμαρισματος, ή port noise, ακόμα και σε σχετικά υψηλές σταθμες. Σε ταχύτητα μάλλον δεν βρίσκεται στο ίδιο ακριβώς επίπεδο με το (αντίστοιχης τιμής) 2/7 της Dynaudio…όμως σε όγκο, βάθος, και περιγραφή, είναι πολύ κοντά, αν οχι ελαφρως καλύτερο...

Οι μεσαίες/ψηλομεσαίες -πλην μιας πολύ μικρής τόνωσης στη περιοχη των συριστικών (~6KHz) και μιας laid back αίσθησης στις αμέσως προηγούμενες συχνότητες (3-4KHz)- αποδίδονται με ευκρίνεια, φυσικότητα, απαλότητα, και συνολικα θα τολμήσω να πω οτι είναι οι πιο απολαυστικες που έχω ακούσει από ηχείο δαπεδου, τόσο της κατηγοριας τιμης, όσο και από κάποια ακριβότερα…
Ομολογώ πως με εξέπληξε (ευχάριστα) το γεγονός ότι σε μουσικά θέματα τα οποία τυγχάνει να γνωρίζω καλά, αναδυκνύει συνεχώς λεπτομέρειες που δεν είχα παρατηρήσει πρωτύτερα, πραγμα που σημαίνει ότι και στο τομέα της ανάλυσης και του διαχωρισμού τα πηγαίνει παρα πολυ καλά.

Στις υψηλες συχνότητες, η laid back αίσθηση γινεται ακομα πιο αισθητή, αφου το ηχείο δείχνει να παρουσιάζει ενα roll off από τα ~15 KHz.
Αυτό έχει ως συνέπεια να ακούγονται "λεπτές" και όχι ιδιαίτερα εκτεταμμένες, περιορίζοντας έτσι και το εύρος της σκηνής και "ζητώντας" στάθμες για να δώσει την αίσθηση ηχείου που "χανεται στο χωρο".
Παρόλα αυτά παραμένουν αναλυτικές, και, αν και η χροιά τους εξαρτάται άμεσα από το χαρακτήρα των συνοδών, πολύ δύσκολα θα "ξυρίσουν" ή θα ενοχλήσουν σε μακρόπνοες ακροάσεις, ακόμα και τονισμένων -στη συγκεκριμένη συχνοτική περιοχή- ηχογραφήσεων.
Πιστεύω πως ειναι πιθανό η εταιρεία να έχει "κουρδίσει" επίτηδες έτσι, μια που μεγάλη μάζα ενισχυτικών αντίστοιχης -με τα Zensor- τιμής (π.χ. Audiolab, Cambridge, XTZ, Yamaha, κ.ά) "πάσχουν" από τη "παιδική αρρώστεια" των τονισμένων υψηλών.
 

Sanvean

AVClub Enthusiast
30 March 2010
971
Athens
Το ηχείο δείχνει ιδιαίτερη ανταπόκριση στα συνοδά…

Το μεγαλύτερο μέρος της ακρόασης γίνεται με τον ολοκληρωμένο της XTZ και πηγή το ενσωματωμένο dac (AD1955) του ιδίου, με σήμα από την οπτική έξοδο ενός macbook pro, και player το Audirvana. Σε μια δοκιμη με κάρτα ήχου της M-Audio, ο ήχος άλλαξε ριζικά "υφή"… "Μαλάκωσε", "στογγύλεψε", παραπέμποντας κατά κάποιο τρόπο σε ήχο λυχνιών.

