Δέκτης υψηλής ευκρίνειας Ηomecast HS5101 CI

18 June 2006
2,236
Θεσσαλονίκη
Εδώ και 10 μέρες είμαι ένας ευτυχής κάτοχος του παραπάνω δέκτη με τον οποίο πειραματίστηκα λίγο.
Ο δέκτης από εμφάνιση είναι πολύ όμορφος χρωματικά και σχεδιαστικά με όμορφη οθόνη στο μπροστά σημείο του όπου αποτυπώνονται λεπτομέρειες για το κανάλι που παίζει (όνομα – αριθμός καναλιού ) σε διάφορες επιλογές μεταξύ τους ,καθώς και ένα πορτάκι πίσω από το οποίο υπάρχουνε οι 2CI υποδοχές του δέκτη.
Στην πίσω πλευρά υπάρχει πληθώρα συνδέσεων πέρα από τις κλασικές (Lnb in-Out-
2 scarts – rca – rs232 για αναβάθμιση- 2 RCA audio out - optical ac3 ) , υπάρχουνε οι έξοδοι συνιστωσών (Component YUV ) και hdmi για περιεχόμενο υψηλής ευκρίνειας.
Ο δεκτής φυσικά υποστηρίζει όλα τα πρότυπα δορυφορικής μετάδοσης
Dvb-S για τα κανάλια που ήδη υπάρχουνε και Dvb-s2 Mpeg4 (H264 AVC) για τα High Definition καθώς και Dvb-S Mpeg2 hd.
Ο δέκτης συνδέθηκε σε τηλεόραση LCD μέσω component και hdmi , συνδέσεις στις οποίες δεν φάνηκαν ιδιαίτερες διαφορές ποιότητας σε υλικό HD.
Λόγω της έλλειψης περισσοτέρων εισόδων hdmi στην συσκευή απεικόνισης επιλέχτηκε η έξοδος συνιστωσών σε όλες τις αναλύσεις 576p , 720p, 1080i , με την τελευταία να δείχνει τις δυνατότητες της νέα τεχνολογίας αφού έπαιξε ανώτερα από τα 720p σε υλικό ανάλογο βέβαια.
Στα υπόλοιπα κανάλια γίνεται upscale από τον ίδιο το δέκτη , ανάλογα την ποιότητα του κάθε καναλιού είναι και το αποτέλεσμα που βλέπουμε , με την ποιότητα γενικά να είναι πολύ ανώτερη από αυτό που έβλεπα με τον προηγούμενο δέκτη μου με κλασική RGB σύνδεση.
Το tuner του είναι αρκετά δυνατό , ανώτερο από τον προηγούμενο δέκτη μου (LG) , με αποτέλεσμα κάποιες συχνότητες της Δυτ. Δέσμης του sky italia που δεν έπιανα τα βράδια τώρα να παίζουνε κανονικά και με χαμηλό επίπεδο σήματος χωρίς σπασίματα στην εικόνα.(Sportitalia κλπ).
Το μενού του είναι αρκετά καλό με ότι έχει στον τομέα των ρυθμίσεων κάθε δέκτης , απλά θέλει κάποιο χρόνο να εξοικειωθείς με αυτό. Υπάρχει φυσικά ελληνικό μενού του δέκτη.
Αναβάθμιση γίνεται είτε σειριακά , είτε OTA , σε συγκεκριμένη συχνότητα μέσω Astra , ήδη έχω κάνει την πρώτη αναβάθμιση με αυτό τον τρόπο.
Η διαδικασία μέσω δορυφόρου παίρνει περίπου 15 λεπτά.
Υποστηρίζονται Disecq 1.0 , 1.2 και USALS.
Τα καλώδια συνιστωσών και hdmi περιέχονται στην συσκευασία.
Δοκιμάστηκε με Module t-rex η οποία ήταν συμβατή και με τις 2 ci υποδοχές , χωρίς να είναι δυνατός ο έλεγχος για συμβατότητα με άλλες μοντούλες σε ταυτόχρονη χρήση.
Για λεπτομέρειες σχετικά με την αγορά και την τιμή, θα ήθελα όποιος θέλει να μάθει λεπτομέρειες , να στείλει pm για ευνόητους λόγους.
Η τιμή πάντως είναι άκρως ελκυστική σε σχέση με τον ανταγωνισμό ( βλέπε humax 2000- Topfield 7700).
Βέβαια το θέμα είναι τι υπάρχει ‘’εκεί πάνω’’ για να δούμε σε υψηλή ευκρίνεια ?
Ακόμα τίποτα το ιδιαίτερο εκτός skyHD.
Το τεστ έγινε στα demo κανάλια του Astra , σε pro7hd, anixeHD, sat1HD , και σε επιλεγμένα προγράμματα τους.. Χτες βράδυ βλέποντας στο pro7 το finding nemo η ποιότητα ήταν από “άλλο πλανήτη” , αρκετά ανώτερη από την έκδοση hd που έχω δει σε demo και Mpeg21080i. Νext tuesday spiderman 2 ,Stay tuned…!!
Πάντως τα προβλήματα δεν λείπουνε κι από αυτό το δέκτη.
Συγκεκριμένα το LUXETV HD κάνει κολλήματα ο ήχος, και το κανάλι κολλάει για αρκετή ώρα χωρίς τη δυνατότητα αλλαγής άμεσα.
Το πρόβλημα από ότι διαβάζω στα γερμανικά forum οφείλεται στην τελευταία έκδοση 1.10.0Α η οποία έχει κάποια bugs , και δυστυχώς λόγω αναβάθμισης δεν μπόρεσα να ελέγξω την προηγούμενη. Το θετικό είναι ότι η εταιρεία υποστηρίζει αρκετά το δέκτη, ήδη έχουνε βγει αρκετές εκδόσεις λογισμικού από τον Oκτώβρη 06’ που πρωτοπαρουσιάστηκε ο δέκτης στην Γερμανία.
 

Attachments

  • receiver_homecast_HS5101CI.jpg
    receiver_homecast_HS5101CI.jpg
    8.5 KB · Views: 27

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,452
Θεσσαλονίκη
Καλόπαιχτος Λευτέρη!
Πολύ θα ήθελα να τον δω κι απο κοντά αλλά δεν είμαι ακόμα έτοιμος να σε καλέσω. Εχω μόνο Hotbird και πολύ λίγα απο Astra.
Μόλις κάνω σωστό στήσιμο του κατόπτρου θα τα πούμε.