Epson 700 και DVD απο PC

ak170805

New member
27 October 2007
20
Νέο Ηράκλειο
Σας χαιρετώ όλους. Απίστευτη πηγή γνώσεων το Forum αλλα δύσκολο να τα μάθει ολα κανείς κάποιος μη γνώστης όπως εγώ. Διαβάζοντας οσα μπορούσα κατέληξα σε έναν Epson 700 .Με παλιά μηχανήματα συνέδεσα ενα
laptop

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977907&product=985546

που έχω απο την δουλειά που εχει και HDMI . Αλλα φίλοι μου ολα καλά αλλά οταν βάζω DVD δεν το βλέπω στον projector. Και σε παράθυρο ακόμα βλέπω τα υπόλοιπα αλλα το παράθυρο του DVD μαύρο είτε με το POWER DVD ειτε με το Media player Classic.
Σημειώνω καμμια ρύθμιση δεν εχω κάνει στον Epson -δεν ξέρω άλλωστε ακόμη να κάνω.
Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει υποχρεωμένος..

ΥΓ Χάρηκα πολύ που γνώρισα κάποια παιδια στην έκθεση και ελπίζω να μην ειναι η καταστροφή μου αυτο το forum..
 

Θοδωρής Ρ.

AVClub Addicted Member
Μάλλον δουλεύεις σε clone, δηλαδή λειτουργούν ταυτόχρονα και το μονιτορ του λαπτοπ και ο προβολέας.
Από το μενού της κάρτας γραφικών σου επέλεξε single view, να δίνει δηλαδή εικόνα μόνο στον προβολέα και καθόλου στην TFT και όλα θα είναι ΟΚ.
 

ak170805

New member
27 October 2007
20
Νέο Ηράκλειο
Executive ευχαριστώ .. Δούλεψε και το forum αρχισε να αποσβένει ... Κρατιέμαι για να μην ποστάρω καμμια 1000ρια απορίες ακόμη...
 

ak170805

New member
27 October 2007
20
Νέο Ηράκλειο
Σε συνέχεια των προηγούμενων τωρα βλέπω το εξης :
ΟΤΙ ανάλυση και να εχει το laptop ποτε δεν βλέπω πλήρη οθόνη στον προτζεκτορα.Μου τρωει την γραμμή Εργαλείων και κάτι απο τα αριστερά και τα δεξιά. Παντα απο HDMI .Καμμια συμβουλή ?
(Δευτερη απορία σε μια εβδομάδα -με το μαλακό πάω...)
 

Θοδωρής Ρ.

AVClub Addicted Member
Η ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ανάλυση που πρέπει να στέλνεις στον προτζέκτορα είναι η φυσική του ανάλυση, δηλαδή 1280*720. Τίποτα άλλο.
Δοκίμασε αυτή και τσέκαρε παλι αυτό που λες.
Αν εξακολουθεί τότε πρέπει να μπούμε στο μενού του προβολέα να διορθώσουμε το overscan.
 

ak170805

New member
27 October 2007
20
Νέο Ηράκλειο
Διαπίστωσα οτι οταν συνδέω τον προβολέα και δουλέυω την εικόνα μόνο εκεί απο μόνα τους τα Vista γυρνάνε την ανάλυση στα 1280*720. Απο εκεί και πέρα στο μενού του προβολέα ASPECT -το μόνο απο αυτά που ειδα που μπορώ να ρυθμίσω τρόπο προβολής - απενεργοποιούνται ολες οι επιλογές και απο τις 2 που μένουν ενεργές καμμία δεν μου δίνει ολη την επιφάνεια εργασίας.
Τον ορο overscan δεν τον συνάντησα στο μενού και ουτε κατι αλλο μέχρι στιγμής που να βοηθάει. Η δε διαφορά ποιοτητας του HDMI ειναι τοσο μεγάλη απο του S video που με εχει εκνευρίσει η ιδέα να αλλάξω σύνδεση...
 

ilias

Supreme Member
18 June 2006
9,150
Bratislava
Το overscan στον επσον ονομαζεται αλλοιως... Στις advanced ρυθμισεις εχει μια επιλογη output scaling: normal / expand. Εδω επιλεγεις το overscan αλλα δεν ξερω αν θα σου λυσει το προβλημα.
 

ak170805

New member
27 October 2007
20
Νέο Ηράκλειο
Κι ομως ilias. Στο output scaling η τρίτη επιλογή Larger ΕΔΩΣΕ λυση..
(πολλά ευχαριστώ και στους δυο..)
Επιτέλους εχω ολόκληρη την επιφάνεια εργασίας κι εκτός όλων των άλλων μπορώ να δουλέψω και σε επαγγελματικό περιβάλλον..
Κάνοντας ενα mini review για την πρώτη εβδομάδα και χρησιμοποιώντας κυρίως laptop μπορώ να σας πώ τα εξής -για τα δικά μου μάτια..
Η τηλεόραση - με το usb της pinnacle που εχει και ψηφιακό δέκτη-οριακά ανεκτή το αναλογικό ,σαφώς καλύτερο το ψηφιακό. Το NBA απο το sport+
βλέπεται απο τα 3,3 μετρα στις 55 περίπου ιντσες χωρίς πρόβλημα.
Τα DVD πολύ καλα τα παιδιά την έχουν καταβρεί να βλέπουν Nεμο πχ τόσο μεγάλο.
Τα καλύτερα όμως είναι τα HD trailer με WMV από την Microsoft.Μετά δεν μπορείς να δείς τίποτα άλλο….Κι όπως ξαναείπα το HDMI όλα τα λεφτά.
Θα συνιστούσα αν κάποιος σκέφτεται για laptop μην αγοράσει κάτι χωρίς αυτό..
 

Θοδωρής Ρ.

AVClub Addicted Member
Φίλε μου δυτυχώς δεν ξέρω το μενού του epson, πάντως προσπάθησε είτε διαβάζοντας μέσα στο internet είτε αν μπορεί να σε βοηθήσει κάποιο άλλο μελος, να βρεις την επιλογή που βάζει το overscan στο μηδέν. Λογικά αυτό πρέπει να γίνεται μέσα από το κρυφό μενού.
Ακόμα κι αν τώρα βλέπεις όλη την επιφάνεια εργασίας, αυτό το "larger" με προϊδεάζει ότι έχει κάποιο βαθμό overscan. Αν αυτό είναι έστω και 1%, τότε δεν μπορείς να έχεις το λεγόμενο 1:1 pixel mapping. Δηλαδή το ένα πιξελ του υπολογιστή σου να αντιστοιχεί σε ένα πίξελ του προβολέα, χοντρικά. Αν πετύχεις το 1:1 ότε θα δεις τεράστια διαφορά στην εικόνα σου, θα καθαρίσει μονομιάς.
Ψαξτο λιγάκι παραπάνω, το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο.