Επίγεια ψηφιακή εκπομπή στην Πελοπόννησο

paksat

AVClub Enthusiast
20 September 2011
1,153
Σάμος
Δωρεάν διαφήμιση του Ναυπλίου από τη Digea

Στο Ναύπλιο γυρίστηκε το μεγαλύτερο μέρος του διαφημιστικού σποτ της Digea, που ξεκινά να προβάλλεται για την μετάβαση της Πελοποννήσου στην ψηφιακή τηλεόραση.

Το σποτ ξεκινά με πλάνα από κτήρια της ιστορικής πλατείας Συντάγματος, που φωτίζονται από το φως του ήλιου που Ανατέλλει. Κατόπιν η τηλεοπτική κάμερα στήνεται στο ρολόι της Ακροναυπλίας και από εκεί συλλαμβάνει το πασίγνωστο και πολυφωτογραφημένο πλάνο της παλιάς πόλης και του λιμανιού του Ναυπλίου, από ψηλά, με το Μπούρτζι στο βάθος.

Στη συνέχεια προβάλλεται μια οθόνη που έχει στηθεί στη μέση της Βασιλέως Κωνσταντίνου (Μεγάλος Δρόμος) από την οποία ξεπετάγεται ο ήλιος που ανατέλει πλέον πάνω από όλη την Πελοπόννησο και ακούγεται το μήνυμα σχετικά με την λειτουργία της Digea.

Τα μοναδικά πλάνα που θα προβάλλονται όλο το μήνα από τους δέκτες όλων των τηλεοπτικών σταθμών είναι μια ακόμα δωρεάν διαφήμιση του Ναυπλίου σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα σε μια περίοδο που ο κόσμος σχεδιάζει τις καλοκαιρινές του εξορμήσεις ή διακοπές (όσοι τουλάχιστον έχουν αυτή τη δυνατότητα).

Υπενθυμίζουμε ότι η εκπομπή Ψηφιακού Σήματος στην Πελοπόννησο θα ξεκινήσει στις 30 Μαΐου 2014.

http://www.moriasnow.gr/article/dorean-diafimisi-nayplioy-apo-digea
 

dikoulen

New member
12 May 2014
5
Γνωρίζει κάποιος τι θα γίνει με τις περιοχές της Πελοποννήσου που στο χάρτη της digea είναι στο λευκό χρώμα;
 

midas

AVClub Enthusiast
11 September 2013
1,199
Ναι, να σου πω κατ' αρχήν πιθανότατα να είναι λιγότερο το λευκό στην πραγματικότητα, δηλαδή μικρότερο κομμάτι που δεν θα βλέπει ούτε με ενισχυτή. Θα γίνει το switch off και θα ανοίξουν τα Κ.Ε. όλης της περιοχής. Τότε θα φανεί το πραγματικό λευκό.
Σε αυτή την περίπτωση για τα κομμάτια αυτά μετά το τέλος της ψηφιακής μετάβασης (δηλαδή μέσα στο πρώτο εξάμηνο της νέας χρονιάς) και εφόσον περιέχονται κατοικημένες περιοχές, θα μπορούν να μπουν μικροί αναμεταδότες (gap fillers λέγονται) σε ίδιες συχνότητες με τα επιτρεπτά ψηφιακά Κ.Ε. της περιοχής. Τις αιτήσεις πρέπει να τις κάνουν οι Δήμοι οι οποίοι θα πληρώνουν ένα ποσό στη Digea και εκείνη τοποθετεί τον αναμεταδότη τον ρυθμίζει και έχει την ευθύνη της συντήρησής του. Υπόψη ότι δεν είναι υποχρεωμένη η Digea να τον βάλει τον πομπό αν δεν ενδιαφερθεί κάποιος από το Δήμο. Ο δε πομπός μπορεί να παίξει όλα τα κανάλια της Digea που δείχνουν και τα μεγάλα Κ.Ε.
Χάρτης κάλυψης βόρειας Πελοποννήσου.
 
Last edited by a moderator:

marine96

New member
23 January 2011
69
Γνωρίζει κανείς αν η ημερομηνία της μεταβίβασης εχει πάει για 27/6?
 

midas

AVClub Enthusiast
11 September 2013
1,199
Φήμες μόνο, περιμένουμε αν έχουμε κάτι σχετικό επίσημα και τι ακριβώς θα είναι αυτό.
 

midas

AVClub Enthusiast
11 September 2013
1,199
Δοκιμαστική εκπομπή-τσεκάρισμα, για λίγη ώρα έδωσε 8 κανάλια.
 

george_naf

Established Member
30 October 2013
134
Ναύπλιο
Έχουμε κάτι νεότερο για την ημερομηνία μετάβασης; Οριστικοποιήθηκε η 27η Ιουνίου; Στο site της Digea γράφει ακόμα 30/5/2014
 

midas

AVClub Enthusiast
11 September 2013
1,199
Τίποτα επίσημο ακόμα. Το μόνο άξιο αναφοράς είναι ότι σταμάτησαν εδώ και δέκα μέρες τα διαφημιστικά στην τηλεόραση για switch off 30/5. Kαι δεν έχουν βγει ακόμα τα ενημερωτικά φυλλάδια που θα περιέχουν και τους χάρτες και τους Τ/Σ και τις συχνότητες που θα χρησιμοποιηθούν (κανονικά αυτό πρέπει να γίνει σε συντονισμό και συνεργασία με ΝΕΡΙΤ). Στο σάιτ αν δεν βγει κάτι καινούργιο σε απόφαση δεν έχουν ιδιαίτερο λόγο να το αλλάξουν (και τι μέρα να πουν ; )
 