Ανάλογη ανταπόκριση έδειξε και στα καλώδια ηχείων…
Δοκιμάστηκε με Kimber, Audioquest, και QED, δείχνοντας καλύτερη συμπεριφορά από πλευράς ισορροπίας με το (φθηνοτερο όλων) QED.
Το Audioquest "φούσκωσε" το αποτέλεσμα χαμηλά, ενώ ψηλά μαλάκωσε και σκοτείνιασε ακόμα περισσότερο… Το δε 8VS, αν και "αντικειμενικά" καλύτερο καλώδιο και καθαρότερο όλων, ανέδειξε τις ατέλειες του ηχείου (και του ΧΤΖ).
"Ουκ εν τω πολλώ το ευ" λοιπόν, για ακόμα μια φορά.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι υπάρχει ακουστή διαφορά αν αφαιρεθούν οι σήτες…
 

Sanvean

AVClub Enthusiast
30 March 2010
971
Athens
Μπότομ λάιν…

Μια εξαιρετική πρόταση, με πολλά δυνατά σημεία και λίγες (έως ελάχιστες - αν αναλογιστεί κανείς τη τιμή) αδυναμίες. Ένα πραγματικό vfm, all rounder ηχείο δαπέδου, "βάλσαμο" στις δύσκολες οικονομικά εποχές που διανύουμε. Θα ικανοποιήσει τους περισσότερους οι οποίοι επιθυμούν να καλύψουν μεσαίους και μεγαλομεσαίους χώρους. Για μικρούς χώρους θα συνέστηνα (επίσης ανεπιφύλακτα) το Zensor 1, το οποίο δεν έχει φυσικά τα δυο 7ιντσα mid (αρα και τα μπάσσα της ναυαρχίδας της σειράς)...σε μια σύντομη ακρόαση όμως (αν και σε "περίεργο" στήσιμο), το βρήκα λίγο πιο "άμεσο", χωρίς τόσο εμφανές το πρόβλημα (?) του roll off, και με ιδιαίτερα "προκλητική" τιμή (230 ευρώ).
Δεν θα συνιστούσα τα Zensor σε φανατικούς του μόνιτορ ήχου, αλλά ούτε ακριβώς και στους φανατικους "γλυκόηχους"…

Α must listen όμως για τους αναποφάσιστους, και για όσους στέκονται κάπου στη μέση…


Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση (και…ανάταση) σε όλους μας…
 

mirage

Senior Member
2 March 2008
390
Αθήνα συνήθως...
Mανο να τα χαίρεσαι και να ακους τις μουσικές σου χαλαρα και ευχαριστα πάντα .Πολύ καλή η παρουσιασή σου και το ηχέιο είναι πραγματικά και οπτικά όμορφο κατά την αποψή μου.Τη παρασταση κλέβει για μένα ο γαταρος βέβαια...να σου ζήσει και να τον χαίρεσε και αυτόν, κουκλος!Εχω δύο και μπορώ να πω ότι ακουμε μαζί μουσικές καποιες φορες...εχει πλάκα....:ears:
 

Sanvean

AVClub Enthusiast
30 March 2010
971
Athens
Καλη σου μέρα Γιώργο, και σ' ευχαριστώ! Ο πραγματικός γάτος βέβαια είσαι εσύ (πως στην ευχή κατάλαβες βρε αδερφέ ότι είναι αρσενικός; :hmmmm:)
Υπέροχα ζωντανά πάντως, και υπέροχη παρέα. Ο Ιβάν ήταν αδέσποτος και υιοθετήθηκε. Είναι σχεδόν κουφός αλλά...Α τάξης γάτος! Θρέφει...θερμά αισθήματα για το συγκεκριμένο ενισχυτή, τον Tyler Durden, τα καλώδια της Kimber, τη σπανακόπιτα και το χαλβά της μάνας μου, και τα τσουρέκια! Επίσης ανοίγει πόρτες και βρύσες, και πλένεται με νερό μόνος του. Το σημαντικότερο όμως...βρίσκεται πολύ κοντά στην επίλυση του μυστηρίου των bass reflex... Έχει ήδη αναλύσει τα δυο από τα τρία τελευταία ηχεία του σπιτιού (στα Chario δεν μπορούσε, μια που οι οπές βρισκόντουσαν στις βάσεις των ηχείων) και πιστεύω πως σύντομα θα έχουμε και τα αποτελέσματα των μελετών του! :laugh:

Οι Δανέζες είναι όντως όμορφες και, αν και όχι ακριβώς του γούστου σου, σε περιμένουν όποτε επιθυμείς να σου "τραγουδήσουν"!

