ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3

ln()

Supreme Member
1 February 2007
5,500
Βόλος
Και ποιο είναι το απλούστερο σύστημα διανομής; Τα FM, που όλοι έχουν δέκτη και που θέλουν να τα καταργήσουν με το ζόρι.
 
  • Like
Reactions: kurkosdr

paksat

AVClub Enthusiast
20 September 2011
1,202
Σάμος
70 χρόνια λειτουργίας του Δεύτερου Προγράμματος, 1952-2022

Ήταν Κυριακή 11 Μαΐου του 1952 όταν έγινε η επίσημη έναρξη του Δεύτερου Προγράμματος στις 6 το απόγευμα με αγιασμό. Θα ακουγόταν στο εξής παράλληλα με το Εθνικό Πρόγραμμα του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αθηνών και ο ακροατής θα είχε να επιλέξει. Στην εναρκτήρια εκπομπή, ο τότε πρόεδρος του ΔΣ του ΕΙΡ Μιχάλης Στασινόπουλος και ο γενικός διευθυντής, στρατηγός Χριστόδουλος Τσιγάντες παρουσίασαν το νέο Πρόγραμμα.

Διαβάστε ολόκληρο το αφιέρωμα εδώ:

https://www.ert.gr/ert-arxeio/70-chronia-leitoyrgias-toy-deyteroy-programmatos-1952-2022/

σ.σ: Εύχομαι Χρόνια Πολλά στο Δεύτερο Πρόγραμμα και να τα εκατοστήσει! Ελπίζω μέχρι τότε να ακούγεται επίγεια ψηφιακά σε ολόκληρη την Ελλάδα και γενικά να λαμβάνεται στα ραδιόφωνα ολόκληρης της χώρας. Ευτυχώς, βέβαια, υπάρχει το διαδίκτυο που μεταφέρει (και) το Δεύτερο Πρόγραμμα σε ολόκληρο τον κόσμο.Ο δεύτερος σταθμός του Δευτέρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανήμερα των γενεθλίων του Δεύτερου Προγράμματος, σήμερα, Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, γεννιέται ο πρώτος αποκλειστικά διαδικτυακός σταθμός της ΕΡΤ, που είναι μάλιστα «παιδάκι» του Δεύτερου: Το «Δεύτερο Λαϊκά», στη διεύθυνση defterolaika.gr
Το καλό λαϊκό και το ρεμπέτικο τραγούδι αποκτούν τη δική τους «συχνότητα», με επιλογές αποκλειστικά από το είδος εκείνο του ελληνικού τραγουδιού που έχει διαχρονικά τους περισσότερους και πιο πιστούς φίλους.

Οι προπάτορες του ρεμπέτικου, οι μεγάλοι μύστες του κλασικού λαϊκού τραγουδιού, οι κορυφαίοι του έντεχνου, που συναντήθηκαν δημιουργικά με τη λαϊκή παράδοση, οι καινοτόμοι ανανεωτές κάθε δεκαετίας, που άντλησαν στοιχεία από το δημοτικό τραγούδι αλλά και από τις μπαλάντες, και βέβαια όλοι οι σημαντικοί στιχουργοί που εξέφρασαν το λαϊκό αίσθημα και οι καταξιωμένοι ερμηνευτές που αγαπήσαμε, όλοι θα είναι παρόντες στο defterolaika.gr. Με αυθεντικές εκτελέσεις από τα βάθη της ιστορίας της δισκογραφίας, αλλά και σύγχρονες, από το σήμερα και εκείνο που θα αποτελέσει το αύριο του λαϊκού μας τραγουδιού. Όπως έλεγε και ο Μάνος Χατζιδάκις, «ποιος ξέρει τι καινούρια ζωή μας επιφυλάσσουν τα νωχελικά κι απαισιόδοξα 9/8 για το μέλλον. Όμως εμείς θα ‘χουμε πια για καλά νιώσει στο μεταξύ τη δύναμή τους».

Από τους πατριάρχες του ρεμπέτικου έως τους άξιους σύγχρονους συνεχιστές του καλού λαϊκού, όλοι θα είναι παρόντες στο defterolaika.gr, το διαδικτυακό «σπίτι» του λαϊκού τραγουδιού με την υπογραφή του Δεύτερου.

Από σήμερα, Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, οι φίλοι του καλού λαϊκού τραγουδιού αποκτούν το στέκι τους στο defterolaika.gr.

To γενέθλιο δώρο του Δεύτερου στους ακροατές του.

http://www.typologies.gr/o-deyteros-stathmos-toy-deyteroy/

σ.σ: Καλορίζικο! Με το καλό να υποδεχτούμε και το "Δεύτερο - Παραδοσιακά".