Last edited:

george_naf

Established Member
30 October 2013
134
Ναύπλιο
Ήθελα να ρωτήσω κάτι που δεν έχω καταλάβει... Η αναβολή για τις 27/6 είναι για το κλείσιμο των αναλογικών καναλιών (switch off) ή για την έναρξη του ψηφιακού σήματος; Αυτά τα δύο θα γίνουν ταυτόχρονα ή μπορεί να δοθεί το ψηφιακό σήμα στις 30/5 και στις 27/6 να καταργηθεί το αναλογικό σήμα;
 

midas

AVClub Enthusiast
11 September 2013
1,199
Δεν έχει ακόμα εκδοθεί απόφαση αναβολής για 27/6 ούτε για την δυνατότητα-πιθανότητα (για μένα υπαρκτή) να γίνει αυτό που λες π.χ. τα μισά τώρα (όσα είναι έτοιμα της Digea) με switch on και τα άλλα (Digea και ΝΕΡΙΤ) για τότε. Κανονικά σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις switch on και switch off γίνονται ταυτόχρονα με δύο ώρες διαφορά. Αν δεν βγει βέβαια απόφαση άλλη που να καθορίζει κάποια πράγματα αναβολής κλπ, της Digea η υποχρέωση είναι να ανοίξει το ψηφιακό σήμα στην Πελοπόννησο στις 30/5 και να κλείσει το αναλογικό από τα κανάλια της στα ίδια Κ.Ε.
 
Last edited:

arva

AVClub Enthusiast
9 September 2007
1,262
Βάρη Σύρου
Οι όποιες ημερομηνίες υπάρχουν ή "υπάρξουν" είναι καταληκτικές ημερομηνίες κατάργησης αναλογικού σήματος. Αυτό σημαίνει ότι ο νομοθέτης δίνει τη δυνατότητα ενεργοποίησης ψηφιακού σήματος ή/και κατάργησης αναλογικού σήματος ακόμα και νωρίτερα από αυτές τις ημερομηνίες. Αυτά σύμφωνα με το τι ορίζει ο νόμος. Τεχνικά τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Αφ' ενός γιατί δεν μπορούν να συνυπάρξουν αναλογικές και ψηφιακές εκπομπές ταυτόχρονα. Κι αφ' ετέρου επειδή και σε κάποια κέντρα εκπομπής να γίνει νωρίτερα η μετάβαση, θα υπάρχουν άλλα κέντρα εκπομπής που δεν έχει γίνει η μετάβαση και θα παρεμβάλλονται μεταξύ τους. Το πως ακριβώς θα γίνει, θα το δούμε για πρώτη φορά στη Πελοπόννησο.
 

midas

AVClub Enthusiast
11 September 2013
1,199
Όπως λέει και ο arva το πρώτο switch off θα λειτουργήσει αφενώς σαν οδηγός για τα επόμενα αλλά θα μας δείξει και τον τρόπο που λειτουργήσει (αν λειτουργήσει) ένας συντονισμός με τις υπόλοιπες αναλογικές συχνότητες είτε της ίδιας περιοχής που θα παραμείνουν για ένα διάστημα, είτε μιας γειτονικής. Ακόμα το πως θα τροφοδοτηθούν τα Κ.Ε. αποτελεί κάτι που θα το δούμε στο πρώτο switch off. Ο αριθμός των περιφερειακών καναλιών, το bitrate που θα εκπέμπουν, το τελικό ενοίκιο, ο περιορισμός ή το άπλωμα στην πολυπλεξία θα αποτελέσει και ένα κίνητρο για τη συνέχεια για τους υπόλοιπους ειδικότερα των περιφερειακών της Αν. Μακεδονίας-Θράκης- Βορ. Αιγαίου που ακολουθεί μετά την Αττική. Προς το παρόν οι ανακοινώσεις και ενημερώσεις από τη Digea είναι εξαιρετικά φειδωλές κινούμενες στα όρια των αναγκαίων. Περισσότερο συμπεραίνουμε παρά γνωρίζουμε.
 

fanispan

New member
24 November 2007
28
Αυτή είναι η απαντήσει που μου έστειλαν ... Όποτε τίποτα δεν είναι σίγουρο …

Αγαπητέ κύριε ...... καλησπέρα σας.
Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον σας.

Σύμφωνα με ενημέρωση των αρμοδίων Υπουργείων (Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Υπουργείο Επικρατείας) που ορίζουν το χρονοδιάγραμμα της ψηφιακής μετάβασης της χώρας, αναμένεται αναβολή της ημερομηνίας του switch – off στην Πελοπόννησο λόγω τεχνικών θεμάτων διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων.
Μόλις εκδοθεί από τους αρμόδιους φορείς η τροποποιηθείσα Κοινή Υπουργική Απόφαση με τη νέα ημερομηνία θα την επικοινωνήσουμε στα επηρεαζόμενα κοινά.

Σας γνωρίζουμε ότι στο site μας, www.digea.gr υπάρχει ενότητα «Συχνές Ερωτήσεις», η οποία εμπλουτίζεται συνεχώς και μπορείτε να ανατρέξετε για περισσότερες πληροφορίες.

Τμήμα εξυπηρέτησης τηλεθεατών