:ernaehrung004:
 

mirage

Senior Member
2 March 2008
390
Αθήνα συνήθως...
Μα είμαι φανατικός γατόφιλος φίλε μου, και μπορω εκολα να ξεχωρίσω εναν γάτο απο μία γάτα από τα χαρακτηριστικά τους! Εξάλλου κοίτα το αβατάρ μου!! Να ξερες τι έχουν κάνει οι διαφορες γατες μου κατα καιρους στα στερεοφωνικά θα φρίκαρες...αλλά βέβαια μπορέις να μαλώσεις ενα τόσο "πονηρό" πλάσμα όταν κανει την ζημιά και μετα σε κοιτά με αυτο το ένοχο και παράλληλα χαδιάρικο ύφος ?? Οχι βέβαια!!:smash: Είναι φυσιολογικό να είναισχεδον κουφή μιας και είναι λευκη ...φοβερο πραγμα για μια γάτα αυτο!
Τελος πάντων, ναι το ξέρω ότι δεν κάνει για μένα το ηχείο αυτό, αλλά εμφανισιακά μου αρέσει πολυ και βέβαια δεν θα χάσω την ευκάιρια καποια στιγμή να το ακούσω μαζί με τον XTZ σου φιλέ Μανο!Σε ευχαριστώ πολυ για την ευγενική προσκληση λοιπόν και να τα χαιρεσαι και να τα απολαμβανεις για μια ακόμη φορά!!
:ernaehrung004:
 

Sanvean

AVClub Enthusiast
30 March 2010
971
Athens
Απάντηση: Re: Dali Zensor 7: Ο...λογοκριτής της "ταπεινής" κατηγορίας (;)

ωραια η παρουσιαση σου για το 7αρι, μηπως εχεις αποψη και για το 5αρι?

Ευχαριστώ συνονόματε (?) :five: Δυστυχώς όμως όχι... Άκουσα για 10 λεπτά το 1 και για ~100 ώρες (μέχρι στιγμής) το 7.
Θα αποφύγω υπολογισμούς του τύπου "7 + 1 / 2 = 5" μια που έτσι κι αλλιώς βγαίνουν λάθος (νά' σαι καλά όμως διότι μου άνοιξες την "όρεξη" να ακούσω μόλις το "2 + 2 = 5"), αλλά με την εμπειρία στα 1 και 7, υπολογίζω οτι το 5 μάλλον απευθύνεται σε χρήστες με χώρους 15-20τμ. Επίσης, αν δεν έχω καποιο ανάλογο πρόβλημα με αυτό του γάτου μου, τότε λογικά -αν και όταν ακούσεις το 5αρι- θα βρεις κάποια κοινά στοιχεία με όσα ανέφερα στη παρουσίαση του 7.

Μα είμαι φανατικός γατόφιλος φίλε μου, και μπορω εκολα να ξεχωρίσω εναν γάτο απο μία γάτα από τα χαρακτηριστικά τους! Εξάλλου κοίτα το αβατάρ μου!! Να ξερες τι έχουν κάνει οι διαφορες γατες μου κατα καιρους στα στερεοφωνικά θα φρίκαρες...αλλά βέβαια μπορέις να μαλώσεις ενα τόσο "πονηρό" πλάσμα όταν κανει την ζημιά και μετα σε κοιτά με αυτο το ένοχο και παράλληλα χαδιάρικο ύφος ?? Οχι βέβαια!!:smash: Είναι φυσιολογικό να είναισχεδον κουφή μιας και είναι λευκη ...φοβερο πραγμα για μια γάτα αυτο!
Τελος πάντων, ναι το ξέρω ότι δεν κάνει για μένα το ηχείο αυτό, αλλά εμφανισιακά μου αρέσει πολυ και βέβαια δεν θα χάσω την ευκάιρια καποια στιγμή να το ακούσω μαζί με τον XTZ σου φιλέ Μανο!Σε ευχαριστώ πολυ για την ευγενική προσκληση λοιπόν και να τα χαιρεσαι και να τα απολαμβανεις για μια ακόμη φορά!!
:ernaehrung004:

