DIY Electric guitar

Και μια αλλη εφαρμογη...
Πιο πολυ για να γελασουμε
Sorry,αλλά που το ξέθαψες βρε συ?:D
Δεν ξέρω αν το προσέξατε,αλλά το thread είχε ανοιχτεί το...2021 και 3 χρόνια μετά,δεν μάθαμε τελικά τι έκανε ο Σίμος.:ROFLMAO:
 
Η αλήθεια είναι οτι στον ήχο μάλλον δεν έχει επίπτωση το ξύλο λόγω ακριβώς των ηλεκτρονικών.
Ίσως περισσότερο απ' όλα για την κιθάρα. Είναι γνωστό πως οι κιθαρίστες ξοδεύουν περισσότερα για πετάλια, ουάουα, κομπρέσσορες και όλα τα παραφερνάλια παρά για το ίδιο το όργανο.
Στο χέρι όμως υπάρχει διαφορά και μάλιστα εύκολα αναγνωρίσιμη. Άλλη αίσθηση δίνει το ένα ξύλο κι άλλη ένα άλλο.
Δεν ευθύνεται μόνο αυτό για την αίσθηση αλλά έχει το μεγαλύτερο μερίδιο.
Ο κόσμος συνήθως δεν το ακούει και δεν το καταλαβαίνει αλλά αυτή η μοναδική αίσθηση που λαμβάνει κάποιος από το όργανό του είναι ανεκτίμητη για τους μουσικούς.
Η "αισθηση" αυτή δεν εχει επίπτωση στον ήχο όμως μετρήσιμα. Μπορεί να είναι απλά η διαφορά στο βάρος. Η κατανομή βάρους. Πχ πιο βαρύ μανίκι.
Μπορεί να επιρρεασει ψυχολογικά τον μουσικό και να παίξει διαφορετικά/καλύτερα, αλλά δεν έχει να κάνει με τον ήχο που παράγει το ξυλο σε ένα ηλεκτρικό όργανο...
Να μιλούσαμε για ακουστικά όργανα θα μιλούσαμε για χρόνια ερευνών. Που εκεί επιρρεαζει ακομη και το πως είναι κομμένο το ιδιο ξυλο .
 
Το sustain ή ο συνδυασμός του πώς δονούνται οι χορδές σε συνδυασμό με το όργανο δεν επηρρεάζονται από τα ξύλα και την κατασκευή;
 
@songless_bird: Συμφωνώ, δεν επηρεάζει τον ήχο. Αυτό ανέφερα κι εγώ. Στο "χέρι" βέβαια φαίνεται και δεν έχει να κάνει μόνο με το βάρος. Αλλά είναι καθαρά θέμα αίσθησης η οποία, ως γνωστόν, δεν μετριέται.


@tonal: Σε μουσικά όργανα που έχουν ένα σωρό ηλεκτρικά καλούδια δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό. Αν μπουν και στο παιχνίδι τα εξωτερικά συνδεόμενα όργανα - πετάλια για παράδειγμα, ηχεία, κονσόλες, μίκτες κ.λ.π. δεν το αντιλαμβάνεσαι. Ίσως μόνο σε κάποια φάση "unplugged" (όπου μπορούν να παίζουν ακουστικά όργανα με μαγνήτες ώστε δίνουν σήμα σε ηχεία) σε αίθουσα με κορυφαία ακουστική. Και πάλι πρέπει να έχεις πολύ καλό αυτί.
Η μόνη περίπτωση να καταλάβεις διαφορά είναι να έχεις "αρκετά χιλιόμετρα" με συγκεκριμένα μοντέλα σε σημείο που να γνωρίζεις τον ήχο τους με κλειστά μάτια και με την προϋπόθεση πως δεν έχει πειραχτεί το όργανο.
 
Το sustain ή ο συνδυασμός του πώς δονούνται οι χορδές σε συνδυασμό με το όργανο δεν επηρρεάζονται από τα ξύλα και την κατασκευή;
Αμελητέα το sustain αλλα ολα εξομαλυνονται από τα ηλεκτρονικά.

Εδώ κάποτε θεωρούσαν το bolt-on μανίκι ότι υστερεί σε σχέση με το neck through ή το set-neck. Δεν ισχύει...