Επιλογή ενισχυτή και ηχείων

makmp

New member
11 May 2012
3
Παίδες καλώς σας βρήκα!!!
Είμαι νεοεισερχόμενος στο forum (για το οποίο θα ήθελα να σας συγχαρώ!!!), διάβασα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα και θα ήθελα να ακούσω τις συμβουλές σας έτσι ώστε να επενδύσω με "ηχόχρωμα" τον χώρο μου. Ο χώρος είναι 12-13τμ και θέλω να επιλέξω ενισχυτή και ηχεία κυρίως για μουσική ethnic, jazz, rock κλπ. , αν και δεν θα με χάλαγε να βλέπω και καμιά ταινία με αξιοπρεπή ήχο ή ακόμα και ψιλόsurround (στον projector που διαθέτω). Τα ηχεία θα τοποθετηθούν αναγκαστικά ψηλά στα 2,5μέτρα από το πάτωμα (διότι εκεί βγαίνουν τα καλώδια) με κλήση προς τα κάτω και έχω τη δυνατότητα να συνδέσω 4 ηχεία (2 εμπρός & 2 πίσω). Θα είχε νόημα να έχω 4 ηχεία για μουσική? Με 4 ηχεία θα είχα καλύτερο ήχο στις ταινίες από τόσο ψηλά? Ένας ενισχυτής που μου κέντρισε το ενδιαφέρον από τα λεγόμενα στο forum είναι ο Harman Kardon HK3490. Τα χρήματα που θα μπορούσα να δαπανήσω στη παρούσα φάση είναι 1000-1500ευρώ αλλά θα ήθελα μελλοντικά να μπορούσα να επεκτείνω το σύστημα σε αξιοπρεπές home theater κλπ.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 

toliskot

Supreme Member
20 February 2012
4,465
Ραφήνα
Η ''μουσική σκηνή'' συνήθως είναι μπροστά μας. Εκτός αν θέλεις να ανέβεις πολύ σε ένταση.
 

makmp

New member
11 May 2012
3
Δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η ένταση!!! Η ποιότητα του ήχου θα έλεγα μ απασχολεί
 

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
18,619
Αθήνα
Για οποιαδήποτε περίπτωση μουσικής με περισσότερα από 2 ηχεία χρειάζεσαι A/V όπου θα επεξεργάζεται το σήμα μέσω κάποιου DSP. 4 ηχεία που θα παίζουν το ίδιο ανά ζεύγη κάνουν μόνο για καταστάσεις club.

Η χειρότερη επιλογή είναι στέρεο ραδιο-ενισχυτής. Ξεκινάς με A/V και μετά πας σε ολοκληρωμένο με HC passthrough εάν θέλεις να αξιοποιήσεις τα επιπλέον ζεύγος από την αρχή για Home Cinema και μετά να ακούς σοβαρά στερεοφωνικά.
Το κάνεις ανάποδα αν η αξιοποίηση του δεύτερου ζεύγους μπορεί να περιμένει.

Τα εμπρός μπορούν να τοποθετηθούν χαμηλά, αν επεκτείνεις το καλώδιο.
 

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,309
Θεσσαλονίκη
Είναι και μικρός ο χώρος σου βρε πουλάκι μου... τι να τα κάνεις 4 ηχεία ταυτόχρονα? Πάρε ηχεία βιβλιοθήκης για αρχή με έναν avr αφού έχεις βλέψεις και για home cinema και τα άλλα άστα για μετά. Να δεις τι θα γίνεται εκέι μέσα με 2 καλά ηχεία βιβλιοθήκης...
και ναι, βάλτα σε βάση ώστε το ηχείο να είναι στο ύψος του αυτιού σου όταν κάθεσαι για ακρόαση. Με αυτό φυσικά αφού τα έχεις πειραματίζεσαι.
 
Last edited:

makmp

New member
11 May 2012
3
Τι μου προτείνετε λοιπόν για εξοπλισμό? Έστω ότι μιλάμε για 2 ηχεία και ενισχυτή. Ο Harman Kardon HK3490 πως φαίνεται?
 

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,309
Θεσσαλονίκη
δεν αφήνει μελλοντικά δυνατότητα σύνδεσης με avr για μελλοντικό home cinema πάντως. Αλλά η εταιρία γενικά μου αρέσει γιατί γενικά βγάζει πολύ τίμιες μετρήσεις για τα μηχανήματα της. Τα χαρακτηριστικά συμπίπτουν με τις προδιαγραφές. δες και σε ένα διπλανό νήμα για προτάσεις

http://www.avclub.gr/forum/showthre...αι-τη-βοηθεια-σας-για-επιλογη-HiFi-συστηματος