Το πρόσεξα εξ' αρχής το αβαταρ Γιώργο, και την ψυλλιάστηκα ότι κάτι τρέχει με τις γάτες!!
Θα προσπαθησω να σου αποσπάσω και το μυστικό αναγνώρισης όταν με το καλό βρεθούμε... :ADFADF1:

Μέχρι τότε ας μοιραστούμε την άλλη μας τρέλα με pm καλύτερα, γιατί βλέπω τον κάπταιν να μου ετοιμάζει...σανίδα :plank:
 

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,128
Αθήνα
Mάνο και πάλι καλορίζικο, καλοάκουστο και συγχαρητήρια για την επιλογή.

Η περιγραφή σου είναι άκρως κατατοπιστική και χρήσιμη.

Η μόνη ένσταση (με μεγάλο ερωτηματικό αυτό... μιας και χρειάζεται δεύτερη και τρίτη ακρόαση...) στην ανάλυση του ηχείου, όχι τόσο στις μεσοηψηλές όσο στο λίγο χαμηλότερο φάσμα, κυρίως στις μεσαίες αλλά και χαμηλότερα.
Τίποτα το ενοχλητικό και καθοριστικό. Μιλάμε για λεπτομέρεια της λεπτομέρειας που εντόπισα σε synthies και ντραμς που δεν ενοχλεί...
Επίσης άγνωστο αν αυτό οφείλεται στο ηχείο, την τοποθέτηση ή ακόμα και στον ενισχυτή ή το χώρο.
Με την επιφύλαξη μιας δεύτερης ακρόασης, θα ήθελα λίγο πιο καθαρή ατάκα, διαχωρισμό και τελείωμα οργάνων στα μεσοχαμηλά.

Το ηχείο είναι κελεπούρι όπως εξ αρχής περιγράφηκε... καμία σχέση σε χαρακτήρα με τα dali που γνωρίζαμε (όχι ότι δεν ήταν καλά ηχεία, αλλά είναι εντελώς διαφορετικά - σαν άλλης εταιρείας, ειδικά τα icon που έχω ακούσει), εγώ θα το έλεγα έως και γλυκόηχο αν και μάλλον έχεις δίκιο όταν λες ότι στέκεται κάπου ενδιάμεσα, τουλάχιστον στον υπάρχον συνδυασμό μηχανημάτων.
Προσωπικά πάντως δεν θα το πρότεινα στους φίλους των μόνιτορ και προβολικών υψηλών χάριν εντυπωσιασμού.

Αυτό που ζήλεψα περισσότερο όμως, είναι η τεράστια σκηνή που έχεις στήσει φίλε... ξέρω είναι και θέμα χώρου, τοποθέτησης, αλλά να ακούς τα τουμπελέκια έξω και απο τον τοίχο είναι επίτευγμα!!!

Το δεύτερο επίτευγμα imo είναι ότι το σύστημα πείθει... πείθει τόσο πολύ που ξεχνάς τις δοκιμές - συγκρίσεις και βαράς αλύπητα εντάσεις και 80ήλες... σε ξεσηκώνει για πλάκα.

thumbs up!

ps που κρύφτηκε ο γάτος? οέο?:p
 

eyebee

AVClub Enthusiast
3 April 2008
858
Vultureland
Πολύ ωραία παρουσίαση, μπράβο! Τέτοιες ορεξάτες και αυθόρμητες προσπάθειες δικαιώνουν την ύπαρξη του φόρουμ. Να είσαι καλά και να τα χαίρεσαι όλα, ρίξε κι ένα χάδι στον κούκλο κι από μένα.

