Επεξεργασία αρχείων .ts

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2023 την Κυριακή 02 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

dim-grig

New member
21 January 2011
59
Γειά χαρά στην παρέα!

Μήπως γνωρίζει κάποιος πως μπορώ να επεξεργαστώ βίντεο με κατάληξη .ts; (τα αρχεία αυτά δημιουργεί ο δέκτης της Crystal Audio)

Ψάχνω δηλαδή ένα πρόγραμμα που θα μου επιτρέψει να κόψω ένα κομμάτι από το συνολικό βίντεο και να το μετατρέψω σε mpeg2 ώστε να γίνει DVD.

Αν δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα να κάνει και τα δυο, τουλάχιστον να μου τα μετατρέπει σε κάποια μορφή για να τα δουλέψω με το iMovie.

Ευχαριστώ και χρόνια πολλά!
 

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Επειδή τα ίδια αρχεία τα επεξεργάζομαι καθημερινά (.ts) κατέβασε είτε το Turbo HD 264 είτε το Video Converter από το AppStore
 

dim-grig

New member
21 January 2011
59
Re: Απάντηση: Επεξεργασία αρχείων .ts

Τα αρχεία είναι h264. Έχω δοκιμάσει και το MPEG StreamClip και το Premiere, χωρίς αποτέλεσμα. To StreamClip το βλέπει ως unsupported.

Δοκίμασα επίσης το Adapter αλλά δεν μου εμφανίζει το βίντεο στο preview για να το κόψω.

Panosxgr, δεν έχω δοκιμάσει τα προγράμματα αυτά. Θα προσπαθήσω και θα ενημερώσω.
 

dim-grig

New member
21 January 2011
59
Re: Απάντηση: Επεξεργασία αρχείων .ts

Τα νεότερα από τις δοκιμές έχουν ως εξής:

Δοκίμασα και το Elgato Turbo HD264 αλλά και όλα τα δωρεάν προγράμματα από το App Store.

Το μόνο που κατάφερε κάτι είναι το Free Video Converter (App Store) και αυτό το λέω διότι σου δίνει τη δυνατότητα να το εξάγει ως ασυμπίεστο AVI ώστε από εκεί να το περάσεις σε κάποιο άλλο πρόγραμμα και να κάνεις την κοπτοραπτική και την μετατροπή σε όποιο φορμάτ θέλεις.

Καλά όλα αυτά βέβαια, όμως το ασυμπίεστο βίντεο είχε πρόβλημα με την ταχύτητα των καρέ...
 

lesarros

AVClub Addicted Member
6 February 2008
1,392
Athens,Greece
Οσον αφορά το MpegStreamClip για να αναπαράγει και να κάνει convert τα .ts αρχεία πρέπει στο Quicktime να έχουμε το AppleMPEG2Codec.component εγκατεστημένο.
 

dim-grig

New member
21 January 2011
59
Re: Απάντηση: Επεξεργασία αρχείων .ts

Το πρόβλημα λύθηκε!

Μετά την άρνηση πολλών προγραμμάτων να δεχτούν το αρχείο (από τα απλά έως τα Final Cut Pro, Sony Vegas, Adobe Premiere κ.α.) τελικά η λύση βρέθηκε στο Xilisoft Video Converter. Όχι μόνο άνοιξε το αρχείο αλλά και το έκοψε όπως ήθελα χωρίς προβλήματα συγχρονισμού κ.α. Δεν μιλώ βέβαια για κόψιμο χωρίς απώλεια ποιότητας γιατί ο στόχος μου ήταν να το κάψω σε DVD.

Σημειώνω εδώ ότι η δοκιμή έγινε τελικά στην έκδοση του προγράμματος για Windows. Φαντάζομαι όμως ότι και για Mac θα ισχύει το ίδιο.

Φίλε lesarros το MPEG StreamClip δεν δούλεψε παρά το γεγονός ότι υπήρχε το component αυτό (αλλά ούτε και στην έκδοσή του για Windows που ήθελε το QuickTime Alternative 1.81).

Ελπίζω να βοήθησα και όποιον φίλο είχε παρόμοιο πρόβλημα. Καλή χρονιά!