Έξοδος ήχου coaxial απευθείας σε ηχεία.

Mediaman

New member
15 December 2010
37
Έχω το δέκτη Lifeview LV6TBOXHD_2 συνδεμένο με scart σε crt tv (η οποία έχει μόνο είσοδο scart). Ο Lifeview έχει εξόδους scart , hdmi , coaxial. Αυτό που ψάχνω είναι αν μπορώ να πάρω τον ήχο από την coaxial και να την οδηγήσω κατευθείαν σε ηχεία ώστε να ακούω τουλάχιστον καλό ήχο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.
 

ln()

Supreme Member
1 February 2007
5,505
Βόλος
Συνήθως η λέξη COAXIAL αναφέρεται είτε σε ψηφιακή έξοδο ήχου, είτε σε αναλογική έξοδο εικόνας...

Από τα τεχνικά χαρακτηριστικά, ήχο από τον Lifeview μπορείς να πάρεις είτε ψηφιακά από την HDMI, είτε αναλογικά από τα κόκκινα-άσπρα RCA. Η πρώτη περίπτωση απαιτεί ενισχυτή home cinema με HDMI είσοδο που να υποστηρίζει και ήχο (δηλαδή και σχετικά καινούργιο μοντέλο). Η δεύτερη περίπτωση είναι απλούστερη. Το ζευγάρι των RCA συνδέεται στον ενισχυτή και από τον ενισχυτή οδηγείς τα ηχεία.

Έτσι κι αλλιώς χωρίς ενισχυτή δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Πρέπει ο ήχος από τον δέκτη να ενισχυθεί.
 

Mediaman

New member
15 December 2010
37
Απάντηση: Re: Έξοδος ήχου coaxial απευθείας σε ηχεία.

Σε ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις.
 

m_v_

Established Member
2 July 2008
102
Από τα τεχνικά χαρακτηριστικά (και κυρίως από την φωτογραφία) προκύπτει ότι δεν έχει RCA έξοδο ηχητικού σήματος:
http://www.info-world.gr/pegasus/products01/show00.php?code=54305&pcode=SHOW_PROD54305#

Μπορείς με αντάπτορα ή κατάλληλο καλώδιο να πάρεις από το scart 3 rca, 1 με εικόνα και 2 με ηχητικό σήμα, το ηχητικό σήμα μπορεί να συνδεθεί με μία είσοδο ενισχυτή.
Ακόμη καλύτερα είναι να χρησιμοποιηθεί η coaxial (s/pdif) ψηφιακή έξοδος με dac, στερεοφωνικό αν έχεις μόνον έναν stereo ενισχυτή και 1 ζεύγος ηχείων αλλιώς με πολυκαναλικό, η έξοδος του dac θα συνθεθεί σε ενισχυτή.