ΥΓ: Ζεσταίνεται ο XTZ ε; :Banane0:
 

Sanvean

AVClub Enthusiast
30 March 2010
971
Athens
Mάνο και πάλι καλορίζικο, καλοάκουστο και συγχαρητήρια για την επιλογή.

Νά'σαι καλά Νικόλα!

Η περιγραφή σου είναι άκρως κατατοπιστική και χρήσιμη.

Λες; Ελπίζω να μη πάρω κανεναν στο λαιμό μου... :laugh:

Η μόνη ένσταση (με μεγάλο ερωτηματικό αυτό... μιας και χρειάζεται δεύτερη και τρίτη ακρόαση...) στην ανάλυση του ηχείου, όχι τόσο στις μεσοηψηλές όσο στο λίγο χαμηλότερο φάσμα, κυρίως στις μεσαίες αλλά και χαμηλότερα.

Όντως, οι μεσουψηλές έχουν "άλλης κατηγορίας" ανάλυση. Μόνο επειδή φοβάμαι το κράξιμο, δεν θα πω ότι είχα ηχεία σχεδόν δεκαπλάσιας αξίας -που υποτίθεται οτι έχουν μπει και σε στούντιοζ- και δεν άκουγα τον ήχο από τα χείλη ή κάποια μικρά οργανικά περάσματα του Barbieri (ωχ; το είπα; :flipout:)

Τίποτα το ενοχλητικό και καθοριστικό. Μιλάμε για λεπτομέρεια της λεπτομέρειας που εντόπισα σε synthies και ντραμς που δεν ενοχλεί...
Επίσης άγνωστο αν αυτό οφείλεται στο ηχείο, την τοποθέτηση ή ακόμα και στον ενισχυτή ή το χώρο.
Με την επιφύλαξη μιας δεύτερης ακρόασης, θα ήθελα λίγο πιο καθαρή ατάκα, διαχωρισμό και τελείωμα οργάνων στα μεσοχαμηλά.

Αρχικά οφειλόταν στην τοποθέτηση... Πριν έρθετε πειραματίστηκα με τις θέσεις και μετατόπισα το αριστερό ηχείο αρκετα κοντά στο πλαινό τοίχο για να πετύχω μια "ατυπη" συμμετρία, ακούγοντας όμως σε χαμηλές εντάσεις. Όταν ξεκινήσαμε να ακούμε παρέα σε "τσακίρ κέφι" στάθμες, ήταν κάτι παραπάνω από ακουστό ότι το "Λισός" ετοιμαζόταν να δεσει στο λιμάνι... :D
Σχετικά με την ατάκα και το τελείωμα, νομίζω ότι η αναφορά που έκανα στο 2/7 αυτό ακριβώς το σκοπό είχε. Συμφωνούμε δηλαδή...
Το θέμα "διαχωρισμος" σηκώνει ακροάσεις... Μεχρι στιγμης με ικανοποιει αρκετα, και η περιγραφή επίσης καλή, τουλάχιστον για το δικό μου (υποκειμενικό πάντα) γούστο...


Το ηχείο είναι κελεπούρι όπως εξ αρχής περιγράφηκε... καμία σχέση σε χαρακτήρα με τα dali που γνωρίζαμε (όχι ότι δεν ήταν καλά ηχεία, αλλά είναι εντελώς διαφορετικά - σαν άλλης εταιρείας, ειδικά τα icon που έχω ακούσει), εγώ θα το έλεγα έως και γλυκόηχο αν και μάλλον έχεις δίκιο όταν λες ότι στέκεται κάπου ενδιάμεσα, τουλάχιστον στον υπάρχον συνδυασμό μηχανημάτων.
Προσωπικά πάντως δεν θα το πρότεινα στους φίλους των μόνιτορ και προβολικών υψηλών χάριν εντυπωσιασμού.

+4 :a0210:

Αυτό που ζήλεψα περισσότερο όμως, είναι η τεράστια σκηνή που έχεις στήσει φίλε... ξέρω είναι και θέμα χώρου, τοποθέτησης, αλλά να ακούς τα τουμπελέκια έξω και απο τον τοίχο είναι επίτευγμα!!!

Πως;;; Πλάκα κάνεις!!! Ποιά τεράστια σκηνή βρε Νίκο;;; Εμένα "στενή" μου ακούγεται!
Πρέπει να τον προσέχω το γάτο μου φαίνεται...


Το δεύτερο επίτευγμα imo είναι ότι το σύστημα πείθει... πείθει τόσο πολύ που ξεχνάς τις δοκιμές - συγκρίσεις και βαράς αλύπητα εντάσεις και 80ήλες... σε ξεσηκώνει για πλάκα.

Νικόλα μου, εσύ ακούς "σύστημα" (και πολύ πολύ καλά κάνεις!)... Εγώ ακούω τι παίζουν τα χρήματα που έδωσα (κοινώς vfm ή όχι)...

thumbs up!

ps που κρύφτηκε ο γάτος? οέο?:p

Αυτή τη στιγμή μασουλάει το οπτικό... :flipout:

:ernaehrung004:
 

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,128
Αθήνα
Για θυμήσου τι άκουσες σπίτι μου και μετά το ξανασυζητάμε για την σκηνή...
Ανοιχτός χώρος και τοποθέτηση Μάνο μου... εκεί είναι το μυστικό... και το έχεις μια χαρά!
Τα ηχεία απλά κάνουν αυτό που πρέπει... εξαφανίζονται... μην το πεις ούτε στον παπά!

:ernaehrung004:
 

Beren

Senior Member
24 November 2007
403
Καλοάκουστα φίλε, να τα χαίρεσαι. :a0210:

Πήρα κι εγώ τον ίδιο ενισχυτή πριν απο λίγες μέρες. Τώρα είμαι σε αναζήτηση ηχείων και τα zenzor είναι στη λίστα με τα υποψήφια. Από τα σχόλιά σου καταλαβαίνω οτι ταιριάζουν με τον XTZ, άρα μιλάμε για "παντρειά" χωρίς προβλήματα.

Πολύ ωραίος και ο χώρος σου. Αυτό το άσπρο πάνω στον ενισχυτή δεν ξέρω τι είναι... transport; dac; Ωραίο "μηχάνημα" πάντως! :hahaha:

Καλές ακροάσεις!

υ.γ. Τι μουσική ακούς αλήθεια;
 

Tyler ? Durden

Supreme Member
6 November 2006
3,909
Νεα Σμυρνη
Για καλυτερη ατακα, περιγραφη κ τελειωμα οργανων χαμηλα, πρεπει τα ηχεια να αποχωριστουν τους πισω και πλαι τοιχους. Οσο πιο μακρια τοσο καλυτερα. Αυτες οι αποστασεις ειναι πολυ μικρες για τοσο μεγαλο ηχειο και οι τοιχοι δεν αφηνουν τις νοτες να σβησουν ομαλα και τις ριπες χαμηλου χωρις να τις ενισχυσουν κ πολλες φορες να τις πλατιασουν.

Τα φαινομενα που παρατηρησε ο Dalanik παραπανω, υπηρχαν σε οσα ηχεια εχω ακουσει στο σπιτι του Μανου, αρα ειναι θεμα χωρου, ο οποιος υποβαλει 2 τροπους τοποθετησης. Δοκιμαστηκαν και οι δυο και κατεληξε στον υπαρχον ο οποιος εχει τα λιγοτερα μειονεκτηματα. Δυστυχως κανενας μηχανικος δεν ειχε υποψη του την "αρρωστια" μας οταν εφτιαχνε τα σχεδια της πολυκατοικιας :ernaehrung004: