Ερώτηση για dlna

kover

AVClub Enthusiast
Για να παίξει μια τηλεόραση αρχεία απευθείας από το δίκτυο, πρέπει να είναι dlna certified ή είναι κάτι άλο που πρέπει να έχει? Το setup μου έχει στο δίκτυο ένα media player Dune D1 και ίσως στο μέλον ένα nas server.
 

Carrion

Established Member
19 September 2009
122
Αθήνα
Για να παίξει μια τηλεόραση (ή οποιαδήποτε συσκευή) κάτι (πολυμέσα) από το δίκτυο θα πρέπει να μπορεί να διαβάσει αρχεία χρησιμοποιώντας κάποιο πρωτόκολλο.
Στην περίπτωση μας και για να μην σε μπλέκω με τεχνικά που δεν χρειάζεται, θα ακούσεις 2 "τρόπους" που να μπορεί να διαβάσει αρχεία πολυμέσων κάποια συσκευή, SMB/CIFS και το DLNA.
Πάντως, επειδή αναφέρεις το setup σου, με το Dune είσαι άρχοντας. Διαβάζει αυτό από το δίκτυο τα αρχεία και τα δείχνει στην TV.
Για το αν είναι DLNA certified η τηλεόραση σε απασχολεί στην περίπτωση που θες να παίξει εκείνη τον ρόλο του media player. Να δεις δηλαδή ένα αρχείο χωρίς να ανοίξεις το DUNE.
 

kover

AVClub Enthusiast
Ωραία, άρχισα να τα ξεμπλέκω τώρα. Αυτή τη στιγμή ό,τι έχω σε αρχείο media βρίσκεται στο dune, οπότε θα πρέπει να είναι συνεχώς ανοιχτό.

Ερώτηση μήπως γνωρίζεις.

Εχω skyuk και θα ήθελα, αν γίνεται, μέσω δικτύου να μπορώ να βλέπω το κανάλι που παίζει σε οποιαδήποτε συσκευή του σπιτιού. Η μοναδική έξοδος του αποκωδικοποιητή είναι hdmi και αυτή τη στιγμή πηγαίνει στη τηλεόραση.
 

Carrion

Established Member
19 September 2009
122
Αθήνα
Χμμ με πιάνεις αδιάβαστο!
Πάμε σε χωράφια με δορυφορικούς δέκτες και άλλα καλούδια (πχ HDMI Transmitter) που δεν το 'χω και πολύ.
Δυστυχώς δεν γνωρίζω τόσα ώστε να βοηθήσω.