Ερώτηση για μηχανόβιους...

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
29,333
Αθήνα
Έχετε περιθώριο να πείτε ότι γουστάρετε μέχρι τέλος Αυγούστου. Μετά μάλλον θα είναι αργά.
icon10.gif


Θέλω μιά μηχανή για την πόλη. Τα ταξίδια που θα κάνει θα είναι σχετικά λίγα, άντε 5-6 Σ/Κ το χρόνο.
Και το ερώτημα είναι το εξής:

Αυτό;

373bike_VStrom-DL1000GT-Static.jpg


αυτό;

honda-transalp-700.jpg


ή αυτό;

00120Mana2085020GT_600.jpg




Έχω μπλεχτεί λίγο...
To V Strom μ´αρέσει πάρα πολύ, είναι καλό για ταξίδια αλλά στην πόλη το Transalp είναι πιό βολικό, κι επιπλέον "δεν σπάει δε χαλάει". Εμφανισιακά προτιμώ το V Strom.
Η τρίτη επιλογή (όπου το είπα με έκραξαν
icon11.gif
) είναι το Aprilia Mana GT. Τρομερή τεχνολογία και το γεγονός οτι - άν θέλεις - γίνεται και πλήρως αυτόματο βοηθάει κάποιον να περάσει πιό εύκολα από το Scooter στη μηχανή.
Οι τιμές είναι Transalp 7,000 E, V Strom 7,500 Ε και Mana GT 8,700 Ε.

Αν και προβλέπω οτι το Aprilia θα το "σκίσετε"
icon7.gif
, ακούω τις απόψεις σας.
 

mr_rebelos

Μέλος Σωματείου
10 July 2006
11,510
Κερατσίνι
Εγω εχω να σου πω οτι δεν ειναι για την ηλικια σου αυτα. Και μην ξεχνας οτι ο γερος παει ή απο πεσιμο ή απο χεσ.........
 

Gojakla

Supreme Member
20 May 2009
5,856
Εγώ θα σου έδινα ακόμα μια επιλογή, και σκέψου την καλά...

kawasaki_versys_2009_01.jpg



Στα σωστά κυβικά.
Μοτέρ άσπαστο.
Όμορφο. (ντάξ' υποκειμενικό)
Πολύ καλά περιφερειακά.
Ταξίδια οκ. (Ειδικά με την συχνότητα που λές ότι θα γίνονται.)
Τιμή Αντιπροσωπείας: 7350εούρος. (Σίγουρα παίζει και πιο κάτω στα μαγαζιά.)

-bye-
 

nsamar

AVClub Addicted Member
18 June 2006
1,915
Washington, DC
Vstrom! Το εχει φιλαρακι και σκιζει... Το transalp (παρόλο που είμαι καβαλάρης ενος μοντέλου του 2003) το θεωρώ ξεπερασμένο, δλδ είλαι παλιό (σίγουρα πετυχημένο) μηχανάκι που έχει φτάσει στα ορια του στο λιφτινγκ από τοτε που βγήκε. Με Ιταλούς δε θα ηθελα να μπλεξω με τιποτα.
 

geodengr

AVClub Addicted Member
Φίλε Μπάμπη αυτό που προτείνει o Gojakla είναι το ER-6n μοντέλο 2009. Εγώ αγόρασα πρίν 1 μήνα περίπου το ER-6f μοντ. 2008, που είναι ακριβώς η ίδια μηχανή με το n αλλά με διαφορετικά πλαστικά και όργανα (πολύ καλύτερα κατ' εμέ), με: 1) φούλ φαίρινγκ, 2) με εργοστασιακή σχάρα και εργοστ. βαλίτσα, 3) με τα προστατευτικά μανιτάρια 4) με πληρωμένα τα τέλη μεταβίβασης, 5) επίσης τα τέλη κυκλοφορίας και 6) ακόμη και τα έξοδα τραπέζης!!!
Όοοοοοολα αυτά μαζί : 6.140 , είπες τίποτα??? Μήπως να τότρεχες λίγο το πράγμα, μπάς και προλάβεις κάνα κομμάτι.
Μιλάμε για μηχανάκι κουκλί, με δαιμονισμένο κινητήρα (δικύλινδρο και χωρίς καθόλου κραδασμούς που με ενοχλούσαν στο "αυχενικό" μου, και γι' αυτό πούλησα την BMW!), με πολύ καλή οδική συμπεριφορά και εξαιρετικά φρένα!
Συνολικά εξαιρετικό :D
Δεν παίρνεις κανα τηλ. τη Lion Motors όσο είναι καιρός???????
(210-77 78 007 Κος Δημ. Καραγιώργος, πές το όνομά μου και την προσφορά που μου έκανε κι αν έχει μηχανή "παζάρεψε για το "κάτιτις" παραπάνω!)
Τι να σου κάνω αν είχες έρθει προχτές σπίτι, θα την έβλεπες κιόλας και είναι και άκρως ερωτεύσιμη!!!


Φιλικά
Γιώργος.
 

Gojakla

Supreme Member
20 May 2009
5,856
Φίλε Μπάμπη αυτό που προτείνει o Gojakla είναι το ER-6n μοντέλο 2009.

37390613.gif
37390613.gif
37390613.gif
37390613.gif



ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ER6. Είναι το VERSYS. :grandpa::grandpa::grandpa:







Iδού τα er6n & f αντίστοιχα:

2006-Kawasaki-ER-6nb.jpg


ER-6f.jpg
 
Last edited:

doros

AVClub Addicted Member
19 June 2006
1,411
Ηράκλειο Αττικής
suzuki ή kawasaki. Σύγκρινε χαρακτηριστικά, τιμές, δώρα και εγγύηση και ζήτα να κάνεις ένα test drive πριν αποφασίσεις. Αυτό το τελευταίο μπορεί να σου αλλάξει τη γνώμη τελευταία στιγμή και να σωθείς (π.χ. θέση σέλας, τιμόνι, φρένα να μη σου ταιριάζουν).

Ελπίζω τέλος να οδηγούσες μέχρι σήμερα άλλο δίκυκλο, γιατί αλλιώς και εγώ θα σου έλεγα πως είναι σπορ που το μαθαίνεις μικρός, κατά προτίμηση πριν μάθεις αυτοκίνητο.
 

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
16,861
Aprilia: A πα πα (καλά κάναν και σε έκραξαν όπου το είπες).

Συστάσεις από συνομήλικους / προσωπικό σου υπέρ του είναι προφανές ότι προέρχονται από την ανάγκη τους να ζήσουν την 2η νιότη τους (βλ. Aprilia Red Rose – ενθυμούμαι ήμουν μαθητής τότε – οι φίλοι σου πρέπει να ήταν ήδη τότε οικογενειάρχες). Εσύ έχεις άλλα γι αυτό το σκοπό :p

Kawa: Με όλο το σέβας σε όσους το πρότειναν: Mama mia! Τι έκτρωμα είναι τούτο! :p (το βλέπω στο δρόμο και σκέφτομαι: Πως είναι δυνατόν αυτοί που έφτιαξαν το Z750 (ευτυχής κάτοχος κατόπιν κεραυνοβόλου, οπτικού και μόνο, έρωτα) να έφτιαξαν και αυτό το ʽπράγμαʼ).

Suzuki: Καλό βρε παιδί μου αλλά έχει πήξει η Ελλάδα από δαύτα. Άσε που ποτέ δεν μου έκανε κλικ. Είχα και κάποτε Suzuki και όλο και κάτι έβγαζε που και που.

Honda: Επιτέλους το ʽμάζεψανʼ (βλ. εκείνο το φρικτό διπλό τελικό στην εξάτμιση που το έβλεπα δεκαετίες τώρα και γελούσα). Πλέον είναι συμπαθές, είναι και Honda. Άρα είναι μάλλον αυτό ακριβώς που θες (all around χρήση).
 

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
94,772
Εκεί ψηλά.....
Κavasaki versys 650

Aprilia mana- pegaso οτι ναναι, οι ανθρωποι ειναι πολυ μπροστα.(Φετος κλεινω 14ο χρονο με εναν Pegaso χωρις κανενα μεγαλο προβλημα)
 

merlin

Established Member
20 October 2008
227
Ηράκλειο
Προτείνω με τη σειρά μου το V-strom. Από την πρώτη στιγμή που το είδα με κέρδισε (και είμαι γενικά δύσκολος!!). Παρ' αυτά θεωρώ ότι η Honda είναι από τις κορυφαίες μάρκες στο χώρο, οπότε όποιο από τα δύο επιλέξεις μέσα είσαι!
Από την άλλη οι Ιταλιάνοι δεν χρήζουν εμπιστοσύνης.
Σε συζήτηση με φίλο που έκανε με παρέα μηχανόβιων βόλτα μέχρι Γαλλία μου είπε ότι τα v-strom 650 που ήταν στην παρέα ανταποκρίθηκαν μια χαρά στις απαιτήσεις του ταξιδιού.
Όπως όμως ειπώθηκε νωρίτερα, ένα test drive δεν βλάπτει!
 
Μπάμπη, καλώς ήρθες στους 2 τροχούς και πάντα όρθιος!!!
Νομίζω ότι γιά αυτά που ζητάς και γιά ότι μπορείς να οδηγήσεις...(γεράματα βλέπεις!!!!)το Suzuki νομίζω ότι φαντάζει η ιδανική πιλογή για εσένα και αυτό θα σου προτείνω και εγω.
Οικονομία-ευελιξία-γκάζια-εύκολο μέσα στην πόλη-σκυλί σε αντοχή-ταξιδιάρικο-άνετο και γιά το δεύτερο άτομο,και μπορεί να φορτωθεί σαν γαιδούρι...τι μένει λοιπόν;
 

McZab

Supreme Member
3 July 2006
4,843
Belleville
Νομίζω ότι το Versys που σου προτάθηκε είναι πιο κοντά στις ανάγκες που περιέγραψες. Οι μηχανές που ανέφερες δεν είναι μηχανές "πόλης". Είναι ψηλές, ογκώδεις και χωρίς ιδιαίτερες ροπές χαμηλά πράγμα που κάνει την οδήγηση στην πόλη πιο ζόρικη. Το μόνο που έχουν είναι σχετικά άνετη θέση οδήγησης.

Βέβαια δεν είμαι και ο πλέον κατάλληλος να σου πω τί θα αγοράσεις λόγω του ότι είμαι της "ευρωπαικής" σχολής πρώτον και κατόπιν θεωρώ ότι πρέπει να αγοράσεις αυτό που σου αρέσει περισσότερο! Αν το δεις μόνο σαν εργαλείο μετακίνησης και δεν το αγαπήσεις, πιστεύω ότι δεν θα το προσέξεις και δεν θα σε προσέξει. Αν σου έκανε κλικ το V-Strom, πάρτο!

ΥΓ. Ως νέος ερωτευμένος κάτοχος Triumph Street Triple δικαιούμαι λίγο συναίσθημα παραπάνω, έτσι? :worshippy:
 
Last edited:

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
16,861
Όπως καταλαβαίνεις Μπάμπη, άκρη δεν θα βγάλεις.

Πάρε όποιο σου αρέσει. Αυτό μετράει παραπάνω.

@ΜcZab: To Speed Triple είναι όντως ο ορισμός του ερωτεύσιμου (όχι για όλους βέβαια).
 

McZab

Supreme Member
3 July 2006
4,843
Belleville
Παρεπιπτόντως, τις απόλυτες απόψεις του είδους "όχι σε ιταλικές", "όχι σε τούρκικες", κτλ, τις θεωρώ λίγο απαρχαιωμένες.
Είμαστε στο 2009 και όσο να είναι και οι Ιταλοί και οι Άγγλοι με 100 χρόνια τεχνογνωσία κάτι έχουν μάθει κι αυτοί οι κακόμοιροι στα μηχανάκια...:ROFLMAO:

Η Honda άλλως τε, το Hornet για παράδειγμα (δεν ξέρω για το Transalp) το φτιάχνει στην Ιταλία και όχι στην Ιαπωνία....:D
 

McZab

Supreme Member
3 July 2006
4,843
Belleville
@ΜcZab: To Speed Triple είναι όντως ο ορισμός του ερωτεύσιμου (όχι για όλους βέβαια).

Άσε φίλε μου...μιλάμε για αρρώστια και το ένα και το άλλο...και να φανταστείς ότι κι εγώ δεν είχα ποτέ ξανά μηχανή στη ζωή μου...-bye-

Όπως κατάλαβα πάντως και ο φίλος Μπάμπης είναι rookie οπότε με όλο το θάρρος θα προτείνω και κάτι ακόμα.

Ό,τι μα ό,τι και να πάρεις, μην εξαντλήσεις το budget σου. Υπολόγισε τουλάχιστον ένα χιλιάρικο επιπλέον για προστατευτικό εξοπλισμό. Μην κάνεις ούτε μέτρο χωρίς σοβαρό κράνος, μπουφάν, γάντια και αν σε παίρνει πάρε και παπούτσια και παντελόνι. Μην τσιγκουνευτείς ούτε λεπτό για ό,τι μπορεί να σου σώσει τη ζωή ή την ακεραιότητα. Καλές βόλτες! -bye-
 

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
29,333
Αθήνα
To V Strom το οδήγησα και μου αρέσει, κι έχει κινητήρα διαμάντι αλλά αυτό το βλέπεις αφού βγείς απ´την Αθήνα.
Σε σχέση με το Transalp είναι όντως πιό ογκώδες και πιό δύσχρηστο για την πόλη, το Honda λόγω γωνίας κάμπερ μανουβράρει πιό εύκολα σε μικρό χώρο, ειδικά αν θές να στρίψεις κάπου επί τόπου.
Για Kawasaki είμαι λίγο αρνητικός, όχι για κάποιο συγκεκριμένο λόγο αλλά δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη, μάλλον ψυχολογικό είναι.
Για το Aprilia δεν ξέρω πολλά... Σταματημένο το ερωτεύτηκα και σταματημένο το καβάλησα, μπορεί και να μην είναι όπως νομίζω. Φίλος όμως που έχει αντιπροσωπεία επιμένει:
"-Πάρτο, κι αν δεν τρελαθείς, φέρτο όποτε θές και πάρε όποιο άλλο θές" μου λέει. Υ' όψιν ορι έχει ετοιμοπαράδοτα και V Strom και Transalp.
Πές πές κοντεύει να με πείσει. Επειδή όμως πρίν το τέλος Αυγούστου δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω κάποια κίνηση είπα να μαζέψω κι απ´εδώ γνώμες και εμπειρίες.
 
Last edited: