Εισαγωγικός video edit hardware controller;;

FISHERMANDSL

Senior Member
21 August 2009
382
Ξάνθη
Καλησπέρα, εδω και καιρό με τρώει να πάρω έτσι για "χαβαλέ" ενα χειριστήριο για να κάνω το μοντάζ των miniDV κασετών που έχω.Δουλέυω τελείως ερασιτεχνικά μερικά προγράμματα επεξεργασίας εδω και αρκετά χρόνια. Τα βασικά κόψιμο-ράψιμο,ένωμα..κανά εφφέ μετάβασης, τίτλους αρχής-τέλους. Κύριο πρόγραμμα..adobe pr.cs4. Μετά από ψαξιματάκι δεν ενθουσιάστηκα ομολογώ από αυτά που βρήκα. To Contour Design ShuttlePRO v2 http://retail.contourdesign.com/?/products/23 είναι σε πολύ λογικά πλαίσια τιμής, αλλά θα ήθελα ίσως κάτι περισσότερο. Το να βάλω αυτοκόλλητα με τις συντομεύσεις ή να πάρω ενα έτοιμο πληκτρολόγιο με χρώματιστα κουμπιά είναι εύκολο.Υπάρχει κάποιος άλλος κοντρόλερ σε λογική τιμή με jog dial; Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν πλέον έχει νόημα να πάρεις και μια εσωτερική κάρτα επεξεργασίας πέρα από την ανάγκη για είσοδους a/v.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
 

evanfotis

Moderator
Staff member
26 March 2008
5,372
Υπάρχουν ακόμη πιο οικονομικά Shuttles όπως το Logitech NuLOOQ Navigator, Griffin Technology NA16029 PowerMate , & Shuttle Xpress,
http://www.amazon.com/Shuttle-Pro-Black-Old-Version/sim/B0032XQP1K/2/ref=dp_cp_ob_sw_sexpl
αλλα και τα 3Dconnexion SpacePilot που δέ συμφέρουν με τίποτα κατα τη γνώμη μου.

http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_n...eld-keywords=3Dconnexion+SpacePilot&x=13&y=12

Εγώ έχω κάνει τετοιες λειτουργίες mapped και στο sidewinder x6 πληκτρολόγιο μου το volume & brightness dial όπως και στη wacom intuos τα touchstrips.

Κάρτα AV όπως οι παλιές matrox μονο για επεξεργασία δέ χρειάζονται πια, εκτος αν θέλει κανείς sdi κλπ.
Στη σουίτα της Adobe με μια απλη καρτα γραφικών nvidia χρησιμοποιούνται τα cuda cores για GPU acceleration μέσω του Mercury Engine.
http://www.studio1productions.com/Articles/PremiereCS5.htm
http://blogs.adobe.com/premiereprot...y-playback-engine-and-adobe-premiere-pro.html
 

FISHERMANDSL

Senior Member
21 August 2009
382
Ξάνθη
Και μόλις πριν λίγα λεπτά..σκάλιζα τα ίδια λίνκ..έτσι απλά να ξεφύγω από το κλασσικό πληκτρολόγιο και ποντίκι να δώσω μια πιο "επαγγελματική" χροιά στην διασκέδαση μου. Ευχαριστώ πολύ πάντως που ασχολήθηκες.