Facebook: Εξαγοράζει την Instagram έναντι 1 δισ. δολάρια

Μιχάλης Κορ.

Moderator
Staff member
18 June 2006
21,241
Πειραιάς
5842EC0911F98337EA3AA35470EB55D4.jpg


Αν και δεν είναι είδηση που αφορά την κατηγορία Apple, είναι μια είδηση που αξίζει να ειπωθεί. :ernaehrung004:

Όπως λέει κ ο τίτλος λοιπόν, ο ιδιοκτήτης του Facebook κος Μαρκ Ζακεργμπεργκ, αποφάσισε να αγοράσει την εταιρεία Instagram έναντι του ποσού 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων (μετρητά & μετοχές) !!

Η συμφωνία αναμένεται εντός των προσεχών ημερών, ενώ τόνισε ότι δεν πρόκειται οι δύο εφαρμογές να γίνουν μία, αλλά θα παραμείνουν αυτόνομες.

Η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την εφαρμογή δημιουργήθηκε μόλις πριν από δύο χρόνια από τον Μάικ Κρίγκερ και τον Κέβιν Σίστρομ και απασχολεί μόνο 13 υπαλλήλους.
Η υπηρεσία γνώρισε ραγδαία άνοδο και γρήγορα βρέθηκε στην κορυφή του είδους της, σε ό,τι αφορά στο λειτουργικό σύστημα iOS των φορητών συσκευών της Apple.
Χαρακτηριστικό είναι ότι από το Δεκέμβριο του 2011 έως τον περασμένο Μάρτιο, οι χρήστες του Instagram αυξήθηκαν από 15 εκατομμύρια σε 27 εκατομμύρια.
Η πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής για την λειτουργικά Android πέτυχε ένα εκατομμύριο κατεβάσματα σε μόνον 12 ώρες.

Πηγές :
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2163177
http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231190825
 

Μιχάλης Κορ.

Moderator
Staff member
18 June 2006
21,241
Πειραιάς
Μερικοί άνθρωποι είναι πολύ τυχεροί !! Μπράβο τους πάντως !! :worshippy: :music-smiley-005:
Πηγή : http://www.newsbeast.gr/technology/arthro/334605/ta-prosopa-piso-apo-tin-instagram/

Τα πρόσωπα πίσω από την Instagram

E807707ACAE81087376EB69891C0325A.jpg


Ένα δισεκατομμύριο δολάρια προσέφερε το Facebook για να εξαγοράσει το Instagram. Εκτός από τους δύο διάσημους πια ιδρυτές του Kevin Systrom και Mike Krieger που έγιναν ζάπλουτοι, υπάρχουν κι άλλα πρόσωπα στην εταιρεία που θα δουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να εκτοξεύονται.

Ο Maykel Loomans είναι μάλλον από τους πιο τυχερούς γιατί προσελήφθη μόλις πριν από τρεις εβδομάδες και θα έχει μερίδιο στην… εισροή χρημάτων στην εταιρεία. Εργαζόταν ως freelance σχεδιαστής λογισμικού στην Ολλανδία μέχρι που του προσφέρθηκε δουλειά στην Instagram στις 22 Μαρτίου.

Ο 26χρονος Kevin Systrom γίνεται με την εξαγορά πλουσιότερος κατά 400 εκατομμύρια δολάρια και ο συνιδρυτής Mike Krieger κατά 100 εκατομμύρια δολάρια καθώς συμμετείχε στην εταιρεία με 10%.

Υπάρχουν ακόμα έντεκα εργαζόμενοι που βρέθηκαν στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή και θα μοιραστούν 100 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό συμβαίνει γιατί παράλληλα με το μισθό τους λάμβαναν και μερίδιο στην εταιρεία.
Οι περισσότεροι είναι στην τρίτη δεκαετία της ζωής τους και ταξίδεψαν από όλο τον κόσμο για να εργαστούν στα γραφεία στο Σαν Φρανσίσκο.

Παρότι δεν είναι γνωστό ακριβώς πως θα μοιραστούν τα χρήματα, κανένας δεν λέει όχι σε αυτό το απρόσμενο δώρο!

Το Μάρτιο προσελήφθησαν οι Bailey Richardson και Ryan Goomba. Η 25χρονη Richardson, απόφοιτος του Stanford είχε εργαστεί ως marketing manager. Ο 20χρονος Goomba δεν είχε καν ολοκληρώσει τις σπουδές του όταν έγινε η πρόσληψή του στην εταιρεία.

Πριν τον τελευταίο προσληφθέντα Loomans, είχε προσληφθεί στην εταιρεία ο 27χρονος Dan Toffey, στις 15 Μαρτίου.

Ο Tim Van Damme, πατέρας ενός μικρού παιδιού εργαζόταν ως freelancer πριν μετακινηθεί στο δίκτυο Gowalla που εξαγοράστηκε από το Facebook. Στην συνέχεια άρχισε να εργάζεται στην Instagram.

Την ίδια περίοδο με τον Tim προσελήφθησαν και οι Philip Mcallister και Gregor Hochmuth. Ο Mcallister είχε προηγουμένως εργαστεί στο Εργαστήριο Ναυτικών Ερευνών ενώ Ηochmuth γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βερολίνο, το οποί εγκατέλειψε πριν από δέκα χρόνια για να μετακομίσει στο Σαν Φρανσίσκο.

Λίγους μήνες νωρίτερα είχαν προσληφθεί ακόμα τέσσερις εργαζόμενοι: Η μαραθωνοδρόμος Amy Cole, η Jessica Zollman που ήταν μόλις η 5η υπάλληλος που προσελήφθη στην Instagram , ο Josh Riedel που είχε εργαστεί στο Facebook πριν μετακινηθεί στην εταιρεία και ο 26χρονος σχεδόν βετεράνος Shayne Sweeney.
 
Το εντελώς παρανοϊκό της υπόθεσης είναι η όλη δημοτικότητα του instagram, τη στιγμή που υπάρχουν τέτοιου είδους υπηρεσίες από άλλα λογισμικά εδώ και πολλά χρόνια. Μάλλον αυτοί κάτι έκαναν σωστά, κάτι που όλοι οι υπόλοιποι έκαναν λάθος.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι αυτή η δημοτικότητά του οφείλεται στο ότι μέχρι πρόσφατα ήταν exclusively για IOS devices, οπότε τα fanboys γουστάρανε με τρέλα. Επίσης λέγεται ότι από τη στιγμή που βγήκε έκδοση για Android, τα hard core Apple fanboys έφυγαν κατά μιλιούνια αηδιασμένα. Επίσης λέγεται ότι όταν ανακοινώθηκε η εξαγορά, οι ρυθμοί φυγής ανέβηκαν κατακόρυφα..

Αλλά εν τέλει, όλα αυτά λίγο ενδιαφέρουν τους ιδιοκτήτες και τους υπαλλήλους. $1 bn είναι αυτό..
 
Τι στο καλό φτιάχνει μωρε αυτή η εφαρμογή?

Άμα σου πω θα βαράς (και εσύ :p) το κεφάλι σου στον τοίχο..

Τραβάς φωτογραφία με το κινητό σου, της κάνει μια χαζοεπεξεργασία (αν θέλεις) και την ανεβάζει στα κοινωνικά δίκτυα.

Ναι, πληρώθηκαν 1 δις για μια τέτοια εφαρμογή..