ΕΡΤ NEWS SD

NetSurfer_g7

Established Member
2 September 2018
250
Αθήνα
Κι εγω στο 11 το εχω βαλει και στις 2 τηλεορασεις,με την λογικη να ειναι ολα τα HD καναλια στις πρωτες θεσεις (1-11) ,απ το 12 και μετα να ξεκινανε τα sd(ρικ,ξενα,βουλη,περιφερειακα),μετα οι sd εκδοσεις των πανελλαδικων και στο τελος της λιστας τα ραδιοφωνα.
Σχετικα με τον συντονισμο,το ποιο ευκολο και πρακτικο ειναι ο χειροκινητος συντονισμος (επανασαρωση στις συχνοτητες της ΕΡΤ),αντι για τον αυτοματο συντονισμο που θα κανει μπαχαλο την σειρα ολων των καναλιων.Με τον χειροκινητο συντονισμο το πολυ πολυ να χαλασει μονο η σειρα των καναλιων της ΕΡΤ που ειναι πολυ πιο γρηγορο να φτιαχτει απο το να πρεπει να κατσεις να ταξινομησεις ολοκληρη την λιστα των καναλιων απο το μηδεν.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ

sotiris4

AVClub Enthusiast
4 May 2015
779
νομιζω ελαχιστοι θα το τοποθετουσαν στη θεση 4. ολοι ειμαστε συνηθισμενοι απο τη δεκατια 90 να εχουμε τα 3 καναλια της ΕΡΤ και τα ιδιωτικα στις θεσεις 4-9. το 10αρι παει στο Μακεδονία tv οποτε στο 11 ειναι μια χαρα το ερτ news. Προσωπικα μετα απο τα 11 hd εχω το εψιλον που μοιαζει με πανελλαδικο και ακολουθουν το τοπικο της πολης μου, το εκκλησιαστικο 4Ε στον ταιριαστο αριθμο 14, τα τοπικα της Θεσσαλονικης, τα τοπικα των γυρω πολεων και στο τελος nickelodeon, βουλη, ρικ και ξενα.
 
  • Like
Reactions: Hacker?pcs

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,739
Όντως. Και εγώ στην θέση 11 το έβαλα. Στην θέση 4 είχα το ΕΡΤ SPORTS επειδή τότε είχε κλείσει το MEGA που πάντα το είχα στην θέση 4, και είχε μείνει μαύρο. Για λίγο το είχα αφήσει έτσι, και όταν άνοιξε το ΕΡΤ SPORTS το έβαλα εκεί. Μετά έκλεισε το ΕΡΤ SPORTS, ξανάνοιξε το MEGA, και μπήκε πάλι στο 4.
Στα πρώτα 10 έχω και εγώ τα HD, το ΕΡΤ NEWS το έβαλα στο 11 μόνο και μόνο γιατί είναι το ίδιο κουμπί. Με ένα πάτημα στο κουμπί 1 πάω στο ΕΡΤ1, με 2 πατήματα πάω αμέσως στο ΕΡΤ NEWS. Έτσι μπορώ να δω αμέσως αν έχουν κοινή εκπομπή, ή αν το ΕΡΤ NEWS έχει κάποια ενημερωτική εκπομπή.

Επίσης, να πω ότι δεν εμφανίζουν όλες οι συσκευές αμέσως όλες τις αλλαγές που γίνεται σε μία συχνότητα, ώστε να εμφανιστεί μόνο του το ΕΡΤ NEWS. Αυτό το κάνουν μόνο οι συσκευές που έχουν την λειτουργία αυτόματης σάρωσης, ώστε να βρίσκουν μόνες τους τις αλλαγές. Σε αυτές θα εμφανιστεί μόνο του το ΕΡΤ NEWS. Οι υπόλοιπες θέλουν χειροκίνητη σάρωση.
Θυμάμαι μάλιστα σε έναν πολύ δημοφιλή εξωτερικό ψηφιακό δέκτη που είχαμε πολλοί παλιότερα, η αυτόματη σάρωση χάλαγε και την σειρά των καναλιών. Και επειδή έκανε από μόνος του σάρωση χάλαγε συνέχεια η σειρά των καναλιών. Μπορεί και 2 ή 3 φορές την μέρα. Μέχρι που ο τεράστιος Άγγελος (talos), που έκανε θαύματα τότε εδώ μέσα, επικοινώνησε με την εταιρία και τους έπεισε να φτιάξουν νέο λογισμικό με την δυνατότητα να απενεργοποιείται η αυτόματη σάρωση, και να γίνεται μόνο χειροκίνητα.

Επίσης, κάτι περίεργο γίνεται και με τα κανάλια του ΕΡΤ NEWS. Στην τηλεόραση της μητέρας μου, που δεν έχω κάνει σάρωση γιατί θα χαλάσει η σειρά των καναλιών όπως έχω πει προηγουμένως, υπήρχε ένα κανάλι από την τελευταία σάρωση που είχα κάνει, μάλλον τότε με την αλλαγή των συχνοτήτων που είχε γίνει πριν μερικά χρόνια, με το όνομα ΕΡΤ 1. Δηλαδή δίπλα στο ΕΡΤ 1 υπήρχε και μία τελεία. Κάποιο δοκιμαστικό κανάλι που είχε η ΕΡΤ για τις δοκιμές της μετάβασης και της αλλαγής των συχνοτήτων είχαμε πει τότε.. Αυτό το κανάλι έδειχνε την ΕΡΤ1.
Αλλά κάποτε αυτό το κανάλι σταμάτησε να εκπέμπει, και έγινε μαύρο. Στον δικό μου δέκτη, που κάνω συχνά σάρωση, αυτό το τελεία ΕΡΤ 1 ξανακατέβηκε, με εικόνα κανονικά. Στην μητέρα μου έμεινε μαύρο, αφού δεν έκανα σάρωση.
Χθες που κοίταξα στης μητέρας μου είδα ότι αυτό το τελεία ΕΡΤ 1 ξαφνικά και από μόνο του, χωρίς σάρωση, έφυγε το μαύρο και μπήκε το ΕΡΤ NEWS. Αλλά με όχι και τόσο καλή εικόνα. Για την μητέρα μου μία χαρά είναι, γλιτώνω και την σάρωση, αλλά μου έκανε εντύπωση. Έχει λογότυπο ΕΡΤ NEWS HD, αλλά δεν μου μοιάζει με HD. Στον δικό μου δέκτη το τελεία ΕΡΤ 1 δείχνει κανονικά την ΕΡΤ 1.
Αλλά στον δέκτη μου το ΕΡΤ NEWS HD είναι HD, σύμφωνα και την ένδειξη που υπάρχει στον δέκτη μου.
Έκανα στον δέκτη μου σάρωση, αφού δεν χαλάει η σειρά των καναλιών, και εμφανίστηκε ένα καινούριο κανάλι, με λογότυπο ΕΡΤ NEWS HD, αλλά με ποιότητα SD. Δηλαδή όπως όλα τα κανάλια, υπάρχει το ΕΡΤ NEWS HD και το ΕΡΤ NEW SD, αν και στο λογότυπο γράφει ΕΡΤ NEWS HD.

Αυτό αποδεικνύει και κάτι άλλο. Όταν κόπηκε το ΕΡΤ SPORTS αυτό έγινε με την δικαιολογία ότι δεν χωράνε στην συχνότητα της ΕΡΤ τόσα κανάλια, ότι καταλώνεται όλο το bandwidth αλλά και πάλι δεν φτάνει με αποτέλεσμα να έχουν όλα τα κανάλια λιγότερο καλή εικόνα από όσο θα μπορούσαν να έχουν, και ότι το ΕΡΤ SPORTS θα πρέπει να γίνει SD ή να κοπεί. Αντέδρασε πολύς κόσμος, μεταξύ τους και εμείς, και το ΕΡΤ SPORTS έμεινε για λίγο HD και μετά κόπηκε.
Τώρα έχουν προστεθεί το ΕΡΤ NEWS HD, το ΕΡΤ NEWS SD αυτό το τελεία ΕΡΤ 1, μερικά ραδιόφωνα ακόμα, και όλα παίζουν μία χαρά. Αυτό δείχνει ότι δεν υπήρχε κανένα θέμα με το bandwidth για το ΕΡΤ SPORTS, από τα πιο χρήσιμα κανάλια για εμάς που δεν είχαμε συνδρομητική τηλεόραση τότε, και το κανάλι έκλεισε απλά γιατί θέλανε να το κλείσουν, η νέα τότε ακόμα κυβέρνηση και η νέα διεύθυνση που είχε διοριστεί. Προφανώς για κάποιους οικονομικούς λόγους, αφού τότε και για αρκετό καιρό η ΕΡΤ δεν έπαιρνε και τις αθλητικές διοργανώσεις που πάντα έπαιρνε. Αλλά μάλλον και για κάποιους ιδιοληπτικούς λόγους, πχ τα ιδιωτικά κανάλια είναι καλύτερα να παίρνουν και να πληρώνουν τις αθλητικές διοργανώσεις κτλ.
Το ΕΡΤ SPORTS υπάρχει στο ΕΡΤ FLIX, που είναι πολύ καλή προσπάθεια, αλλά μόνο μέσω ίντερνετ. Δηλαδή μόνο στον υπολογιστή μου, όχι στην μεγαλύτερη οθόνη της τηλεόρασης, μπροστά στον καναπέ κτλ. Ή θα το βλέπω δηλαδή στην μικρή οθόνη του Laptop, ή θέλει τεράστια υπομονή γιατί έχω μεν Android TV Box στην τηλεόραση μου, αλλά σχετικά αδύναμο, και η εφαρμογή αλλά και η σελίδα του ΕΡΤ FLIX είναι τρομερά βαριά και δεν έχω ποτέ την υπομονή να φορτώσει πλήρως η σελίδα και να δω όλες τι κατηγορίες που διαθέτει.
 
  • Love
Reactions: Hacker?pcs

Psilos2003

Senior Member
17 October 2013
450
Το ΕΡΤ 1. και το ΕΡΤ News (SD) είναι στο 2ο mux μαζί με τις ΕΡΤ 2 HD και ΕΡΤ 3 HD.
Το ΕΡΤ News HD είναι στο 1ο mux μαζί με την ΕΡΤ 1 HD.
 

sotiris4

AVClub Enthusiast
4 May 2015
779
το ert news στη 2η συχνοτητα που βρισκονται τα ΕΡΤ2HD, ΕΡΤ3HD συνεχιζει να γραφει ΕΡΤ NEWS HD παρολο που εκπεμπει σε ποιοτητα sd 576. ποσο κοπο θελει για να σβησουν το HD απο το λογοτυπο? Αν π.χ. εγγραφε σκετο ert news και εξεπεμπε σε HD δεν θα υπηρχε θεμα αλλα το αντιθετο δειχνει καπως αντιαισθητικο.
 

pc.nek

AVClub Enthusiast
18 May 2021
920
το ert news στη 2η συχνοτητα που βρισκονται τα ΕΡΤ2HD, ΕΡΤ3HD συνεχιζει να γραφει ΕΡΤ NEWS HD παρολο που εκπεμπει σε ποιοτητα sd 576. ποσο κοπο θελει για να σβησουν το HD απο το λογοτυπο? Αν π.χ. εγγραφε σκετο ert news και εξεπεμπε σε HD δεν θα υπηρχε θεμα αλλα το αντιθετο δειχνει καπως αντιαισθητικο.
προφανώς έχουν πάρει την μετάδοση από το HD και γιαυτό δεν έχει και πληροφορίες EPG