Επιλογή τηλεόρασης 46"-50" 1000 ευρώ.

Darudakos

Established Member
2 August 2011
291
Παιδιά καλησπέρα..
Σας παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό και τώρα μιας και φτιάχνω το σπιτάκι μου σιγά σιγά,
θα ήθελα να επιλέξω τη σωστή τηλεόραση ανάλογα με τις ανάγκες μου βέβαια.
Το ποσό που μπορώ να διαθέσω είναι μέχρι 1000 ευρώ maximum.

Η τηλεόραση κατά κύριο λόγω θα χρησιμοποιείται για ταινίες 1080p - 720p ίσως και 3D αργότερα και θα ήθελα να έχει θύρα
ethernet καθώς έχω βάλει πρίζα δικτύου πίσω από τη τηλεόραση.(Επίσης μεσημεράκια η γυναίκα μου χαζεύει απλά τηλεόραση,όχι κάτι ιδιαίτερο)
Θα ήθελα όμως ο player της να παίζει τα πάντα απαραιτήτως (έχω μια Samsung C530) η οποία παίζει σχεδόν τα πάντα με εξαίρεση κάποια DTS,
όχι όλα,θα ήθελα όμως κάτι ανάλογο.

Ο χώρος είναι φωτεινός μόνο τις πρωινές ώρες καθώς μετά τις 12 ο ήλιος πάει στα πίσω δωμάτια οπότε δεν νομίζω να έχω θέμα αντανακλάσεων.
Η απόσταση θέασης είναι 3 μέτρα,επειδή υπάρχει γωνιακός καναπές θα βλέπει κόσμος και από το πλάι και θα ήθελα να πάω σε 50άρα+ είναι η αλήθεια.

Θα προτείνατε να πάω σε 46 led ή 50+ plasma ?
Η αλήθεια είναι ότι έπαθα πλάκα με τη τιμή της Samsung PS51D530 51" χωρίς βέβαια ethernet,
αν και απ'ότι είδα μπορώ να της αλλάξω firmware και να παίζω ταινιούλες μέσω usb και με τα υπόλοιπα χρήματα να πάρω κάποιο Home cinema το οποίο θα είναι και Media player με ethernet και να βολευτώ έτσι.

Πως σας ακούγονται όλα αυτά ? Έχω πελαγώσει είναι η αλήθεια.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας!!
Νίκος
 
να πάω σε 46 led ή σε 50+ πλάσμα.

τα δεδομένα σου απόσταση θέασης (3μ), ο χώρος (όχι πολύ φωτεινός), η χρήση (ταινίες - οχι παιχνίδια) αλλά κυρίως η απαίτηση για μεγάλη γωνία θέασης (αυτό που λές να βλέπει ο κόσμος από πλάι) φωνάζουν για πλάσμα.

1) samsung p51d6900

http://www.skroutz.gr/s/331001/Samsung-PS51D6900-51.html?keyphrase=ps51d6900

έχει media player που υποστηρίζει εξωτερικούς ελληνικούς υπότιτλους (o καλύτερος ενσωματωμένος ίσως) αλλά δοκιμές του JL_? με player samsung στο avclub motion test έδειξαν ότι παίζει με pulldown.

http://www.avclub.gr/forum/showthre...ration?p=1056353580&viewfull=1#post1056353580

2) panasonic 50st30

http://www.skroutz.gr/s/330760/Panasonic-TX-P50ST30E.html?keyphrase=50st30

εδώ ο player δεν έχει δυνατότητες (μη υποστήριξη ελληνικών υποτίτλων και αν δεν θές να παιδεύεσαι με μετατροπές) θα πρέπει να καταφύγεις στην λύση ενός εξωτερικού όπως της crystal audio ή το wd live 2011

3) LG 60pz250

http://www.skroutz.gr/s/331152/LG-60PZ250-60.html?keyphrase=lg+60pz250

εδώ είναι περίπτωση το μέγεθος μετράει και αν η χρήση της είναι για ταινίες 720-1080 ίσως θα πρέπει να την προτιμήσεις.

και εδώ ο player δεν αποδικοποιεί dts και θα χρειαστεί να καταφύγεις σε κάποιο εξωτερικό.

πάντως αν σκοπεύεις να "κτίσεις" ένα σύστημα γύρω από την τηλεόραση ένα mp θα σου χρειαστεί.

για όλα τα μοντέλα ερωτηματικό για διαθεσιμότητα μιας και τον επόμενο μήνα αλλάζουν τα μοντέλα σε φετινά 2012. το αν αξίζει η αναμονή δεν ξέρω γιατί το budget είναι σχετικά σφικτό και συνήθως ξεκινούν ψηλότερα από τα μοντέλα που αντικαθιστούν.

ελπίζω να βοήθησα.
 
Last edited:
Εννοείται ότι βοηθάνε όλα αυτά..
Η samsung ήταν η πρώτη επιλογή με τι μικρή έρευνα που έκανα..
Όταν λες ότι παίζει με pulldown τι εννοείς ?

Οταν λες εξωτερικό media player κάτι τέτοιο θα με κάλυπτε ?
http://www.skroutz.gr/s/351515/Crystal-Audio-MediaMatchBox.html

Και τέλος νομίζεις ότι 60άρα για 3 μέτρα δεν είναι μεγάλη ?

Ευχαριστώ πολύ!
 
οτι τις ματρόσκες 1080-720 δεν τις παίζει στα 24p αλλά στα 60 με 2:3 pulldown. βέβαια το τεστ έγινε στον Player της d8000 (led) αλλά φαντάζομαι ο ίδιος είναι σε όλη τη σειρά.

ναι αλλά με μιά προυπόθεση. οτι θα συνδεθεί με hdmi στην τιβι ή σε ενισχυτή πολυκάναλο με hdmi. αν θές να το συνδέσεις σε παλιό ενισχυτή (coaxial - optical) περνάει πολυκάναλο μόνο από hdmi. έλεγχος στο νήμα του μήπως έχει αλλάξει κάτι ή δεν θυμάμαι καλά.

για τηλεοπτικό ίσως/ ναι . για ταινίες 720-1080 όχι. βέβαια απαντάει κάποιος που βλέπει σε 107 ίντσες από τα 3.40.
 
Με σειρά προτεραιότητας: Panasonic GT30, Panasonic G30, Panasonic ST30, Samsung D6900. Θεωρώ δεδομένη την αγορά ενός εξωτερικού media player, στα 60-100 ευρώ, οπότε ανάλογα με το συνολικό ποσό που μπορείς να διαθέσεις βλέπεις και κρίνεις.
 
αν πάς σε λύση εξωτερικού media player ναι 50gt30 1η επιλογή από 50άρα. έχει δίκιο ο μιχάλης. (έχει πέσει τόσο κάτω???- δεν το πήρα χαμπάρι - λούκουμος). η g30 είναι 2d αλλά εξίσου κορυφαία στα χρήματα της.
 
Το κουτάκι αυτό τα παίζει όλα ?? Και εικόνα και ήχο τα πάντα ?
 
Μια χαρά player είναι αλλά μέχρι τα 100 μπορείς να βρεις ακόμα καλύτερα, με καλύτερο χειριστήριο πάνω από όλα.
 
Δεν βλέπω να έχει οπτική έξοδο για να συνδεθεί σε Home cinema..
Πως συνδέεται ?

Η ιδέα πάντως της Panasonic GT30 αρχίζει και μου αρέσει πολύ.
Θα την έχει άραγε σε κανένα Media markt να τη δώ απο κοντά ?
 
στο έγραψα και πιο πάνω. αν θές να το συνδέσεις με ενισχυτή με οπτική coaxial για πολυκάναλο δεν σου κάνει. πάς σε wd tv live 2011 που έχει οπτική.
 
Απάντηση: Re: Επιλογή τηλεόρασης 46"-50" 1000 ευρώ.

Θα την έχει άραγε σε κανένα Media markt να τη δώ απο κοντά ?

Έχουν σταματήσει να προμηθεύονται Panasonic από πέρσι.
 
πλαισιο - κωτσο - public αν και δεν ξέρω από διαθεσιμότητα τι γίνεται. πρόσεξε μην σου προτείνουν τίποτα τσακάλια καμμιά εκθεσιακή. το κάνουν τέτοιες εποχές για να ξεστοκάρουν. μακριά.
 
Re: Απάντηση: Re: Επιλογή τηλεόρασης 46"-50" 1000 ευρώ.

Έχουν σταματήσει να προμηθεύονται Panasonic από πέρσι.
Eυχαριστώ Μιχάλη,με γλίτωσες από τσάμπα βόλτα!
 
Συμφωνείτε όλοι για 50'' Gt30 ??

Λέω να πάω να τη δώ σήμερα και να τη κλείσω!

Επίσης ο wd tv live 2011 media player θα μπορεί να βγάζει ήχο σε Home cinema και να παίζει απο Ethernet απευθείας απο το Pc ?

Eυχαριστώ ρε παίδες,είστε υπέροχοι!
 
...

Επίσης ο wd tv live 2011 media player θα μπορεί να βγάζει ήχο σε Home cinema και να παίζει απο Ethernet απευθείας απο το Pc ?

Eυχαριστώ ρε παίδες,είστε υπέροχοι!

Ο WD TV Live Gen 3 κάνει αυτά που λες, + έχει και ασύρματο, αλλά ασύρματα 720ρ παίζει με σπασίματα ....
 
Ο μαμα player της panasonic gt 30 τι δεν θα παίζει ακριβώς ?
Μόνο Dts ήχο ?

Aπο mkv 1080p είναι οκ ?

Εννοώ ότι αν δεν χρησιμοποιήσω mp,αν τα παίζει όλα τα υπόλοιπα,μήπως όπου βλέπω DTS το μετατρέπω μόνος μου σε ac3 ?