Upsampling σημαίνει αλλάγή του ρυθμού δειγματοληψίας προς τα πάνω (π.χ. από 44.1 σε KHz 88.2 KHz), κάτι που δεν ισχύει στην προκειμένη περίπτωση. Και όπως πολύ σωστά υποδεικνύει ο φίλος LUXILLA πιο πάνω, δεν είναι μέθοδος ανάκτησης της χαμένης πληροφορίας.
Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία ποιό πρόγραμμα χρησιμοποιείς για να κάψεις δισκάκια CD από τα συμπιεσμένα αρχεία σου mp3, ή wma κλπ, ως προς την ποιότητα του ήχου. Η ποιότητα του δίσκου αυτή καθαυτή και η αξιοπιστία του προγράμματος εγγραφής (burner) είναι άλλο θέμα. Μπορείς πετύχεις το ίδιο είτε με το Dvd Audio Creator, είτε με το Nero, είτε το EAC κλπ.
Το θέμα είναι αν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να το κάνεις. Τα περισσότερα σύγχρονα players διαβάζουν και αναπαράγουν πλέον τα συμπιεσμένα αρχεία μας ως έχουν, χωρίς να χρειάζεται προηγουμένως να έχουμε κάψει τα δισκάκια μας σε CD. Μόνο τα παλιότερα players προηγουμένων γενεών δεν μπορούν. Συνεπώς δεν χρειάζεται να το κάνεις, εκτός αν έχεις κάποιο πολύ παλιό player. Ούτε αλλάζει η ποιότητα του ήχου απ' αυτό.
Η ποιότητα του DAC βεβαίως είναι καθοριστική για την ποιότητα της αναπαραγωγής, όμως μην τα μπερδεύουμε, το DAC υπάρχει πάντα σε κάθε περίπτωση, είτε το βλέπουμε ως εξωτερικό DAC, είτε όχι. (Διότι είναι ενσωματωμένο στο player μας, στην κάρτα ήχου του υπολογιστή μας, στον AV ενισχυτή μας κλπ).
Όσο για την ποιότητα της συμπίεσης σε 256 και 320 kbps, ο φίλος μας LUXILLA, πιστεύει πως διατηρείται το 80-90% της αρχικής ποιότητας. Εγώ θα έδινα αρκετά πιο πάνω (ως 95%)! Διάβασε σχετικά
εδώ:
Αρκεί να σκεφτούμε πόσες παραγωγές CD έχουν κυκλοφορήσει επίσημα βασισμένες σε αρχικές εγγραφές απωλεστικής συμπίεσης (συνήθως Mini-Disk στα 256 Kbps).
Τα πράγματα λοιπόν είναι αρκετά καλύτερα, απ' όσο πολλοί πιστεύουν... :smile: